Ziggo vestigt klachtenrecord

Met 2500 klachten binnen 24 uur heeft het meldpunt Ziggo een nieuw record gevestigd bij de Consumentenbond. De bond meldt niet eerder zo snel zo veel klachten te hebben gehad na opening van een meldpunt. Telecom- en internetprovider is 16 mei ontstaan na een fusie van Multikabel, @Home en Casema.

Van de binnengekomen klachten gaat 67 procent over een falende internetverbinding. De klanten van Ziggo zijn ook niet te spreken over de bereikbaarheid van de klantenservice. Die bleek in bijna de helft van de gevallen (47 procent) niet binnen twintig minuten op te nemen. Van de bellers moest 16 procent langer dan een uur wachten.

Wie de klantenservice te pakken krijgt, is er volgens de bond nog niet. Zes van de tien klachten worden niet verholpen en 15 procent wordt gedeeltelijk opgelost.

Het meldpunt werd dinsdag om 09.00 uur geopend nadat de bond binnen twee weken meer dan honderd klachten van de eigen leden had gehad. Bij het meldpunt kunnen ook niet-leden klagen.

Een woordvoerder van Ziggo zegt te 'balen' van de 'opstartproblemen', maar wijst erop dat de internetstoringen niet door de fusie komen. "Dit was anders ook gebeurd. Daarbij zijn de technische problemen sinds vrijdag opgelost." Maandag werden de kosten voor het bellen naar de klantenservice tijdelijk verlaagd. In plaats van 10 cent per minuut betalen bellers nu 2 cent. Ook heeft het bedrijf een blik callcentermedewerkers opengetrokken die de wachttijden korter moeten maken.