SBS neemt Fox 8 over

SBS Broadcasting neemt van News Corp, het internationale mediaconcern van Rupert Murdoch, de Nederlandse commerciŽle tv-zender Fox 8 over. Dat doet het Zweedse concern door een belang van 50 procent te kopen in TV10. Laatstgenoemde is de werkmaatschappij van Fox 8 en Fox Kids Europe. Dat heeft SBS Broadcasting, de moedermaatschappij van SBS 6 en Net 5, maandagmiddag bekendgemaakt.

De andere helft van de aandelen in TV10 blijft in handen van Fox Kids Europe. Dat zendt overdag al op het kanaal uit. Het op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde SBS Broadcasting wil de transactie, die met ingang van 2 januari 2001 rond moet zijn, betalen door de uitgifte van 750.000 aandelen. Door de transactie wordt News Corp "een belangrijke aandeelhouder" van SBS.

Het Zweedse concern wil in de toekomst Fox 8, dat over een jaar waarschijnlijk anders gaat heten, gaan exploiteren met de Veronica Omroep Organisatie. Hierover worden 'exclusieve' onderhandelingen gevoerd. Dat SBS zijn oog had laten vallen op Fox 8 was al enige tijd bekend. De zender was door eigenaar News Corp in de etalage gezet wegens tegenvallende resultaten.

Ik vind het best zolang ze maar Letterman blijven uitzenden