Nieuw album Michael Jackson

Het nieuwe album van Michael Jackson is zo goed als af en wordt op 27 maart 2001 uitgebracht. De plaat is geproduceerd door Michael zelf met hulp van topproducers als Teddy Riley, R. Kelly en het nieuwe knoppenwonder Rodney ‘Darkchild’ Jerkins.

Opvallend is dat Michael een deel van het album in Nederland heeft opgenomen, in Hilversum. Daarnaast zijn er opnamen gemaakt in Keulen, Parijs, Gstaad, New York, Minneapolis, Seoul en in vier studio's in Los Angeles.

Het is Jacksons eerste album sinds 1997. Volgens insiders komen er tussen de elf en veertien tracks op de cd te staan, waaronder waarschijnlijk de nummers 'I Have This Dream', 'Cry' en 'Fall Again'.

Op het album is het oude geluid weer terug. De beats en dance zoals die op 'Dangerous' en 'HIStory' zijn te horen, zijn eruit. De tracks zijn opgenomen op de manier van 'Thriller', maar met de ervaring van nu.

De cd wordt op dit moment afgemixt in The Hit Factory in New York. Naast Riley, R. Kelly en Jerkins werkten nog een aantal bekende namen mee aan het album, te weten:

David Foster ('I Have This Dream')
Carole Bayer Sager ('I Have This Dream')
Dave 'Jam' Hall
Sisqo
Missy Elliot
AR Rahman
Emilio Estefan, Jr. (producer)
Will Smith
Boyz II Men
Walter Afanasieff ('Fall Again')
Robin Thicke ('Fall Again')
Warren Riker (mixer & engineer)
Bruce Swedien (engineer)

Op het album zullen misschien ook Ricky Martin en Madonna te horen zijn. Michael Jackson liet in een interview bovendien weten dat hij snel met zijn broers de studio ingaat om nieuw materiaal van The Jackson 5 op te nemen.