15 jaar eis voor moord op 16-jarige Pascal

Icoon JustitieTegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van de 16-jarige Pascal Keijzer uit Bovenkarspel, zijn gisteren voor de rechtbank in Alkmaar straffen van 8 en 15 jaar cel geëist. De hoogste strafeis was tegen de 37-jarige Emiel T. die volgens Justitie op 30 april van het vorige jaar in Zwaagdijk-Oost Pascal opzettelijk heeft overreden.

Medeverdachte Michel van B. (41) uit Enkhuizen hoorde 8 jaar tegen zich eisen. Beide mannen waren cokesnuivers die van de minderjarige drugsdealer Pascal hun cocaïne betrokken. T. zou nog een appeltje te schillen hebben gehad met Pascal, omdat de jongen hem versneden coke had geleverd. Volgens justitie heeft T. Pascal uit het raam naar buiten gegooid. Daarna is de jongen vermoedelijk neergestoken, beroofd en vervolgens overreden. Daarna maakten de twee volwassen cokegebruikers zich snel uit de voeten.

Volgens getuigen had T. al eens eerder geopperd om jonge dealertjes te rippen. Pascals vader Jack Keijzer maakte op de zitting gebruik van zijn spreekrecht en wilde dat de twee verdachten, die elkaar de schuld geven, hem de waarheid vertelden. Pascals 14-jarige broertje Remy wilde weten hoe het voelt om een jongen van 16 te vermoorden.

De twee verdachten, Van B. (baard en nektatoeage) en T. (bril en oorbelletje) hulden zich in stilzwijgen. T. leek het verder vooral zielig voor zichzelf te vinden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Wat vind jij van de moord? Stem in de poll!


Pascal Keijzer, 'vermoord voor wat centen en een lijntje coke'