Duits telecombedrijf vraagt UMTS-geld terug

Chris (MrBig)
De Duitse regering verwierp vandaag de suggestie van een topman van telecombedrijf Viag Interkom om een deel van de UMTS-opbrengsten terug te geven. Volgens topman Maximalian Ardelt zou de overheid er verstandig aan doen om zowieso een gedeelte van de opbrengst terug te geven aan de zes telecombedrijven die aan de veiling meededen. Er is tijdens de veiling door de Duitse regering een slordige 50,5 miljard euro binnengehaald.

Als uitleg geeft hij dat de prijs voor de vergunningen zo hoog was dat de toekomst van de betrokken partijen op langere termijn en de werkgelegenheid in de sector worden bedreigd. Hij noemt een deel van de 50,5 miljard "economisch niet te verantwoorden" en wil een gedeeltelijke terugbetaling. Een afwijzing kwam er bijna onmiddellijk: "Het voorstel is totaal zonder grond", zei het Duitse ministerie van financiën.

Tsja, was te verwachten dat de bedrijven gingen mopperen. Maar ze hadden ook van te voren kunnen bedenken dat behalve voor de vergunningen ook voor de bouw van het netwerk veel geld over de balk heen moet.