Vijf gametips voor de maand maart

Bloodborne

Volgende maand is het dan eindelijk zover: het nieuwste werk van From Softwares Hidetaka Miyazaki komt uit. Bloodborne is een actie-RPG die DNA deelt met voorgaande games van Miyazaki, Demon's Souls en Dark Souls. Zowel de gameplay als de sfeer als het level design vertonen sterke overeenkomsten met de Souls-games, hoewel er geen verbanden zijn tussen Bloodborne en deze voorgaande titels. Al sinds King's Field, de eerste game van From Software die in 1994 uitkwam voor PSX, streven de ontwikkelaars naar een maximaal gevoel van voldoening in hun games.

Geheel volgens traditie word je als hoofdpersoon in Bloodborne opgezadeld met een vloek. Je gaat op zoektocht in de stad Yharnam, een duistere plek in Victoriaanse stijl, die naar verluidt een remedie voor de vloek zou herbergen. Eenmaal aangekomen in Yharnam blijkt echter dat de populatie van de stad is veranderd in misvormde, beestachtige plaagdragers die eigenlijk niets liever willen dan jouw bloed proeven. Ook kenmerkend voor de ontwikkelaar zijn de huiveringwekkende en vaak gigantische wezens die tegenover je komen te staan.

Bloodborne heeft bij ons gamers zeker een hoge plek opgeëist in het lijstje hoog geanticipeerde games van 2015, vooral vanwege de excellente graphics en sfeer die we in de vele trailers iedere keer zien terugkomen. Daarnaast is er natuurlijk dankzij de vorige meesterwerken van From Software een behoorlijke schare fans ontstaan die niets liever willen dan een opvolger van Demon's Souls of een anderszins nieuwe telg in de Souls-reeks, en wellicht is Bloodborne wat dat betreft 'the next best thing'. Exclusief voor PlayStation 4!