Adolf Hitler in Madame Tussauds Berlijn

Madame Tussauds in Berlijn krijgt een wassen beeld van dictator Adolf Hitler. De oud-dictator zal niet aantrekkelijk en als held worden neergezet, maar als gebroken man in zijn bunker tijdens de verovering van Berlijn door de Sovjet-troepen in 1945. Dit heeft een woordvoerder van het museum laten weten.

Het stadsbestuur van Berlijn heeft er vrede mee, zolang het maar waarheidsgetrouw wordt weergegeven. "We hopen dat het figuur van Hitler in z'n juiste historische context geplaatst wordt, namelijk die van grootste misdadiger aller tijden", aldus een woordvoerder. Madame Tussauds begrijpt alle kritiek, maar ziet een wassen beeld van Adolf Hitler louter als informatief. "We tonen Hitler als een oude, gebroken man. Er zal worden gewezen op de misdaden van het naziregime", aldus Madame Tussauds.

"Ook zullen de bezoekers zich niet mogen laten fotograferen aan de zijde van het Hitlerbeeld", voegt de woordvoerder toe. Het wassen beeld van Hitler zal achter een tafel komen om het voor extreem-rechtselingen geen bedevaartsoord te maken. De Berlijnse vestiging van Madame Tussauds opent haar deuren in juli.