Spelling holt achteruit door SMS-en

l_charlize_l had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SMS-en is dan misschien wel een handige, moderne manier om met elkaar te communiceren, maar door de vele afkortingen die gebruikt worden, raakt de grammaticale kennis van de gebruiker in het geding. Dit zegt Ken Lodge, verbonden aan de Univerity of East Anglia in Norwich.

Het SMS-gedrag onder de studenten heeft er volgens hem al toe geleid, dat bij een groot deel van zijn studenten een achteruitgang in spelling en grammaticale vaardigheden valt waar te nemen. "Het vermindert de mate waarin mensen met elkaar kunnen communiceren. De hoeveelheid overgebrachte informatie neemt weliswaar toe, maar de kwaliteit van de communicatie neemt in rap tempo af."

SMS-en neemt in Groot-BrittaniŽ met ongeveer 1800% per jaar toe, meldt BT Cellnet. Hoe aantrekkelijk de kunst van het SMS-en is bleek wel uit het grote succes van het boek "WAN2TLK?: ltle bk of txt msgs" - Een handleiding voor het construeren van berichtjes.
Het grootste gevaar schuilt in de lagere leeftijdsgroepen (10-11 jarigen) die hun communicatieve vaardigheden nog moeten trainen, maar wel de snelst groeiende markt voor mobiele telefoons vormen.