Spannende NASCAR-race Phoenix levert derde opeenvolgende zege Harvick op

NASCAR-coureur Kevin Harvick heeft zijn derde opeenvolgende zege te pakken. De 42-jarige veteraan is daarmee de eerste coureur die drie races op rij wint in de Cup Series sinds Jimmie Johnson in 2010. Op de IMS Raceway nabij Phoenix, Arizona moest Harvick er wel harder voor knokken dan in de vorige twee races. 

In de eerste, 75 ronden lange stage had Martin Truex Jr een tijd de leiding. Na de eerste herstart ging het echter minder voor de kampioen, die drie plekken terugviel. Kevin Harvick werkte zich naar voren, net als Kyle Busch en hij was het die uiteindelijk de eerste stage zonder al te veel problemen pakte, voor Harvick, Kyle Larson, Denny Hamlin en Truex.

De tweede stage werd halverwege onderbroken door een spin van Larson, waardoor de caution afgeroepen werd. Brad Keselowski had bij de herstart de leiding, met Busch en Truex in zijn nek. Een aanraking met de muur van Chris Buescher zorgde twee ronden voor het einde van de stage voor een volgende caution en na de herstart was er nog één ronde te gaan. Kurt Busch trok de stagewinst naar zich toe, voor Keselowski en Ricky Stenhouse Jr.

Na de pitstops tijdens de caution had Kyle Busch de leiding weer in handen bij de herstart, voor Harvick en Clint Bowyer. Het duurde niet heel lang voor Harvick de aanval opende en de veteraan, die de vorige twee races al won, deed dat met succes. Met ruim 120 ronden te rijden kon de pace car de baan weer op, want Paul Menard parkeerde zijn auto hardhandig achterwaarts in de muur.

Tijdens de caution werd weer gestopt voor vers materiaal, maar de jonge William Byron en Aric Almirola kozen slechts voor twee in plaats van vier banden, waardoor de twee vooraan reden bij de herstart. Ze vielen langzaam maar zeker wel wat terug en Denny Hamlin nam de leiding in handen, met Harvick die hem vol op de hielen zat. Chase Elliott kwam zich voorin ook melden en Kyle Busch nam na wat geduw de eerste plek over.

Bij de volgende en laatste serie pitstops leverde het team van Stewart-Haas Racing puik werk af voor Harvick, die daardoor de leiding weer over kon nemen. Met tien ronden te rijden leek hij hard op weg naar de winst, want achtervolgers Kyle Busch en Elliott verloren elke ronde weer een klein beetje tijd. Het was inderdaad beslist, want Harvick werd niet meer bedreigd en won voor Busch en Elliott.