Homo in het water gegooid

Icoon MisdaadEen 38-jarige homoseksuele Amsterdammer is gisternacht mishandeld en in een vijver van het Rembrandtpark geslingerd. De daders, drie jongeren, zijn nog niet opgepakt. Het is ook nog onduidelijk of de afwijkende seksuele geaardheid van het slachtoffer een toevallige bijkomstigheid was, of juist de aanleiding vormde voor de mishandeling.

De vriend van het slachtoffer, Jeroen Bulterman, beschrijft het gebeuren als volgt: "We waren bij mijn moeder eten en ik ging vast naar huis. Mijn partner Alexander bleef nog even en toen hij rond half één naar huis liep, werd hij bij het park tegen de grond gewerkt door drie Marokkaanse jongens".

Alexander is toen naar een vijver toe gesleurd, en daar in gegooid. Daarbij scheurde zijn bovenkleding. "De jongens bleven aan de kant staan en gooiden takken en wat ze voor handen hadden naar hem toe. Mijn vriend moest in het pikdonker proberen alles te ontwijken en wonder boven wonder is hij niet geraakt."

Doodsangst
Het slachtoffer was bang dat zijn kwelgeesten nog lang niet waren uitgespeeld. "Hij heeft echt doodsangsten uitgestaan, want hij hoorde het trio in het Arabisch praten en dacht dat ze het ergste nog met hem voor hadden. In zijn beleving heeft Alexander twee uur rondgezwommen, tot een auto met groot licht dicht bij de plek arriveerde. De jongens schrokken daar zo van dat ze op de vlucht sloegen", aldus Jeroen.

Politiewoordvoerster Sita Koenders bevestigt het verhaal. "Het is een laffe actie en we zijn een diepgaand onderzoek gestart. We kijken welke reden er achter deze misselijke mishandeling zit en kijken ook of er sprake is van discriminatie."

Met dank aan rulerofdeath en babbelbox voor de submit.