13-jarig Duits boefje naar inrichting

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarig Duits crimineeltje is na een rooftocht van twee dagen afgelopen woensdag in een psychiatrische kliniek opgesloten in afwachting van verdere beslissing over behandeling of bestraffing.

De minderjarige knaap heeft sinds zijn elfde al 76 misdrijven begaan. De jongen mishandelde, roofde en perste af dat het een lieve lust was, aldus een politiewoordvoerder.

Maandag vertrok de jongen bewapend met een alarmpistool naar Frankfurt an der Oder om vrienden te bezoeken. Voor hij in de trein stapte, stal hij op het station 130 mark uit een handtas. Omdat hij in de trein met het alarmpistool zat te spelen werd hij door de politie opgepakt en aan zijn moeder overgedragen. Lang bleef de jongen niet thuis. Tegen de avond vertrok hij opnieuw naar Frankfurt, vond zijn vrienden niet en keerde terug naar Cottbus. Om 21.30 meldde hij zich bij de kinderhulpdienst.

Ook daar werd hij weggestuurd, maar de jongen klom door een raam weer naar binnen en ging in een lege kamer televisie kijken. Toen een vrouwelijk personeelslid de jongen dinsdagochtend vroeg ontdekte, sloeg hij haar in het gezicht en bedreigde haar met een schaar. Hij eiste de portemonnee van de vrouw en 300 mark uit de kas van de instelling. Daarop dwong hij de vrouw samen met hem in haar auto naar Frankfurt te rijden.

Bij de oprit naar de snelweg zette hij de slechts in pyjama geklede vrouw uit de auto en reed met een snelheid van 160 kilometer per uur verder tot aan een benzinepomp vlak voor Frankfurt an der Oder. Hij tankte, betaalde en wilde wegrijden, maar dat lukte niet omdat hij de wagen volgegooid had met diesel. De pompbediende belde de politie omdat hij de chauffeur er wel erg jong uit vond zien. Toen de patrouillewagen aankwam was de knaap al naar een nabijgelegen hotel gevlucht. Daar werd hij door de agenten bij het ontbijt opgepakt.

Dennis the Menace ?