Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Icoon EredivisieDit weekend werd alweer de 27e speelronde in de Eredivisie gespeeld. Ajax speelde in de Amsterdam Arena tegen SC Heerenveen, Feyenoord moest het opnemen tegen Roda JC. FC Utrecht kreeg AZ op bezoek en ADO Den Haag moest af zien te rekenen met Heracles Almelo.

Ajax is er niet in geslaagd om van SC Heerenveen te winnen. In Amsterdam werd het 0-1. De enige treffer in het duel was afkomstig van Nilsson, toen Stam even niet op stond te letten. Voor de thee kreeg de thuisploeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Huntelaar verzuimde om dit ook te realiseren. Na de pauze golfde het spel op en neer. De bezoekers bleven gevaarlijker dan Ajax. De beste kans was voor SC Heerenveen. Poulsen schoot hard op de lat. Feyenoord heeft er met flink wat moeite voor gezorgd dat het niet tegen een nieuwe nederlaag aan liep. Tegen Roda JC werd het uiteindelijk 1-1. In de eerste helft kenden de Limburgers weinig moeite. Hierdoor begonnen ze de tweede helft ietwat brutaal. Nadat de keeper van de Rotterdammers twee schoten kon keren, was een schuiver van Cissé toch teveel. Pas in de slotfase van het duel zorgde Van Hooijdonk ervoor dat zijn club toch nog een punt in eigen huis kon houden.

AZ is er opnieuw in geslaagd om van FC Utrecht te winnen. Afgelopen woensdag wonnen de Alkmaarders ook al van de Domstedelingen in het toernooi om de KNVB Beker. De thuisploeg was in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar na de treffer van Martens was het snel gedaan. Kort daarna maakte Arveladze de tweede treffer voor de bezoekers. Na rust ging AZ verder waar het gebleven was. Een hoofdrol was weggelegd voor Dembélé. Eerst schoot hij de derde goal van AZ binnen. Niet veel later werd hij afgevoerd met een blessure aan zijn nek. In de slotfase pakte Koevermans zijn goal ook nog mee. Heracles Almelo heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Op 17 november van vorig jaar gebeurde dit voor het laatst. De ploeg was met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, welke werd benut door aanvoerder Maas. Na de thee kwamen de bezoekers met een beetje geluk op gelijke hoogte. Toch bleek Heracles Almelo niet aangeslagen en zocht de aanval. Dit resulteerde nog in treffers van Glusevic en Bridji.