FOK! Wat een weer: Geregeld zon, maar wel iets frisser

De Meitak op een werk zetten.

Welkom!

Het was gisteren prima weer om er lekker op uit te trekken. De zon scheen volop. Hier en daar kwam wel wat sluierbewolking voor, en in het noordoosten kwamen stapelwolken tot ontwikkeling die de zon toch enigszins afschermde. Het bleef wel droog. De temperaturen waren natuurlijk prima en lagen tussen de 15 en 21 graden. Het warmst natuurlijk in Limburg.

Afgelopen nacht trokken er wat wolkenvelden over. Ook kwam er plaatselijk mist of laaghangende bewolking voor.  Met een minimum van 8 graden was het zeker niet koud.

Vandaag zijn er ook nog wat wolken aanwezig, maar de zon schijnt er nog geregeld tussendoor. Het koelt wel weer een paar graden af. Op de Wadden wordt het hooguit 12 graden, maar in het zuiden nog 17 a 18. Ook vandaag blijft het droog.

In het begin van de nieuwe week koelt het nog verder af nar 11 tot 14 graden. Neerslag valt er niet en er zijn perioden met zon. Later in de week wordt het een heel stuk zachter met temperaturen die weer richting 20 graden oplopen. Pas dan neemt ook de kans op een bui toe.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:59
Zon onder: 21:14
Zonkracht: 5/2

Nederland
 

Grijs bij Fort Kijkduin (Foto: DJMO)
DJMO was afgelopen week bij Fort Kijkduin. Het was een grijze dag. (Foto: DJMO) 

Wikiweetjes van vandaag
558 In Constantinopel stort de koepel van de Aya Sophia in
1824 Ludwig van Beethoven dirigeert, hoewel doof, de eerste uitvoering van zijn Negende Symfonie.
1832 Griekenland wordt onafhankelijk.
1950 Heerenveen wint met 6-5 van Ajax, terwijl het een half uur voor tijd nog met 5-1 achterstond.
1998 Apple toont de eerste iMac.

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!