Roermond zet vermeende pedofiel niet uit

De gemeente Roermond is niet van plan een vermeende pedofiel te verwijderen uit de wijk Planetenbuurt. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten. Vijfentwintig buurtbewoners boden de burgemeester van Roermond en de woningbouwvereniging vandaag een petitie aan. Met de petitie, die door 115 mensen is ondertekend, eisen de bewoners de verwijdering van de man uit hun woonomgeving.

De petitie werd aangeboden nadat vorige week dinsdag een 44-jarige bewoner van de Planetenbuurt werd gearresteerd op een camping in Helden, een plaatsje in de buurt van Roermond. Hij zou daar ontucht hebben gepleegd met vijf minderjarige jongens. De man zou volgens buurtbewoners al eerder zijn veroordeeld voor pedofilie. De verdachte zit nog in voorarrest.

De vijfentwintig buurtbewoners die vandaag de petitie aanboden, eisen actie van de gemeente en de woningbouwvereniging. Burgemeester Henk van Beers waarschuwde de bewoners het recht niet in eigen hand te nemen. De gemeente weigert de man uit de wijk te verwijderen. De man is een verdachte en is nog niet veroordeeld, laat een woordvoerder weten.