Franse politie vindt drie babylijkjes

Icoon BuitenlandsAfgelopen woensdag deed de politie in Albertville in de Savoie in Frankrijk een macabere vondst. Er werden drie kinderlijkjes gevonden. De ex-vriend van de moeder van de kinderen had de politie gestuurd. De man was meubels uit het huis gaan ophalen toen hij opeens een sterke geur rook. Toen hij op zoek ging naar de bron ontdekte hij in een koffer twee babylijkjes die in verre staat van ontbinding waren.

Toen de moeder thuiskwam, legde ze uit dat het om ongewenste zwangerschappen ging en dat ze de kinderen nooit had willen ‘houden’. Zij liet ook een derde kinderlijkje zien aan de politie die zij ook had verstopt. De kinderen zijn van 2001, 2003 en 2006 en zaten in plastic zakken en een koffer, waar ook een kerstboom in zat, samen met synthetisch materiaal. Haar zwangerschap werd niet opgemerkt omdat zij nauwelijks dikker werd. Toen de moeder een jaar geleden naar een andere woning verhuisde, bleek ze de kinderlijkjes gewoon mee te hebben genomen.

Men twijfelt eraan of de ex vriend de vader is van de kinderen. De moeder is onder toezicht gesteld van de politie, net als haar ex vriend. Morgen begint de juridische zaak en zal er autopsie op het lijkje van 2006 worden verricht.