Winnaar Franse Star Academy 2004 overleden

Icoon BuitenlandsDe winnaar van het Franse Star Academy van 2004, Grégory Lemarchal, is vandaag op 23-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs overleden. Zijn familie was bij hem toen hij stierf aan de gevolgen van de erfelijke taaislijmziekte. Zijn eerste album, ‘Je deviens moi’ is platina geworden. Hij trad in 2006 onder andere op in het Parijse Olympia theater. Drie weken geleden zong hij samen met Hélène Ségara ‘Vivo per lei’ tijdens haar concert. Ook zong hij samen met andere bekenden zoals Patrick Bruel, Lara Fabian en Lucie Silvas. Grégory won Star Academy in december 2004.

Star Academy is van oorsprong een Frans programma van TF1. Yorin heeft het in Nederland uitgezonden en het programma werd hier gepresenteerd door Danny Rook. Het programma flopte hier en werd na een maand al van de buis gehaald. In Frankrijk beginnen ze dit najaar met het zevende seizoen.

Taaislijmziekte of Cystic Fibrosis is een genetische aandoening waarbij slijm dat op diverse plaatsen in het lichaam wordt afgescheiden abnormaal taai is. Hierdoor treden vooral in de longen vaker en ernstiger infecties op, waardoor patiënten een duidelijk geringere levensverwachting hebben dan normaal. Afgelopen kerst heeft een actie onder de users van FOK! meer dan vijftienduizend euro opgebracht ten bate van Stichting FOK, om laptops voor CF-patiënten te financieren zodat ze in het ziekenhuis in contact konden blijven met medepatiënten, klasgenoten, vrienden en familie. Meer hierover kun je lezen in dit topic.


Grégory met Lucie Silvas