Actie Willibrord

Jorma

LOL, daarnet op Veronica een heel stuk over de actie van het team van Willibrord Frequin die landde met een parachute in de tuin van het BB-huis.
Rolf diep in gesprek met een psychologe (die van te voren natuurlijk was ingepraat wat ze juist wél, en wat ze NIET mocht zeggen) over hoe slecht het voor de bewoners is geweest dat er contact met de buitenwereld was.
De actie was "intimiderend" - ze werden gedwongen op de foto te gaan, terwijl ze dat niet wilden en dat was "inbreuk op de privacy". Ik denk dat ze dat niet op de foto wilden, omdat het heel vroeg was en iedereen net uit bed kwam. In de uitzending van Willibrord zelf deze avond werden de bewoners ook nog gefilmd, en had iedereen een verhaaltje. Niets van waar dus dat zij zelf geen contact wilden met de parachutisten.
Ook was de actie "bedreigend", "niet volgens de spelregels", aangezien de bewoners van te voren beloofd was dat er geen onverwachte grappen zouden worden uitgehaald. Dit blijkt nu wel gebeurd, en Veronica neemt dit "heel hoog op".

Psycholoog lulde volgens de regels prima met Rolf mee, en er werd naar de kijker toe goed ingewreven wat voor een slechte invloed deze actie had, of nog zal hebben op de bewoners. Vervolgens werd er een oproep gedaan naar de kijkers en journalisten toe, om de bewoners met rust te laten, en geen dingen meer over de schutting proberen te gooien.

Op het einde werd nog een stukje uitgezonden hoe de regisseur "heel vriendelijk" vroeg of de parachutisten het huis wilden verlaten. De parachutisten scholden vervolgens, omdat bleek (en dat was weer op SBS6 te zien) dat de regisseur het kleine videocameraatje wilde afpakken. En ja... dat moest 'ie natuurlijk niet flikken.
Verder scheen Bart helemaal over de rooie te zijn. Hij "hield zich in" na de actie. Fiew, Veronica: laat me niet lachen en verdraai de boel niet zo.

Ondertussen werd een cameraploeg van Willibrord in elkaar geslagen elders op het terrein (te zien geweest op SBS6 vannavond), maar dat schijnt dan wél te mogen..