Witte Huis vergeet te backuppen

Hekkey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Witte Huis heeft vergeten de e-mailtjes van vice-president Al Gore te backuppen. Dit heeft het Witte Huis toegegeven. De fout zou gelegen zijn in een 'configuratiefout' van een Windows NT-machine. Het probleem kwam aan het licht toen een commissie van het Witte Huis een verzoek indiende voor het inzien van alle mailtjes van Gore vanaf 1996. Deze commissie doet onderzoek naar de fondswerving van de campagnes van Gore.

Op het verzoek schreef het Witte Huis terug dat tussen maart 1998 en april 1999 geen backups zijn gemaakt van de mailserver. Een systeembeheerder wordt door het Witte Huis verantwoordelijk hiervoor gehouden. In maart 1998 vond er een migratie van de mailserver naar Windows NT 4.0 plaats. Hierbij is iets misgegaan met de configuratie, aldus het Witte Huis.
Republikein Dan Burton – voorzitter van het comité en fanatiek tegenstander van de regering Clinton – neemt hier geen genoegen mee. Hij wil een speciaal onderzoek naar de raadselachtige verdwijning van de elektronische post.

Burton stelt dat hij door het Witte Huis van het kastje naar de muur wordt gestuurd. "Eerst vertelden ze ons dat we alle documenten die van belang zijn in ons bezit hebben. Daarna heette het dat er wat e-mailtjes ontbraken, maar dat deze bewaard zijn op duizenden backup-tapes. En nu blijkt dat zelfs dat niet waar is!"

Voor Burton valt dit alles onder het 'ethisch minimalisme' waardoor het Witte Huis wordt geregeerd, volgens MIJ is het gewoon DOM