FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 oktober 1999

Actie Willibrord

LOL, daarnet op Veronica een heel stuk over de actie van het team van Willibrord Frequin die landde met een parachute in de tuin van het BB-huis.
Rolf diep in gesprek met een psychologe (die van te voren natuurlijk was ingepraat wat ze juist wél, en wat ze NIET mocht zeggen) over hoe slecht het voor de bewoners is geweest dat er contact met de buitenwereld was.
De actie was "intimiderend" - ze werden gedwongen op de foto te gaan, terwijl ze dat niet wilden en dat was "inbreuk op de privacy". Ik denk dat ze dat niet op de foto wilden, omdat het heel vroeg was en iedereen net uit bed kwam. In de uitzending van Willibrord zelf deze avond werden de bewoners ook nog gefilmd, en had iedereen een verhaaltje. Niets van waar dus dat zij zelf geen contact wilden met de parachutisten.
Ook was de actie "bedreigend", "niet volgens de spelregels", aangezien de bewoners van te voren beloofd was dat er geen onverwachte grappen zouden worden uitgehaald. Dit blijkt nu wel gebeurd, en Veronica neemt dit "heel hoog op".

Psycholoog lulde volgens de regels prima met Rolf mee, en er werd naar de kijker toe goed ingewreven wat voor een slechte invloed deze actie had, of nog zal hebben op de bewoners. Vervolgens werd er een oproep gedaan naar de kijkers en journalisten toe, om de bewoners met rust te laten, en geen dingen meer over de schutting proberen te gooien.

Op het einde werd nog een stukje uitgezonden hoe de regisseur "heel vriendelijk" vroeg of de parachutisten het huis wilden verlaten. De parachutisten scholden vervolgens, omdat bleek (en dat was weer op SBS6 te zien) dat de regisseur het kleine videocameraatje wilde afpakken. En ja... dat moest 'ie natuurlijk niet flikken.
Verder scheen Bart helemaal over de rooie te zijn. Hij "hield zich in" na de actie. Fiew, Veronica: laat me niet lachen en verdraai de boel niet zo.

Ondertussen werd een cameraploeg van Willibrord in elkaar geslagen elders op het terrein (te zien geweest op SBS6 vannavond), maar dat schijnt dan wél te mogen..

Examen voor basisschool leerlingen?!

Voor de mensen die het nog mee hebben gekregen. Leerlingen van de basisschool moeten in de toekomst ook een examen volgen. Dit omdat men twijfelt aan de kwalitiet van het basisonderwijs. Deze toets moet in 2002 de CITO-toets vervangen.

Scholen die er niet in slagen de meeste leerlingen op dat minimum-niveau te brengen, moeten een gele kaart krijgen. Wanneer die scholen ondermaats blijven presteren, dan moeten ze sluiten.

Tis toch wat eh

Naja, check voor het hele nieuwsberichtje hiero. Daar staat dan ook weer deze link naar nog meer uitleg van Trouw.

Felle kritiek A'damse studenten op opleiding

Amsterdamse studenten zijn niet blij met hun opleiding meldt het Parool. Enkele voorbeelden:

'... chaotische organisatie van hun studie ...'
'... slechte faciliteiten ...'
'... Werkruimten zijn te klein ...'
'... collegezalen zijn versleten ...'
'... er zijn te weinig computers ...'

en ga zo maar door.. Niet best dus.

Op de lijst van 52 hogescholen is de Hogeschool van Amsterdam nummer 50, en in een kwaliteitsvergelijking tussen de dertien Nederlandse universiteiten eindigt de universiteit van Amsterdam (UvA) op de voorlaatste plaats.

Het hele verhaal is hier te vinden.

Woede over mislukte inval big-brother

De (mislukte) inval van Willibrord Fréquin heeft geleid tot ruzie Joop van den Ende en John de Mol jr.

"Een mislukte inval van Willibrord Fréquin per parachute op het Big Brother-terrein in Almere-Buiten heeft gisteren geleid tot een rel tussen producent Joop van den Ende, verantwoordelijk voor Fréquins programma, en Big Brother-maker John de Mol jr. Bovendien is de politie Almere, die haar handen vol heeft aan indringers in het Big Brother-huis, woedend na dit nieuwste incident.

Fréquins stunt mislukte weliswaar, maar leidde tot de nodige consternatie. Hij maakte 's ochtends een tandemsprong met een andere parachutist, maar landde even buiten de omheinde tuin. Toen Fréquin over het hek naar binnen wilde klauteren, werd hij door enkele potige bewakers van het studiocomplex aan zijn benen teruggetrokken.

Twee andere parachutisten, Martijn van Dam en Wieger Volstra, kwamen wel goed in de Big Brother-tuin terecht. Voordat de programmaleiding kon ingrijpen, maakten zij kennis met de verbouwereerde bewoners. "We werden met open armen ontvangen", grijnst Martijn. "De bewoners beschouwden onze komst als een welkome afwisseling."
"

klik hier voor het hele bericht


GeForce-256 preview filmpje

Van Eric van Ballegoie van fastgraphics.com kreeg ik zojuist een filmpje toegestuurd dat een klein beetje de capaciteiten van de NVidia GeForce 256 (de opvolger van de TNT2) laat zien.
Vanaf de 11e zullen zo'n beetje alle bekende hardwaresites reviews van het nieuwe speeltje plaatsen.

Het filmpje loopt hier en daar niet soepel, maar dat is vanwege de compressie. Wel duidelijk is dat dit een kaart is die deze jongen MOET hebben !!

Filmpje in realvideo (500Kb)

Ontslagen na "misbruik" internet

Enkele maanden na het installeren van software die liet zien wat iedereen allemaal uitspookteop het internet, werden 40 werknemers van het Amerikaanse bedrijf Xerox ontslagen omdat ze naar pornosites waren gesurfd. Een quote van de woordvoerder van de Nederlandse Xerox-vesting in Amstelveen:

"Ze mogen ook niet privé e-mailen. Geen mailtje naar huis dat je een half uurtje overwerkt. Nee. We verbieden dat om de capaciteit zo veel mogelijk vrij en schoon voor het werk te houden. Verder weten onze medewerkers dat we ze kunnen volgen. Dat maakt het bezoek aan verkeerde sites onaantrekkelijk. Wij hebben dan ook geen problemen met ons personeel hier"

Hmpf, ze kunnen hun toch wel een pleziertje gunnen . Lees het hele artikel hier

WWF Worstelaar verlamd na gevecht

Darren Drozkov, een WWF (World Wrestling Fedation) worstelaar, is tijdens zijn gevecht met D’Lo Brown vanaf de nek verlamd geraakt. Artsen weten niet of de Amerikaan, in de ring ook wel "The Draz" genoemd, zijn gevoel in z'n benen ooit nog zal terug krijgen. Dit ongeluk is te vergelijken met een ongeval van 5 maanden geleden, toen Owen Hart ("The Blue Blazer") tijdens een gevecht stierf toen hij van het plafond af viel.

Wil je meer lezen? Kijk dan hier.

Nixon anti-semiet

Nixon geeft op bandjes joden de schuld van alles.
"Het zijn de joden die het gedaan hebben!" Dat was president Nixons klacht toen zijn populariteit in 1971 begon te dalen.
Uit banden die deze week door de autoriteiten zijn vrijgegeven, blijkt dat Nixon veel vooroordelen tegen joden had.

"De hele regering zit vol joden", klaagde Nixon tegen zijn stafchef Bob Haldeman op een van de bandopnamen, geciteerd in The Washington Post. "En de meesten van hen zijn niet loyaal."
De toenmalig president maakte een uitzondering voor Henry Kissinger, destijds zijn adviseur voor de nationale veiligheid.

"Maar, Bob, over het algemeen gesproken kun je die smeerlappen niet vertrouwen", vervolgt Nixon op het bandje.

Het hele verhaal vind je hier.

Engeland trek 3,5 miljard uit voor veiliger treinverkeer

De Britse regering wil een automatisch beveiligingssysteem aanleggen dat het treinverkeer veiliger zou moeten maken, zo maakte onderminister voor verkeer Gus MacDonald woesdagavond bekend.
Kosten zijn een slordige 3,5 miljard gulden. Aanleiding van dit voorstel is het treinongeluk van afgelopen dinsdag. Daarbij vielen 33 doden, maar gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen tot 70.

Cellen klaar voor EK2000

Na vele jaren van cellentekort staan er nu zeker 1600 gevangeniscellen leeg.
Ongeveer 1200 cellen krijgen een flinke opknapbeurt en zo'n 500 zullen worden vrijgehouden voor calamiteiten zoals die zich bijvoorbeeld volgend jaar bij het EK voetbal kunnen gaan gebeuren, zo heeft minister Korthals van Justitie bekendgemaakt.

Misschien dat ze nu ook een paar vanwege het cellentekort losgelaten moordenaars eindelijk hun straf kunnen laten uitzitten ? Is maar een ideetje hoor.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.