FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 maart 2007

Uitslagen Spanje speelronde 25

De topper tussen Sevilla en Barcelona gisteravond leverde een andere koploper in de Spaanse Primera División op. De rest van de top probeerde aan te haken.

Celta de Vigo bracht zaterdagavond een bezoek aan het Mestalla. Kampioenskandidaat Valencia bleek daar een tegenstander die niet eens zoveel beter was, ondanks de slechts klassering van Celta. Een saaie eerste helft was geen voorbode voor de tweede helft, die beduidend beter was. Vooral de bezoekers waren in het begin gevaarlijk, maar doelman Santiago Cañizares bewees meermaals zijn waarde. Uiteindelijk was het Fernando Morientes die namens Valencia de enige treffer van de wedstrijd op zijn naam schreef. Los Ches houden drie belangrijke punten in eigen huis.

Real Madrid kreeg een lastige opponent op bezoek in het eigen Santiago Bernabéu. Getafe heeft de minst gepasseerde verdediging van Spanje en doet ook mee om de plaatsen voor Europees voetbal. David Beckham raakte na een dik half uur de paal, nadat Real vrijwel de gehele eerste helft al de betere was. Getafe counterde er echter snel uit, en via topschutter Daniel Güiza werd de 0-1 een feit. Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Robinho werd door Getafe-doelman Roberto Abbondanzieri neergehaald, en Ruud van Nistelrooij scoorde vanaf de stip. In de tweede helft werd niet meer gescoord, toch zal Real geen goed gevoel overhouden aan dit duel. José Antonio Reyes en David Beckham vielen uit met blessures, en dat komt met de CL-ontmoeting tegen Bayern München niet goed uit.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
3/3ValenciaCelta de Vigo1-0
3/3SevillaBarcelona2-1
4/3Real MallorcaLevante3-1
4/3EspanyolVillarreal1-1
4/3Real RacingOsasuna1-0
4/3Athletic ClubGimnàstic0-2
4/3Deportivo la CoruñaReal Betis0-1
4/3Real ZaragozaReal Sociedad3-2
4/3Real MadridGetafe1-1
4/3Recreativo HuelvaAtlético Madrid1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Sevilla255046-23
2.Barcelona254950-22
3.Valencia254636-23
4.Real Madrid254432-21
5.Real Zaragoza254238-26
6.Atlético Madrid254030-22
7.Recreativo Huelva254034-30
8.Getafe253722-17
9.Espanyol253627-26
10. Real Racing253627-29
11.Deportivo la Coruña253319-26
12.Villarreal253323-31
13.Osasuna253030-32
14.Real Betis253024-28
15.Real Mallorca252925-36
16.Levante252722-34
17.Celta de Vigo252626-35
18.Athletic Club252526-36
19.Gimnàstic251727-48
20.Real Sociedad251415-34

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla18
2.RonaldinhoBarcelona17
3.Diego MilitoReal Zaragoza15
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid12
5.Fernando MorientesValencia10
=.David VillaValencia10
=.Fernando BaianoCelta de Vigo10
8.Florent Sinama-PongolleRecreativo Huelva9
=.Luis GarcíaEspanyol9
=.Raúl TamudoEspanyol9

Programma:

DatumThuisUitTijd
10/3LevanteVillarreal20.00
10/3BarcelonaReal Madrid22.00
11/3GimnàsticSevilla17.00
11/3Celta de VigoAthletic Club17.00
11/3Real SociedadReal Mallorca17.00
11/3Real BetisReal Zaragoza17.00
11/3GetafeRecreativo Huelva17.00
11/3Real RacingEspanyol17.00
11/3Atlético MadridDeportivo la Coruña17.00
11/3OsasunaValencia17.00

Britney Spears 'doet poging tot zelfmoord'

Icoon ShowbizzBritney Spears heeft na eerder nieuws dat ze niet suïcidaal zou zijn toch weer een zelfmoordpoging ondernomen, zo schrijft de Britse krant News of the World. Mevrouw Spears probeerde zichzelf op te hangen aan een laken terwijl ze de woorden ''I am the anti-christ" riep tegen de verschrikte verplegers. De ex-popdiva had voor de zelfmoordpoging ook de cijfers '666' overal op haar hoofd gekalkt.

Britney's manische gedrag heeft familieleden bezorgd gemaakt. Zij zijn bang voor haar gedrag dat ervoor zorgt dat de verpleging in de Promises Clinic in Malibu, Californië een moeilijke tijd heeft.

Met dank aan Rival24 voor de submit.

George Michael bijt het spits af in nieuw Wembley

George Michael is de gelukkige die het allereerste optreden mag verzorgen in het geheel gerenoveerde Wembleystadion in Londen. Op negen juni mag hij plaatsnemen op het heilige gras. Dit berichtte de Britse omroep BBC vanavond.

De voormalige zanger van de in de jaren tachtig populaire band Wham! trad eerder al een paar keer op in de beroemde voetbaltempel. Naast voetbalwedstrijden hebben er ook veel grote en vaak unieke popconcerten plaats. Zo speelde George Michael er tijdens Live Aid in 1985, en vulde hij er de band Queen aan tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert in 1992.

Wembley sloot de poorten in het jaar 2000, om de tijd te gunnen aan een grootscheepse renovatie die circa een miljard euro kostte. Het stadion heropent op negentien mei, dan is daar de finale van de FA-cup.

George Michael geeft op 26 juni nog een concert in de Amsterdam ArenA.

Man hangt 3 dagen ondersteboven in boom

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige Italiaan heeft drie dagen ondersteboven aan zijn parachute in een boom gehangen. Tijdens zijn paraglide raakte Antonio Montagno door de harde wind van koers maar door de mist bleef hij lang onopgemerkt.

Het duurde 72 uur voordat hij door de brandweer werd gevonden. "We hebben de man zien hangen. Hij hing in een beuk met zijn hoofd naar beneden. Hij hing zo'n tien meter boven de grond", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Aan zijn avontuur hield hij slechts een onderkoeld lichaam en enkele verwondingen aan zijn benen over. Het slachtoffer was enorm in de war toen hij naar beneden werd getakeld, maar hij wist nog wel zijn naam.

PVV wil alle tbs'ers achter slot en grendel

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid (PVV) wil alle tbs'ers die momenteel op verlof zijn of andere vrijheden genieten, onmiddellijk vastzetten. De partij van Geert Wilders reageert hiermee op een fatale schietpartij zondagochtend in het centrum van Enschede. Bij deze schietpartij kwam een 44-jarige vrouw om het leven en raakte een viertal andere personen gewond. Een 29-jarige tbs'er die onder toezicht, maar zelfstandig in de stad woont, is opgepakt voor deze schietpartij.

De PVV-fractie in de Tweede Kamer vraagt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) om opheldering. De partij vraagt zich af of het zinvol is om het systeem van vrijheidsverlening aan tbs'ers opnieuw te controleren en in elk geval alle tbs'ers per direct vast te zetten.

Met dank aan Marcussi voor de submit.

Politie houdt ontvoerder meisje aan

Vanochtend heeft de politie een 46-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Deze bekende vrijdagmiddag een zesjarig meisje enige tijd te hebben ontvoerd. Zo liet de Zeeuwse politie weten.

Het meisje werd vrijdagmiddag rond vijf uur 's middags ontvoerd door een man in een auto. Zo'n vijftig minuten later werd ze gewond terug gevonden onderaan een zeedijk in Ossenisse. Het is vooralsnog onduidelijk wat er met het meisje is gebeurd.

Dankzij een goed signalement van getuigen kwam de politie de verdachte op het spoor. De getuigen claimden de man te hebben gezien in Vogelwaarde. De auto van de man is in beslag genomen, deze zal door de politie worden onderzocht.

De komende tijd zullen de verdachte en het zesjarige meisje worden gehoord. Tot die tijd zal de politie niet naar buiten treden met nieuwe mededelingen omtrent de zaak.

Met dank aan MavRick voor de submit.

Inbreker houdt uitverkoop

In een winkel in het Belgische Mechelen heeft een inbreker twee dagen lang 'uitverkoop' gehouden terwijl de winkeleigenaar twee dagen op vakantie was. Toen Johan Dumon, eigenaar van de winkel, terugkwam van zijn reis, kreeg hij van een klant te horen dat de 'koopdagen' een groot succes waren geweest.

Omdat Dumon van niets wist, snelde hij zich naar zijn winkel. Daar aangekomen bleek de chaos niet te overzien. De winkel was zo goed als leeg, zelfs persoonlijke spullen bleken spoorloos te zijn verdwenen.

Er is slechts een geringe kans dat de beste man zijn spullen ooit nog terugziet. Volgens de Belgische wet is een koper die te goeder trouw heeft gehandeld niet verplicht zijn koopjes terug te brengen. De politie zou de inbreker inmiddels wel op het spoor zijn.

Met dank aan BrusselseSpruit voor de submit.

WB Calgary: Wennemars wint WB, Davis rijdt WR

Erben Wennemars heeft de wereldbeker op de 1500m gewonnen. Hij eindigde in Calgary als tweede achter Shani Davis, die won in een wereldrecord.

Davis verbeterde zijn eigen WR tot een tijd van 1.42,32. De strijd om de wereldbeker ging tussen Erben Wennemars en Enrico Fabris, die in de laatste rit tegen elkaar reden. Wennemars was duidelijk de sterkste en eindigde achter Davis als tweede in een Nederlands recordtijd van 1.43,24. Fabris eindigde pas als achtste.

Simon kuipers plaatste zich voor de 1500m op de WK afstanden volgende week. Hij was in een skate-off één honderste sneller dan Stefan Groothuis.

Kentekenplaat verstoppen

Ben je de nieuwe trajectcontroles op de snelwegen beu? Of gebruik je het “to keep snow and mud off of license plates” zoals de Zweedse makers het op de markt hebben gebracht.

Schaf dan de Foxplate aan! Met één druk op de knop kantelt je kenteken, en is het niet meer leesbaar voor de politie.
Klik hier voor een demo.

Ook handig; geen kanteling, maar wel onleesbaar! Ik weet niet hoe t werkt, iemand anders wel?

Disclaimer: De FOK!Weblog is op geen enkele wijze aansprakelijk voor boetes die verkregen zijn bij het gebruik ervan.

Uitslagen Duitsland speelronde 24

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 24 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Spanning bovenin weer terug

In de Duitse Bundesliga is nog niets beslist. Het verlies van Schalke 04 tegen Hamburger SV en de winst van Werder Bremen bracht de spanning weer helemaal terug. Het gat tussen de nummers één en twee is slechts drie punten. VfB Stuttgart is derde op vier punten van de lijstaanvoerder. Bayern München heeft er twee minder en is vierde.

De Zuid-Duitsers wonnen met 2-3 bij Hertha BSC. Op het scorebord stonden twee Nederlandse namen, die van Roy Makaay en Dick van Burik. Bayern kwam via Hasan Salihamidzic op voorsprong. Lukas Podolski verdubbelde de score waarna Makaay de derde liet aantekenen. Voor de tegenpartij was het eerst Christian Gimenez, Dick van Burik zorgde voor de 2-3.

Tegen Hamburger SV kon koploper Schalke 04 geen vuist maken. Het verloor van de ploeg van Huub Stevens met 0-2 en verspeelde daarmee drie kostbare punten. Na 71 minuten was het Rafael van der Vaart die de score opende. Mica Ollic besliste de wedstrijd tien minuten later door de 2-0 binnen te schieten. Werder Bremen had weinig moeite met VfL Bochum en won met 3-0. De grote man aan de kant van Bremen was Aaron Hunt. Hij maakte alle drie treffers.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Schalke 04Hamburger SV 0-2
Arminia Bielefeld 1.FC Nürnberg 3-2
Bayer LeverkusenVfB Stuttgart3-1
VfL WolfsburgBor. M'Gladbach1-0
Eintracht Frankfurt Hannover 962-0
Hertha BSCBayern München2-3
Werder Bremen VfL Bochum3-0
Borussia DortmundEnergie Cottbus2-3
Allemania AachenFSV Mainz 052-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Schalke 0424154540-2449
2Werder Bremen 24144658-3246
3VfB Stuttgart24136542-2945
4Bayern München24134738-2943
51.FC Nürnberg 24812434-2236
6Bayer Leverkusen24105939-3535
7Hertha BSC2497835-3834
8Hannover 962496932-3633
9VfL Wolfsburg24610824-2828
10Borussia Dortmund24771029-3528
11Energie Cottbus24771028-3428
12Hamburger SV 24512729-2727
13Allemania Aachen24761137-4527
14FSV Mainz 052469922-3527
15Arminia Bielefeld 24681031-3326
16Eintracht Frankfurt 24511830-4226
17VfL Bochum24661227-3924
18Bor. M'Gladbach24561318-3021

Programma

DatumThuisUit
9-31.FC Nürnberg Eintracht Frankfurt
10-3VfL BochumBorussia Dortmund
10-3VfB StuttgartVfL Wolfsburg
10-3Bor. M'GladbachHertha BSC
10-3FSV Mainz 05Arminia Bielefeld
10-3Hannover 96Schalke 04
10-3Energie CottbusAllemania Aachen
11-3Bayern MünchenWerder Bremen
11-3Hamburger SV Bayer Leverkusen


Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Maio GomezVfB Stuttgart13
2Roy MakaayBayern München12
3Miroslav Klose Werder Bremen11
-Marko PantelicHerta BSC11
-Kevin KuranyiSchalke 0411

Wasknijper op je neus in Pekinese taxi's

Een Chinees parlementslid heeft vandaag zijn ontevredenheid geuit over de geur in diverse taxi's in de hoofdstad van China. Volgens Shi Xiangpeng is de lucht soms niet te harden in de auto's.

Volgens hem zouden de taxichauffeurs vaker in bad moeten liggen en niet in hun auto moeten slapen. Ook zouden ze de taxi's niet langer mogen gebruiken als plek om hun maaltijden met knoflook te eten.

De klacht van Shi, die van Hongkong komt, werd vandaag opgepikt door de Chinese staatspers. Die wees erop dat dat in 2008 wel anders moet zijn, aangezien Peking dan optreedt als gastheer tijdens de Olympische Spelen. De bijna 70.000 taxi's die Peking telt, moeten dan allemaal schoon zijn en fris ruiken.

Ook bemoeien de autoriteiten zich met andere zaken omtrent de Spelen. Zo zijn ze campagnes gestart om taxichauffeurs Engels te leren en om burgers het spugen op straat of elders te ontmoedigen.

Ten Cate: ''Trieste dag vandaag''

Ajax kan de titelaspiraties voorlopig in de koelkast zetten. Zondag verloren de Amsterdammers de confrontatie met SC Heerenveen (0-1), waardoor PSV nog verder uit kon lopen. Trainer Henk ten Cate was teleurgesteld, maar was vooral uit zijn doen door de blessure van Leonardo.

"Het was een wedstrijd waar wij veel kansen hebben gemist", lichtte Ten Cate voor de camera's van Tele2 toe. "Met de rust moet je eigenlijk al met 4-1 voor staan. We hebben het gewoon heel makkelijk gemaakt voor Heerenveen. Van onze kant was het een slechte wedstrijd, in verdedigend opzicht waren we veel te slap begonnen, dat leidt dan ook tot een goal."

Direct na het eindsignaal begaf Ten Cate zich naar de kleedkamers om te zien hoe het met Leonardo ging. "Het is een trieste dag vandaag, niet alleen een nederlaag maar ook een speler langdurig kwijt. Waarschijnlijk heeft Leonardo zijn kruisband afgescheurd."

E. Koeman tevreden met punt

Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, was tevreden met het behaalde resultaat tegen Roda JC (1-1). De Rotterdammers blijven dankzij dit gelijkspel op de vijfde plaats staan. Deze positie staat garant voor deelname aan de playsoffs, welke aan het eind van het seizoen worden gespeeld.

"Als je vooraf naar deze wedstrijd kijkt, moet je winnen. Maar achteraf ben ik blij met een punt. Want het had vandaag ook heel anders af kunnen lopen", aldus Koeman. "Het gat blijft nu zes punten met Roda. We moeten de komende weken alles geven om bij de eerste vijf te eindigen."

China verhoogt defensiebudget

Icoon BuitenlandsChina gaat het budget van de krijgsmacht dit jaar met 17,8 procent verhogen ten opzichte van 2006. Dat heeft woordvoerder Jiang Enzhu van de Chinese regering gezegd aan de vooravond van het Volkscongres dat morgen begint. Dit is de zoveelste fikse verhoging op rij.

China heeft met 2,3 miljoen manschappen het grootste leger ter wereld. Zij zullen dit jaar een salarisverhoging krijgen. Daarnaast zal het verhoogde budget worden aangewend om wapens en materieel te moderniseren.

'Pot, ketel, zwart'
De Verenigde Staten maken zich grote zorgen over de groei van het Chinese defensiebudget, en over de geheimzinnigheid waarmee dat wordt omgeven. Omringende landen worden zo gedwongen om hun defensieuitgaven te verhogen, vinden de Amerikanen. China ontkent dat het een wapenwedloop aan wil gaan met andere landen.

Jiang noemde de Chinese militaire uitgaven van 350,92 yuan (34,14 miljard euro of 44,94 miljard dollar) zelfs bescheiden, in vergelijking tot de uitgaven van Groot-Brittannië, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten. De Amerikaanse leider George Bush stelde onlangs 532,8 miljard dollar (404,8 miljard euro) beschikbaar voor de krijgsmacht. Volgens de Amerikanen kloppen de officiële cijfers uit China niet. Zij gaan ervan uit dat de werkelijke Chinese begroting voor defensie driemaal zo hoog is.

Taiwan
De defensieuitgaven van China zijn vooral gericht op een mogelijk conflict met Taiwan, dat door China wordt beschouwd als een afvallige provincie. Taiwan weet zich gesteund door Washington. President Chen Shui-bian van Taiwan heeft vandaag onverbloemd gepleit voor een onafhankelijk Taiwan. China heeft gezegd desnoods naar de wapens te zullen grijpen om dat te voorkomen.

Maar China heeft ook andere motieven om meer geld uit te trekken voor defensie. Zo wil Peking volgens analisten op termijn een grotere controle op de aanvoerroutes voor olie. Die zijn nu allemaal in handen van de Amerikanen en daardoor is China erg afhankelijk van de VS.

'Greep naar de macht' in voedselbankenland

Het rommelt in de wereld van de regionale voedselbanken. De Stichting Voedselbank Nederland in Rotterdam wil een nieuwe landelijke organisatie oprichten omdat de organisatie het niet eens is met de koers die de Federatie van Voedselbanken vaart.

Volgens de federatie, waarbij zeven van de acht zelfstandige regionale voedselbanken zijn aangesloten, gaat het om een ,,greep naar de macht'' van de Rotterdamse hulporganisatie. Laatstgenoemde meent dat ze niet op de hoogte wordt gehouden van besluiten en plannen van de federatie. In een brief aan de andere banken stelt Rotterdam voor een nieuwe landelijke organisatie op te richten.

Uitslagen Italië speelronde 26

In Italië werd dit weekend de 26e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A


Internazionale niet te stoppen

Alweer drie punten voor Internazionale dit weekend. Ditmaal was Livorno niet opgewassen tegen de dadendrang van de Nerazzurri. Hoewel Livorno nog op voorsprong kwam via Christiano Lucarelli, stond het na negentig minuten toch met lege handen. Op aangeven van Zlatan Ibrahimovic maakte oud-Feyenoorder Julio Ricordo Cruz gelijk. In de tweede helft bezorgde Ibrahimovic de lijstaanvoerder de zege door een vrije trap tegen te touwen te schieten. Daarmee was ook de eindstand bereikt.

Clarence Seedorf trefzeker voor AC Milan
Mede door een doelpunt van Clarence Seedorf wist AC Milan te winnen van Chievo Verona. Net als stadsgenoot Inter kwam ook AC op achterstand, na een fout van doelman Dida en verdediger Bonera kon Sergio Pellissier profiteren. Na ongeveer een half uur bracht Alberto Gilardino zijn ploeg alweer naast Chievo. Op aangeven van Ronaldo zette Massimo Oddo AC Milan na rust op voorsprong. De ingevallen Seedorf maakte in de blessuretijd de laatste van de drie doelpunten aan de kant van de Rossoneri.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
AscoliAS Roma1-1
LivornoInternazionale1-2
AC MilanChievo Verona3-1
FiorentinaTorino5-1
CataniaSiena1-1
Lazio RomaSampdoria1-0
ParmaReggina2-2
MessinaPalermo2-0
Udinese Empoli0-1
CagliariAtalanta Bergamo2-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale26224057-2170
2AS Roma26166452-2154
3Palermo27136841-3245
4Lazio Roma26137641-1943
5Empoli26118725-2241
6AC Milan26139436-2240
7Fiorentina26155644-2335
8Sampdoria26961133-3333
9Udinese26881029-3432
10Catania27881135-4832
11Atalanta Bergamo26710929-3831
12Livorno266101025-3728
13Siena26513824-3027
14Cagliari265111020-2926
15Torino 26671320-3925
16Chievo Verona26581328-3823
17Messina26581327-4223
18Reggina2689932-3622
19Parma26391422-4518
20Ascoli262101419-3916

Programma

DatumThuisUit
11-3AS RomaUdinese
11-3Atalanta BergamoParma
11-3InternazionaleAC Milan
11-3Chievo VeronaMessina
11-3EmpoliLivorno
11-3PalermoFiorentina
11-3TorinoCatania
11-3SampdoriaCagliari
11-3SienaAscoli
11-3RegginaLazio Roma

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma16
2ToniFiorentina15
3BianchiReggina14
-SpinesiCatania12
-MutuFiorentina12

Boonen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Tom Boonen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Belg was de sterkste in een massasprint.

De massasprint ontstond nadat de laatste vluchters Preben van Hecke en Matthé Pronk vlak voor de finish werden ingelopen. In de sprint was Boonen vervolgens duidelijk de sterkste. De Duitser Marcel Sieberg werd tweede, de Belg Iljo Keisse derde. Beste Nederlander was Kenny van Hummel op de zesde plek.

Haase wint challenger Wolfsburg

Robin Haase is er in geslaagd om de challenger van Wolfsburg op zin naam te schrijven. De Nederlander was als zevende geplaatst en wist in de finale van de Duitser Daniel Brands te winnen (6-2, 3-6, 6-1).

Brands was als gelukkige verliezer toegelaten tot het tennistoernooi en verraste vriend en vijand door zaterdag Alexander Peya (Oos), de nummer één van de plaatsingslijst, uit het toernooi te slaan. Haase kreeg het voor elkaar om de Duitser Alexander Waske (2) uit te schakelen. Voor de 19-jarige tennisser is het de tweede keer dat hij tijdens een challenger zegevierd. Vorig jaar schreef hij het tennistoernooi in Nashville op zijn naam.

Zware blessure voor Leonardo

De kans is groot dat Ajax dit seizoen geen beroep meer op Leonardo kan doen. Zondag, tijdens de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen (0-1), viel de aanvaller uit met een blessure aan één van zijn kruisbanden.

"Een MRI-scan zal uitsluitsel moeten brengen. Ik vrees het ergste. Het kan best eens een gescheurde kruisband zijn. En dat is heel erg voor die jongen", was de reactie van trainer Henk ten Cate op de tegenslag voor Leonardo. Het is nog onduidelijk hoelang Ajax het zonder de Braziliaanse speler moet doen

Politie valt Arnhems café binnen

Icoon PolitieDe Arnhemse politie heeft vannacht bij een inval in een café aan het Jansplein de helft van de klanten aangehouden. Negen mensen hadden drugs bij zich. Negen anderen konden zich niet identificeren. Zij werden met een boete van vijftig euro naar huis gestuurd.

Nadat ze gefouilleerd waren, konden de zeventien overige bezoekers ook naar huis.

De politie deed een verrassingsinval omdat er in de omgeving van het café de laatste tijd vechtpartijen waren. Daarbij waren ook wapens in het spel. Bij de inval van vannacht werden geen wapens gevonden.

Rebecca Loos betrapt tijdens seks in het vliegtuig

Icoon ShowbizzHet begint erop te lijken dat er een nieuwe trend is ontstaan op het gebied van het lichaamssappen uitwisselen in een vliegtuig. Ook Rebecca Loos, beroemd om haar slippertje met de Britse voetballer David Beckham, zat er blijkbaar totaal niet mee dat zij en haar nieuwe vlam het onderwerp waren van de ergernis van veel medepassagiers.

Rebecca Loos en haar vriend, een 38-jarige rugbyspeler, zaten kennelijk zo vol met hormonen dat wachten totdat ze op de plaats van bestemming waren er niet meer in zat. Vol overgave begonnen ze tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles aan het werken naar een ontlading van hun seksuele spanningen.

"Rebecca klom in het bed van haar vriend en ging op hem liggen. Ze begonnen te zoenen en opeens verdween ze onder de deken", aldus een geërgerde medepassagier. Toen ze tijdens het spel de 38-jarige vriend even een kus wilde geven viel de deken van hen af en konden de medepassagiers alle verrichtingen volgen. De medepassagiers vonden het welletjes en dienden een klacht in tegen het stel, waarna het cabinepersoneel hen vriendelijk verzocht te stoppen met deze handelingen.

De woordvoerder van de rugbyspeler gaf toe dat het stel werd betrapt terwijl ze 'iets deden' "Matthew heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de bemanning en Rebecca is teruggegaan naar haar eigen bed. Ik snap niet zo goed waar alle heisa nu om te doen is."

Met dank aan ronaldiz voor de submit.

20GB PlayStation 3 gecanceld?

Bij de Amerikaanse gameswebsite Gamedrift was men benieuwd waarom men in de schappen van winkels in de VS nooit meer de 20GB versie van de PlayStation 3 tegenkwam. Daarom ging men op onderzoek uit om te kijken of deze versie uberhaupt nog wel gemaakt werd. Na wat rondbellen kwam men er achter dat één van de grotere elektronica-ketens in de Verenigde Staten de 20GB versie van de PS3 in de computer had staan als "discontinued", hetgeen wil zeggen dat het niet meer gemaakt wordt.

Omdat de schrijver al ervaring had met winkels en wel eerder had meegemaakt dat iets onterecht te boek kwam staan als zijnde discontinued belde hij naar de volgende winkel op zijn lijstje. Daar krijg hij te horen dat ze sinds de lancering van de console geen 20GB versie meer gezien hadden. Met deze informatie dook de schrijver het web op en probeerde daar winkels te zoeken die de 20GB versie nog verkochten, iets waar hij niet in wist te slagen.

Uiteindelijk besloot hij Sony op te bellen en daar krijg hij natuurlijk allereerst te horen dat de 20GB versie gewoon uitverkocht zou zijn. Na wat aandringen en argumenteren tegen een gewone niet leverbaar situatie werd het stil aan de andere kant van de lijn. Maar uiteindelijk herhaalde Sony de eerdere statement van dat de spelcomputer gewoon nog niet leverbaar was.

Wellicht het beste argument voor het aannemen dat de 20GB versie niet voortgezet wordt is het feit dat bij de lancering in Europa, eind deze maand, alleen de 60GB versie van de partij zal zijn. Iets definitiefs over de status van de 20GB versie in de Verenigde Staten valt er echter nog niet te zeggen.


Is het spel uit voor deze chroomloze PS3 versie?

Autodief verstopt zich dagen in kofferbak

Icoon Domme criminelenEen 28-jarige inwoner van het Duitse Balve heeft zich vijf dagen in de kofferbak van een auto verborgen gehouden. Hij had de auto in Duitsland gestolen maar kwam in Nederland zonder benzine te zitten.

Enkele dagen later zag de politie de auto in Limburg langs de weg staan en zij schakelde een bergingsbedrijf in om het voertuig mee te nemen. Toen de eigenaar de auto kwam ophalen en de kofferbak opende, stuitte hij op de dief.

De autodief is vrijgelaten omdat hij in Nederland geen strafbare feiten heeft begaan. De Duitse politie onderzoekt de zaak.

Hoe de man zich in leven wist te houden in de kofferbak is onduidelijk. Volgens de politie maakte hij een gezonde indruk.

Dagboekvaneenkindermeisje.com

Gisteren dook op de Frontpage opeens een bericht op over een topic dat in boekvorm wordt gepubliceerd. Onze "verzuurde FB-huillie", zoals hij zichzelf noemt, SunChaser, opende al snel een topic, over een mogelijke copyright schending.
Maar al snel ging het ergens anders over, Sun kwam er namelijk achter dat er nog wat rare dingen aan de hand waren;
Zo komt het verhaal en schrijfstijl van MadeleineMars op het Vrouw.nl forum, erg overeen met die van Nadine26.
Verder blijkt Nadine al in december 2005 plannen te hebben, zo blijkt uit het FOK!Fotoboek van Hihat.
In het Fotoboek van Shakermaker, wordt duidelijk dat Nadine26 puur commercieel bezig was met haar topicreeks. "Nou ja, het duurt nog een paar maandjes voordat het in de winkel ligt, maar dan kan ik eindelijk gaan cashen "

Houd voor meer info over dit en copyright, dit topic in de gaten. (deel 1 en deel 2, waar ook meer instaat over de overeenkomsten tussen Nadine en Francesca)

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Na dertig jaar zit de schrik er nog steeds in als er een molukker in de trein stapt in Drenthe."

En de top 5:

5: R0ADKILL: "Waar zouden we zijn zonder de trein "
4: G-lock: "prorail server weer gehekt; reizigers de dupe"
3: UsurPia : "Overheid zet nieuw middel in tegen hooligans : de NS"
2: Danny: "Proef beveiligingspoortjes in Openbaar Vervoer niet zonder kinderziekten."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: starbuck

previous picture

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Icoon EredivisieDit weekend werd alweer de 27e speelronde in de Eredivisie gespeeld. Ajax speelde in de Amsterdam Arena tegen SC Heerenveen, Feyenoord moest het opnemen tegen Roda JC. FC Utrecht kreeg AZ op bezoek en ADO Den Haag moest af zien te rekenen met Heracles Almelo.

Ajax is er niet in geslaagd om van SC Heerenveen te winnen. In Amsterdam werd het 0-1. De enige treffer in het duel was afkomstig van Nilsson, toen Stam even niet op stond te letten. Voor de thee kreeg de thuisploeg mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Huntelaar verzuimde om dit ook te realiseren. Na de pauze golfde het spel op en neer. De bezoekers bleven gevaarlijker dan Ajax. De beste kans was voor SC Heerenveen. Poulsen schoot hard op de lat. Feyenoord heeft er met flink wat moeite voor gezorgd dat het niet tegen een nieuwe nederlaag aan liep. Tegen Roda JC werd het uiteindelijk 1-1. In de eerste helft kenden de Limburgers weinig moeite. Hierdoor begonnen ze de tweede helft ietwat brutaal. Nadat de keeper van de Rotterdammers twee schoten kon keren, was een schuiver van Cissé toch teveel. Pas in de slotfase van het duel zorgde Van Hooijdonk ervoor dat zijn club toch nog een punt in eigen huis kon houden.

AZ is er opnieuw in geslaagd om van FC Utrecht te winnen. Afgelopen woensdag wonnen de Alkmaarders ook al van de Domstedelingen in het toernooi om de KNVB Beker. De thuisploeg was in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar na de treffer van Martens was het snel gedaan. Kort daarna maakte Arveladze de tweede treffer voor de bezoekers. Na rust ging AZ verder waar het gebleven was. Een hoofdrol was weggelegd voor Dembélé. Eerst schoot hij de derde goal van AZ binnen. Niet veel later werd hij afgevoerd met een blessure aan zijn nek. In de slotfase pakte Koevermans zijn goal ook nog mee. Heracles Almelo heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Op 17 november van vorig jaar gebeurde dit voor het laatst. De ploeg was met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Na iets meer dan een half uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, welke werd benut door aanvoerder Maas. Na de thee kwamen de bezoekers met een beetje geluk op gelijke hoogte. Toch bleek Heracles Almelo niet aangeslagen en zocht de aanval. Dit resulteerde nog in treffers van Glusevic en Bridji.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 2 maart:
NEC - FC Twente (0-3)

Zaterdag 3 maart:
PSV - RKC Waalwijk (2-0)
Willem II - Sparta Rotterdam (0-0)
FC Groningen - NAC Breda (3-1)
Vitesse - Excelsior (2-3)

Zondag 4 maart:
Ajax - SC Heerenveen (0-1)
Feyenoord - Roda JC (1-1)
FC Utrecht - AZ (0-4)
Heracles Almelo - ADO Den Haag (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de uitslagen uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[update] Vrouw doodgeschoten in Enschede

Icoon Misdaad Vanmorgen rond kwart over vijf is aan de Brammelerstraat in Enschede een 44-jarige vrouw doodgeschoten. Bij de schietpartij is zeker nog één man in zijn been geschoten Wie de slachtoffers zijn kan de politie nog niet zeggen en de aanleiding voor de schietpartij is evenmin duidelijk.

De Brammelerstraat ligt op steenworp afstand van het politiebureau. Een 29-jarige verdachte is omstreeks half elf aangehouden. De politie doet onderzoek in kogelwerende vesten.

Update 16.41 uur
Naar het schijnt is de 29-jarige verdachte een TBS'er met de nodige bewegingsvrijheid. De man heeft naast de overleden vrouw nog vier personen verwond.

Met dank aan robinotten, Sjaak-Banaan en poehej voor de submit.

Michael Jackson wil ontmoeting met Japanse fans

Fans van Michael Jackson die creatief genoeg zijn, maken kans op een ontmoeting met the King of pop. De fans die de mooiste fanmail maken, mogen vrijdag met Michael in Tokio brunchen en vervolgens met hem op de foto. Uit de inzendingen worden drie geluksvogels geselecteerd.

Broderick Morris, de organisator van de prijsvraag, vertelt dat de popster tijdens zijn carrière veel kunstwerken heeft mogen ontvangen van fans. "Daar is hij altijd erg blij en vereerd mee geweest. Hij was vaak ook onder de indruk van de kwaliteit van de kunstwerken en zou daarom graag enkele van deze fans ontmoeten."

Jackson is vandaag aangekomen in Japan. Donderdag vindt daar een exclusieve party plaats, waar fans die flink in de slappe was zitten hun idool kunnen ontmoeten. De entreeprijzen voor deze meet-and-greet lopen op tot maar liefst 2700 Euro. Onduidelijk is of the King of pop ook nog een kleine show zal geven op dit feestje.

Uitslagen Eredivisie 04/03/2007

Om half drie begonnen er vier wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - SC Heerenveen 0-1
18' Nilsson 0-1 (assist Gonzalo)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 50.174.
Gele kaart: Hansson, Jong-A-Pin (Heerenveen).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam (Ogararu/46), Grygera, Perez (Leonardo/61- Manucharyan/76)), Gabri, Sneijder, Emanuelson, De Mul, Huntelaar, Babel.

Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Hansson, Dingsdag, Jong-a-Pin, Zuiverloon (Poulsen/77), Bosvelt, Prager, Pranjic, Nilsson (Tarvajarvi/90), Gonzalo (Bradley/82)



Feyenoord - Roda JC 1-1
57' Cissé 0-1 (assist de Fauw)
84' v. Hooijdonk 1-1

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 42.000.
Gele kaart: Buijs, Vincken, van Hooijdonk, Vlaar, Drenthe (allen Feyenoord), Kah, de Fauw, Castro (allen Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Ekramy, Greene, Vlaar, Bahia, Drenthe, Buijs (v. Hooijdonk/66), Lucius (Collen/59),De Guzman, Castelen, Charisteas, Kolkka (Vincken/74).

Roda JC: Castro, De Fauw, Kah, Saeijs (Bouchiba/75), Lachambre, Sibum, Meeuwis, Agustien (Leemans/75), Cissé (Vandamme/75), Oper, Ramzi



FC Utrecht - AZ 0-4
18' Martens 0-1 (assist Koevermans)
22' Arveladze 0-2
68' Dembélé 0-3 (assist Martens)
86' Koevermans 0-4 (assist Martens)

Scheidsrechter: Wouters (Bel).
Toeschouwers: 19.000.
Gele kaart: Nelisse, Dickoh (Utrecht), Arveladze (AZ).

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse (Schut/73), Pieters, Loval, Caluwé, v.Dijk, Somers (Kopteff/62), Boussaboun, Nelisse (De Jong/70).

AZ: Waterman, Luirink, Opdam, Donk, De Cler, Jenner, De Zeeuw, Martens (Vormer/90), Boukhari, Arveladze (Dembélé/67 - Lens/78)), Koevermans



Heracles - ADO Den Haag 3-1
36' Maas 1-0 Penalty
68' Mols 1-1
77' Gluscevic 2-1 (assist Schilder)
83' Bridji 3-1 (assist Friend)

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 8.000.
Gele kaart: Looms, Boakye (Heracles), Saavedra (ADO)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar, Smit, Looms, De Vries (Bridji/79),Maas, Schilder (Hocher/90), Klavan, Friend, Gluscevic (Biseswar/86)

ADO: Sergio Sánchez, Vreven, Bunjevcevic, Saavedra, Loumpoutis (Rijaard/27), Delorge, Schwiebbe, Bosschaart, Kolk, Mols, Elia (Coster/79).

Benieuwd naar de stand ? Die kan je hier vinden.

Salma Hayek heeft de mooiste borsten

Actrice Salma Hayek (40) heeft de prijs voor "Beste Borsten" in de wacht gesleept op de Annual Anatomy Awards. Een wedstrijd waar actrices uitsluitend op hun lichamelijke kwaliteiten worden beoordeeld.

De Mexicaanse actrice dankt die eer aan een scène in de film Ask the Dust, waarin haar welgevormde boezem ontbloot te zien is. Jennifer Aniston (38), die haar blote billen toont in The Break-Up, won de prijs voor Beste Naaktscène.




Met dank aan pberends voor de submit.

EK atletiek: Goud voor Okken

Tijdens het Europees kampioenschap indoor in Birmingham heeft Arnoud Okken goud gewonnen op de 800 meter in een tijd van 1.47,93.

Okken pakte vanuit de start de koppositie, en na 400 meter leidde hij nog steeds. Die eerste plek wist hij ondanks een eindsprint van de Spanjaard Quesada vast te houden. Na de eerste plaats van Sedoc op de 60 meter horden, was dit het tweede Nederlandse goud dit EK.

Martinus wint bekerfinale

De volleybalsters van Dela Martinus hebben de nationale beker gewonnen. In de finale werd Longa met 3-1 verlsagen. 24-26,25-21,25-21,25-21.

Martinus en Longa zijn ook als nummers 1 en 2 geëindigd in de reguliere competitie en zijn beide nog actief in Europa. Martinus staat in de play-offs van de Champions League en speelt Longa komend weekeinde de Final Four van de Top Teams Cup.

Martinus was huizenhoog favoriet voor de finale, maar Longa maakte het de ploeg uit Amstelveen nog behoorlijk lastig. [i] ."Het resultaat valt mee, de manier waarop valt tegen", aldus Martinus coach Avital Selinger.

Bos wil praten over verbod opgeven nationaliteit

PvdA-vicepremier Wouter Bos wil praten met de landen die een verbod hebben op het opgeven van de nationaliteit. Hij heeft er grote problemen mee dat deze landen, een groep van zeventien waaronder Marokko, Griekenland en Argentinië, een verplichting hebben op het behouden van de nationaliteit.

Dit bevestigde een persoonlijk medewerkster van de PvdA-leider zondag. Bos laat open of dat praten moet leiden tot verdragen zodat bijvoorbeeld in Nederland wonende Marokkanen kunnen kiezen voor alleen de Nederlandse nationaliteit. Hij maakt er een punt van dat er een keuzevrijheid blijft.

Bos is geen voorstander van het gedwongen opgeven van een tweede paspoort. Hij doelde op PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb die een Nederlands én een Marokkaanse paspoort heeft, en niet van zijn Marokkaanse nationaliteit af kan.

Vertrek Hitzfeld bij Bayern staat vast

Ottmar Hitzfeld vertrekt aan het eind van dit seizoen weer bij Bayern München. Dat kondigde de trainer aan in een interview met de Duitse krant de Frankfurter Allgemeine.

Hitzfeld volgde enkele weken geleden de ontslagen Felix Magath op. “Mijn beslissing staat vast, ik ga na dit seizoen niet verder”, aldus Hitzfeld. Bayern manager Uli Hoeneß zou het liefst zien dat dat Hitzfeld ook volgend seizoen trainer zou blijven bij de club uit München. Hitzfeld gaf Hoeneß nog wel een tip voor een nieuwe trainer:“Ik ben van mening dat een Duitstalige trainer het beste is voor Bayern.”

Ook over de selectie gaf Hitzfeld een advies. “Bayern moet zeker zes of zeven internationals van Die Mannschaft in de ploeg hebben. Nu is hun aantal te laag.”Over het huidige seizoen is de trainer nog vol vertrouwen. “Schrijf ons nooit af”, aldus Hitzfeld, die met Bayern op dit moment 6 punten achterstaat op koploper Schalke 04.

PVV groeit verder in peiling

Icoon VerkiezingenDe Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders blijft groeien in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. In de laatste peiling voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag haalt de PVV vijftien zetels, één meer dan vorige week. Met de laatste Tweede Kamerverkiezingen in november kwam de PVV uit op negen zetels.

De zes zetels winst in de peiling komen vooral van het CDA en de VVD, concludeert De Hond. Linkse partijen verliezen maar beperkt aan Wilders. D66 komt in de peiling op één zetel winst. Het CDA van premier Balkenende komt uit op 35 zetels en de PvdA op 27 zetels: zes minder dan in november. De ChristenUnie blijft op zes zetels staan, net zoveel als met de verkiezingswinst in november.

De PVV doet niet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Wilders verklaarde te weinig tijd te hebben om zich op die verkiezingen voor te bereiden. De Hond voorspelt dat de uitslag van de provinciale staten erg verschilt van deze peiling. Tien procent moet immers iets anders stemmen dan de PVV en De Hond vreest voor een lage opkomst.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.

Eto'o 'eist basisplaats' op Anfield

FC Barcelona-spits Samuel Eto'o wil koste wat kost spelen tegen Liverpool. De Kameroener starrte gisteren tegen Sevilla op de bank, en kon met een invalbeurt niet voorkomen dat zijn club onderuit ging.

Ook in de eerste wedstrijd tegen Liverpool was Eto'o er niet bij. De spits moest verder herstellen van zijn knieblessure, en ook toen verloor Barça met 1-2. Eto'o weet dat er vanuit Engeland interesse in hem is, en dus wil hij zichzelf meer in de kijker spelen door in de basis te starten op Anfield, aankomende dinsdag.

"Engeland is een sensationeel voetballand, en als ik ooit vertrek zal dat mijn bestemming zijn; Engeland is geweldig voor spitsen", aldus de éénnabeste Afrikaanse speler. "Arsenal en Chelsea hebben mijn aandacht, maar er is geen contact geweest. Ook vind ik José Mourinho een geweldige coach, en ik geloof dat hij ook fan van mij is."

"Op het moment kan ik echter alleen maar denken aan Barcelona en ik eis van Rijkaard dat ik in de basis speel tegen Liverpool." Ondanks de achterstand en het feit dat Barcelona twee keer moet scoren ziet Eto'o kansen. "Het wordt lastig, maar we moeten concentreren vanaf de eerste minuut, en geen kansen weggeven zoals in Camp Nou. Ik weet zeker dat we superieur zijn aan Liverpool en dat we onze kansen zullen benutten."

"De Haan moet bij zijn leest blijven"

Dick Advocaat, trainer van Zenit St. Petersburg, heeft in een interview met het Algemeen Dagblad uitgehaald naar Foppe de Haan. Het zou dan met name gaan om de rol die de bondscoach van Jong Oranje had in de vete tussen bondscoach Marco van Basten en Louis van Gaal, trainer van AZ.

Advocaat is het namelijk niet eens met de manier waarop De Haan zich met de rel tussen Van Basten en Van Gaal ging bemoeien. Laatstgenoemde fungeerde namelijk ook als afgevaardigde van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). "In Voetbal International kreeg ik vorige week ook een kat van hem. Wie is De Haan om altijd collega's af te vallen? Hij heeft 16 jaar bij Heerenveen aan het handje van Riemer van der Velde mogen meelopen", aldus de voormalig trainer van PSV in de eerder genoemde krant. "De Haan moet bij zijn leest blijven."

Verder vond de trainer van de Russissche club de 'problemen' rond Van Gaal lachwekkend. "Begrijp me goed, Van Basten doet het prima, de resultaten van het Nederlands elftal zijn goed, maar Van Gaal mag toch zeker wel zijn eigen mening verkondigen? Ik heb hem als vakman hoog zitten. Louis is altijd eerlijk."

PSV zoekt nog steeds linksback

PSV kijkt, ondanks de komst van Xiang Sun, nog altijd uit naar een extra linkerverdediger. De trainer van de Eindhovenaren, Ronald Koeman, heeft dit laten weten. De oefenmeester is namelijk van mening dat de Chinese speler op het middenveld beter uit de voeten kan.

"Hij heeft het prima gedaan en was misschien wel de beste PSV'er vandaag (zaterdag red.). Al is-ie meer een linkshalf dan een linksbuiten. Je zag dat ook bij twee verdedigende situaties waarin hij verzeilde als linksback waarbij hij moeite had. Voor volgend seizoen blijven we in ieder geval ook op zoek naar een echte linksback", lichtte Koeman toe. Verder liet de trainer ook nog doorschemeren dat hij nog een aantal aanvallende spelers aan zijn selectie wil toevoegen.

VS staan voor zomertijdchaos

Icoon BuitenlandsDe gewijzigde invoering van de zomertijd in de VS gaat volgens deskundigen op 11 maart leiden tot verwarring en chaos. De meeste apparaten en computersystemen hebben in hun systeem staan dat de zomertijd ingaat op de eerste zondag van april.

De tijden zullen daarom op 11 maart niet automatisch worden aangepast. De wijziging, de eerste in twintig jaar, werd in 2005 besloten door het Amerikaanse Congres.

De bedoeling is om de gunstige effecten op het energiegebruik in het land met een aantal weken te verlengen. Het was uiteraard de bedoeling dat de talloze computerprogramma's tijdig aangepast zouden worden, maar volgens The Washington Post is dat ijdele hoop.

Heel veel bedrijven, instanties en scholen zijn klaar voor de nieuwe zomertijd, maar experts weten nu al zeker dat er veel problemen zullen zijn; kleine problemen zoals niet aangepaste alarmsystemen, wekkers, elektronische agenda's of dvd-recorders en grotere zoals bij computergestuurde verkeerssystemen of handelssystemen op beurzen.

De zomertijd in Nederland gaat in op 25 maart.

[V8] Uitslag Clipsal 500 - Adelaide

V8 Supercar-kampioen Rick Kelly heeft in de seizoensopener uitstekende zaken gedaan. De Australiër werd uiteindelijk tweede in Adelaide, daar waar zijn naamgenoot Todd Kelly de winst pakte.

De Clipsal 500, zoals het evenement officieel heet, trok zoals gewoonlijk veel bezoekers. De eerste race op zaterdag werd verrassend gewonnen door Todd Kelly. Zijn Holden was het gehele weekend bijna onverslaanbaar. Ford-coureurs James Courtney en Jamie Whincup vulden respectievelijk de tweede en derde plaats in. Rick Kelly werd vierde. Vice-kampioen Craig Lowndes kwam niet verder dan de dertiende stek.

In een spannende tweede race wist Rick Kelly wel te winnen. Todd werd tweede, en Courtney ditmaal derde. Door zijn sterke optreden pakt Todd Kelly de leiding in het kampioenschap met 66 punten. Rick Kelly volgt op acht punten, Courtney heeft er elf minder.

Uitslag Clipsal 500 - Adelaide

#RijderTeamWagenPunten
1.Todd KellyHolden RacingHolden Commodore66
2.Rick KellyToll HSVHolden Commodore58
3.James CourtneyJeld-WenFord Falcon55
4.Jamie WhincupTeam VodafoneFord Falcon45
5.Russell IngallCaltex RacingFord Falcon37
6.Steve JohnsonJim Beam RacingFord Falcon31
7.Garth TanderToll HSVHolden Commodore30
8.Steven RichardsFord PerformanceFord Falcon24
9.Mark SkaifeHolden RacingHolden Commodore21
10. Mark WinterbottomFord PerformanceFord Falcon20
11.Jason BrightBritek MotorsportFord Falcon17
12.Greg MurphyTasman MotorsportHolden Commodore16
13.Craig LowndesTeam VodafoneFord Falcon15
14.Will DavisonJim Beam RacingFord Falcon13
15.Lee HoldsworthGarry RogersHolden Commodore8
16.Dean CantoGarry RogersHolden Commodore8
17.Jason RichardsTasman MotorsportHolden Commodore6
18.Cameron McConvilleSupercheapHolden Commodore3
19.Jason BargwannaWPS RacingFord Falcon3
20.Adam MacrowTeam KiwiHolden Commodore0
21.Paul MorrisSirromet WinesHolden Commodore0
22.Fabian CoulthardSirromet WinesHolden Commodore0
23.Paul DumbrellSupercheapHolden Commodore0
24.Brad JonesTeam BOCFord Falcon0
25.Shane PriceJack Daniel's RacingHolden Commodore0
26.Max WilsonWPS RacingFord Falcon0
27.Andrew JonesTeam BOCFord Falcon0
28.John BowePaul CruickshankFord Falcon0
29.Jack PerkinsJack Daniel's RacingHolden Commodore0
30.Alan GurrBritek MotorsportFord Falcon0
31.Steve OwenAutobarn RacingHolden Commodore0

Naakte mannen op de trimfiets

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een handjevol mannen met een opvallend goedverzorgd, getraind en gladgeschoren lichaam heeft zondag de naaktfitnessruimte in een sportschool in het Gelderse Heteren in gebruik genomen.

Hoewel sportschoolhouder Patrick de Man ook genoeg aanmeldingen van vrouwen zegt te hebben, lieten die het zondag wegens de enorme mediabelangstelling allemaal afweten.

"Er komt natuurlijk toch een stukje exhibitionisme bij kijken om hier voor de camera's naakt te gaan sporten. Het voegt namelijk aan de ervaring van fitnessen niets toe of je wel of niet gekleed bent", meent Hans Bevers uit Slijk-Ewijk aan de Waal. "Misschien zeggen de mensen uit mijn dorp morgen ook wel ouwe viezerik tegen me. Hoewel iedereen wel weet dat ik een bloterik ben, zoals ik het zelf noem."

Bevers is een zestiger, die heel veel sport om zijn lichaam in goede conditie te houden. "Ik ben trots op mijn lijf. Ik zie er beter uit dan mijn schoonzoons. Maar ik moet niets hebben van al die piercings en ringetjes, die je hier vandaag ook ziet." Het echtpaar Mark (46) en Philip (47) uit Breda is het met hem eens: "Dit leek ons wel leuk, maar we komen er toch niet elke zondag voor naar de Betuwe."

Sportschoolhouder De Man is zondag net als zijn personeel gekleed in een spijkerbroek, t-shirt en een voorschoot waarop een naakte mannentorso staat afgebeeld. "Ik vind het jammer dat de echte naturisten er vandaag niet zijn. Dit zijn toch mannen die het leuk vinden om zichzelf te laten zien. Sommigen paraderen hier al uren. Dat mag van mij, maar als er eentje urenlang op de trilplaat gaat staan, grijpen we in. Nudifit is namelijk beslist niet erotisch bedoeld", zegt hij.

Kleine Zeemeermin roze geverfd

De Kleine Zeemeermin – het wereldberoemde symbool van Kopenhagen – is door onbekenden roze geverfd. Het beeld is sinds de jaren ’60 al verschillende malen het doelwit van vandalen geweest.

Een politiewoordvoerder denkt dat de vandalenstreek verband houdt met de ontruiming van een jeugdhuis in Kopenhagen. Agenten doen onderzoek in die richting. Het beeld is inmiddels weer schoongemaakt. Verliefde mensen komen het beeld vaak opzoeken.

De Kleine Zeemeermin is van koper gemaakt, meet 1.25 meter en is 175 kilo zwaar. Het beeld is al twee keer onthoofd, verloor al een keer een arm en is al tientallen malen geverfd in verschillende kleuren. De Zeemeermin is een toeristische trekpleister van Denemarken. Het beeld is geïnspireerd door een sprookje van Hans Christian Andersen. Sinds 23 augustus 1913 staat de Kleine Zeemeermin bij de ingang van de haven van Kopenhagen.


Onbekenden verfden de Kleine Zeemeermin roze

Zwarthoed rekent niet meer op speeltijd

Theo Zwarthoed keek met gemengde gevoelens terug naar het treffen tussen Vitesse en Excelsior. Aan de ene kant was hij blij met de overwinning van zijn club, maar aan de andere kant baalde hij, aangezien de speler de hele wedstrijd op de bank zat.

Excelsior heeft Zwarhoed namelijk van AZ gehuurd met de intentie om de keeper meer speeltijd te geven. Inmiddels gaat de voorkeur van trainer Ton Lokhoff uit naar Ronald Graafland. "Ik moest aan het begin van deze week bij de trainer komen", zegt de huurling van de Alkmaarse club tegenover DIPO.tv. "Hij vertelde me dat hij voorlopig zal kiezen voor Graafland. Voor mij kwam dat als een donderslag bij heldere hemel, ik had het echt niet aan zien komen. Of de trainer een uitleg gaf? Ja, hij zei dat ik steeds dezelfde fouten maakte. Wat hij daarmee bedoelt, moet je maar aan hem vragen."

Zwarthoed rekent er vooralsnog niet op dat Lokhoff zijn keuze bij zal stellen. Er is dan ook een kans dat de goalie dit seizoen niet meer in actie zal komen. "Hij zal Ronald er niet voor één of twee wedstrijden in zetten, dat is ook niet geloofwaardig. Ik ga er dus maar vanuit dat ik de rest van het seizoen op de bank moet zitten. Ik zal door de zure appel heen moeten bijten"

Black Sheep

Niet serieuze films zijn er altijd al geweest. Zo was er een film genaamd Attack of the Killer Tomatoes. Zelfs populaire films zoals Gremlins en Evil Dead zijn films die eigenlijk nergens over gaan.

Dit betekent echter niet dat dit soort films niet leuk zijn. Snakes on a Plane werd zelfs een hele hype op het internet, maar maakte de hype echter niet waar. Shaun of the Dead echter weer wel en Hot Fuzz van dezelfde makers als Shaun doet het ook zeer goed in de UK.

Gelukkig maar, want ik kan me altijd nog prima vermaken met films zoals Black Sheep.

Het plot? Genetisch gemodificeerde schapen veranderen in bloeddorstige monsters. See it for yourself op de website:
http://www.blacksheep-themovie.com/

Leuk?
Huur/koop dan anders ook meteen Night of the Lepus.

Volleyballers in poule met Duitsland

In de Euro League zijn de Nederlandse volleyballmannen ingedeeld in Groep A. Hierin moeten zij het opnemen tegen Duitsland, Spanje en België. De landen die aan het einde van de rit op de eerste plaats in hun poule staan kwalificeren zich voor de Final Four. Dit toernooi wordt in Portugal georganiseerd.

Vorig jaar slaagde Oranje er in om deze titel in de wacht te slepen. Ook dit jaar gaan de mannen van bondscoach Peter Blangé proberen deze prestatie te evenaren. De sterkste tegenstander op papier is de Duitse ploeg. Dat land staat momenteel op de veertiende plaats op de wereldranglijst.

Oranje staat tien plaatsen lager, namelijk op de 24e. Op deze positie is Spanje ook terug te vinden. België staat een flink eind lager. Dit land staat op plaats 75. Het Nederlands volleyballteam start het toernooi op 26 en 27 mei in Rotterdam. De eerste tegenstander is Spanje.

Matt snelste op slalom

Wereldkampioen Mario Matt heeft in het Sloveense Kranjska Gora de wereldbekerwedstrijd op de slalom op zijn naam geschreven. Na de eerste run was de Oostenrijker nog 0.04 seconde langzamer dan landgenoot Benjamin Raich, maar na de tweede run waren de rollen omgedraaid.

Dankzij zijn tweede plaats nam Raich wel de leiding in de stand om de algemene wereldbeker over van de Noor Aksel Lund Svindal. In de stand om de wereldbekerslalom heeft Matt vijftien punten voorsprong op Raich.

Verbalken

Wil je graag net zo mooi als onze minister president praten? Geen korte zinnetjes maar mooie om alles heen draaiende volzinnen? Maar ja het verzinnen van zulke mooie teksten dat doe je niet zo maar, een jarenlange training zal zeker nodig zijn.

Mocht je het geduld niet hebben om alle schone kunsten der Nederlandsche taal te leren dan kan ook het sneller met deze Balkenende vertaler, voer een zinnetje in en de vertaler maakt er een mooie Balkendiaanse zin van.

Neem nu bijvoorbeeld: Ik ben weblogger op het FOK! weblog dat wordt in het taalgebruik van JP: ik, om voorbeeld van zaken te geven, ben weblogger op het fok! weblog.

Zelf ook wat verbalken, klikken maar.

Saudi-Arabië en Iran willen sektarisch geweld stoppen

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad is voor het eerst op officieel bezoek geweest bij de Saudische koning Abdullah. De Saudische koning en de Iraanse president zijn zaterdag overeen gekomen dat het sektarische geweld in Irak zich niet naar andere landen mag verspreiden.

De verhoudingen tussen beide landen waren bekoeld na de aanstelling van Ahmadinejad. Door lokale conflicten en de groeiende kloof tussen de soennieten en sjiieten zijn er in het Midden-Oosten steeds meer spanningen ontstaan. In Iran hangen de meeste mensen het sjiitische geloof aan en in Saudi-Arabië is het soennitische geloof het meest vertegenwoordigd.

De president van Iran en de Saudische koning zouden hun steun betuigen aan de Iraakse regering, de Iraakse eenheid en die van haar burgers. Volgens de Saudische minister van Buitenlandse Zaken, Saud al-Faisal, zijn beide staatshoofden het erover eens dat "de grootste dreiging voor de islamitische natie de pogingen zijn om de strijd tussen soennitische en sjiitische moslims aan te wakkeren".

Saudi-Arabië is bezorgd over de toenemende invloed die Iran uitoefent in Irak, Libanon en de Palestijse gebieden. Iran steunt onder meer in Libanon de Hezbollah, die de door de Saudi’s gesteunde regering van premier Siniora ten val wil brengen. Ahmadinejad heeft volgens het Saudische staatspersbreau SPA verklaard dat Iran de Saudische regering zal steunen in haar pogingen de vrede in Libanon te herstellen. Over Israel sprak Ahmajinedad overigens niet.

Saudi-Arabië wordt met Egypte en Jordanië beschouwd als het pro-westerse blok in de regio. De Saudi’s maken zich ook zorgen over het nucleaire programma van Iran en over pogingen van Iraanse zijde om te stoken onder de sjiitische minderheid in het oosten van het koninkrijk.

Derksen zestiende in Phuket

In de Johnnie Walker Classic, gehouden in het Thaise Phuket, is Robert Jan Derksen als zestiende geëindigd. De Zuid-Afrikaan Anton Haig werd eerste. De twintig jarige Haig is de jongste winnaar ooit van de Johnnie Walker Classic.

Voorafgaande aan de laatste ronde stond Derksen nog 45e maar een slotronde van 68 slagen bracht hem de zestiende stek. Hij bracht zijn totaal daarmee op 283. Winnaar Haig kwam tot 275 slagen. Ook landgenoot Richard Sterne en de Engelsman Oliver Wilson kwamen op 275 slagen. Een play-off moest de beslissing brengen, Haig was daarin de sterkste.

Man doet het in zijn broek na aanhouding

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige inwoner van Harkstede die zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen werd aangehouden nadat hij politieagenten te paard had uitgescholden, schrok daar zo van dat hij het in zijn broek deed. Op dat moment zat hij in de politieauto op weg naar het bureau.

De man was meegenomen in de auto, maar de agenten lieten hem gaan voordat ze het bureau hadden bereikt. ''De geur zei genoeg'', verklaarde een woordvoerder. De man zou al genoeg zijn gestraft.

Terry niet in actie tegen Porto

Chelsea zal het aanstaande dinsdag in de Champions League wedstrijd tegen FC Porto zonder John Terry moeten doen. Coach José Mourinho liet weten geen risico te nemen en Terry aan de kant te houden.

Vorige week raakte de aanvoerder van de Londense club geblesseerd aan het hoofd nadat hij daar een trap tegenaan gekregen had in de League Cup finale tegen Arsenal. Terry raakte vervolgens buiten bewustzijn. Uit een scan is gebleken dat Terry geen blijvende schade hieraan heeft overgehouden maar toch zal de Engelsman niet spelen.

[i]"We riskeren niets met hem, de man komt voor de speler. Medische regels zijn medische regels en niemand zet hem onder druk wat betreft het aantal dagen of weken dat hij nodig zou moeten hebben om te herstellen,"[i] aldus Mourinho.

Nederlandse bus op z'n kant in Duitsland

Vanochtend is een Nederlandse bus met vakantiegangers in het zuidoosten van Duitsland omgeslagen. Er raakten vier Nederlandse wintersporters lichtgewond. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht door de Duitse politie; de chauffeur wordt in ieder geval gehoord.

De chauffeur zou te hard hebben gereden, aldus het Duitse persbureau DPA. Hij zou de macht over het stuur zijn kwijt geraakt, waarna de bus van de weg raakte en in de berm terecht kwam.

Het gaat om een touringcar van het bedrijf Milot Reizen uit Rotterdam, die op de terugweg was vanuit Tsjechië. Een andere bus van het bedrijf is onderweg om de gestrande toeristen op te pikken, tot die tijd verblijven de skiërs in een kazerne.

Chela wint toernooi Acapulco

De Argentijn Juan Ignacio Chela heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De als vierde geplaatste Chela versloeg in de finale de Spanjaard Carlos Moyà met 6-3 en 7-6 (2).

Bij een 3-3 stand in de eerste set tekende de Argentijn voor de enige break van de partij. In het tweede bedrijf moest hij bij de stand 5-6 nog wel een setpunt wegwerken, maar in de tiebreak wist hij de partij alsnog naar zich toe te trekken.

"Ik vind het altijd fantastisch om in Mexico te spelen. Vorig jaar wilde ik de winst opdragen aan mijn vriendin. Toen verloor ik in de finale. Nu is ze erbij en kan ik het alsnog doen," aldus de winnaar na afloop van de wedstrijd.

[SBK] Uitslagen Phillip Island

Vanmorgen vroeg is in Australië de tweede ronde van de Superbikes verreden. Troy Bayliss pakte op zijn Ducati de overwinning in de eerste race op zijn thuiscircuit. James Toseland werd tweede, en nam daarmee de leiding in de tussenstand.

Uitslag race 1

PosRijderTeamTijd
1T. Bayliss (AUS)Xerox Ducati 00:00.000
2J. Toseland (GBR)Ten Kate Honda 00:02.096
3M. Biaggi (ITA)Alstare Suzuki 00:10.143
4N. Haga (JPN)Yamaha Italia00:18.923
5T. Corser (AUS)Yamaha Italia00:19.742
6L. Lanzi (ITA)Xerox Ducati 00:24.765
7R. Xaus (ESP)Sterilgarda Ducati 00:27.404
8M. Neukirchner (GER)Suzuki Germany 00:34.614
9F. Nieto (ESP)PSG-1 Corse Kawasaki 00:35.339
10S. Martin (AUS)D.F.X. Corse Honda 00:36.338
11R. Rolfo (ITA)Ten Kate Honda 00:38.067
12J. Brookes (AUS)Alto Evolution Honda 00:47.078
13S. Nakatomi (JPN)Yamaha 00:58.571
14J. Smrz (CZE)Caracchi Ducati 01:08.000
15A. Polita (ITA)Celani Team Suzuki 01:22.584

In race twee pakte James Toseland zijn eerste overwinning op Phillip Island op de Ten Kate Honda. In een zeer spannend gevecht met Troy Bayliss wist hij alle aanvallen van de Australiër af te slaan. Haga werd na een lang gevecht met Max Biaggi en Troy Corser derde.

Uitslag race 2

PosRijderTeamTijd
1J. Toseland (GBR)Ten Kate Honda 00:00.000
2T. Bayliss (AUS)Xerox Ducati 00:00.274
3N. Haga (JPN)Yamaha Italia 00:06.916
4M. Biaggi (ITA)Alstare Suzuki 00:07.013
5T. Corser (AUS)Yamaha Italia 00:07.052
6R. Xaus (ESP)Sterilgarda Ducati 00:23.176
7L. Lanzi (ITA)Xerox Ducati 00:26.471
8M. Fabrizio (ITA)D.F.X. Corse Honda 00:26.486
9M. Neukirchner (GER)Suzuki Germany 00:26.487
10R. Rolfo (ITA)Ten Kate Honda 00:37.936
11J. Smrz (CZE)Caracchi Ducati 00:41.308
12J. Brookes (AUS)Alto Evolution Honda 00:48.672
13S. Nakatomi (JPN)Yamaha 00:48.717
14F. Nieto (ESP)PSG-1 Corse Kawasaki 01:13.095
15A. Polita (ITA)Celani Team Suzuki 01:13.882
16C. Zaiser (AUT)LBR Racing MV Agusta 01:17.925

Götschl sterkste op Super-G

Renate Götschl heeft zondag in het Italiaanse Tarvisio de wereldbekerwedstrijd op de super-G gewonnen. De Oostenrijkse skister bleef met een tijd van 1.18,66 haar landgenote Nicole Hosp (1.19,67) en de Amerikaanse Julia Mancuso (1.19,88) voor.


Met de overwinning kwam Götschl in de strijd om de eindzege in de algemene wereldbeker op gelijke hoogte met Mancuso. Eerder verzekerde de Oostenrijkse zich al van de eindwinst op de afdaling en super-G.

Antiterreureenheid oefent in metro Amsterdam

Icoon TerrorismeDe Dienst Speciale Interventies (DSI), een eenheid van de politie om terreur en zware criminaliteit te bestrijden, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een oefening gehouden in de metro van Amsterdam. Zij kreeg hierbij assistentie van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland en de gemeente Amsterdam.

Het doel van de oefening was het beëindigen van een gijzeling. Voor de oefening werd een metrostel stilgezet tussen de stations Wibautstraat en Weesperplein.

Volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) verliep de samenwerking tussen de DSI, de politie en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam voorspoedig. Over de resultaten van de oefening zelf werden geen mededelingen gedaan. Aan de oefening namen honderd leden van de DSI en veertig politiemensen deel.

Vraag het aan Googlemuttie en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Als een raceauto voordeel heeft van het rijden in de slipstream van een ander, heeft die ander er dan ook nadeel van? Door BMF
Waarom moeten we slapen? Door Razo

Als een raceauto voordeel heeft van het rijden in de slipstream van een ander, heeft die ander er dan ook nadeel van? door Wikisil

Als je wel eens kijkt naar autoraces zoals de A1 of de F1 hoor je het woordje "slipstream" regelmatig vallen en daarmee aan vast dat het voordelig is voor de coureur die erin rijdt.
Slipstream wordt veroorzaakt door een (voornamelijk) snel bewegend object. Achter het object ontstaat een plek waar minder luchtdruk of zelfs zuigkracht ontstaat. Deze plek zit achter het bewegende object en volgt het object. Wanneer een auto (fiets of ander object) het snel bewegende op korte afstand volgt, dan heeft deze er profijt van. De auto, in dit geval, die de ander volgt, op ongeveer dezelfde snelheid, heeft namelijk minder last van weerstand (luchtdruk) en wordt soms zelf naar de auto voor zich toe getrokken. Dit zorgt ervoor dat de auto minder brandstof nodig heeft om net zo hard te rijden. Het kost de auto dus veel minder kracht nodig dan de auto die de slipstream veroorzaakt. In dat opzicht heeft de auto die voorop rijdt wel nadeel, maar de auto zelf ervaart niet meer kracht gebruik doordat de andere auto in zijn slipstream zit!

Waarom moeten we slapen? door Googlemutti

Slaap is belangrijk voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel.
Bij onderzoek is gebleken dat bij een tekort aan slaap, je kribbig wordt, een gebrek aan concentratie en geheugenproblemen. Bij een langdurig tekort aan slaap, kun je hallucineren en stemmingswisselingen optreden. De dood kan intreden bij een geheel gebrek aan slaap.

Slaap beïnvloedt ons dagelijks functioneren en ons mentaal en fysiek functioneren op verschillende manieren.

De slaap bestaat uit 5 verschillende stadia:

De lichte slaap, we schommelen tussen slapen en waken en we kunnen makkelijk wakker worden.
Regelmatig worden in deze fase onwillekeurige spiertrekkingen ervaren en het gevoel van vallen.
Slaapstadium 2 , de trage oogbewegingen stoppen en de hersenactiviteit vertraagt verder. Wel treden er zgn. “slaap spindles” op van snellere en meer uitgesproken hersenactiviteit.
Slaapstadium 3, de hersenactiviteit wordt nog trager en er is veel Delta activiteit.
Slaapstadium 4, er is nu alleen nog Delta activiteit.
Het kost ons enige moeite om wakker te worden. De laatste 2 stadia worden "diepe slaap"genoemd. In deze fases worden ook bedplassen, slaapwandelen en nachtmerries waargenomen.

Als de slaapstadium 4 overgaat in Remslaap, verandert onze ademhaling. De ogen gaan zich sneller bewegen, onze ledematen worden tijdelijk slap. Wordt iemand in deze fase wakker gemaakt, dan herinnert men vaak bizarre en onlogische verhalen, die we dromen noemen.

Een volledige slaapcyclus duurt ongeveer 90 tot 110 minuten, wel is het zo dat tegen de ochtend de stadia 1 en 2 en de Remslaap het meeste voorkomt.

Remslaap is belangrijk, recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hersendelen die gebruikt worden voor leerprocessen erdoor gestimuleerd worden.

De hoeveelheid slaap die we nodig hebben varieert, maar een slaap van 5 tot 10 uur is het gemiddelde.

Blessures in PSV-selectie

Diverse PSV-spelers hebben aan de ontmoeting tegen RKC Waalwijk blessures overgehouden. Jan Kromkamp lijkt er het slechtst aan toe met een kwetsuur aan zijn hamstring.

Hij zal zondag een echo ondergaan. We hebben nog hoop dat het slechts een verkramping is, maar het zou net zo goed een klein scheurtje kunnen zijn", aldus PSV-coach Ronald Koeman.

"We hebben twee massagetafels, maar hadden er ook vijf of zes neer kunnen zetten vandaag. Salcido, Alex en Gomes hebben het wel uit kunnen spelen en Cocu heb ik uit voorzorg gewisseld. Zij hebben lichte klachten en we moeten kijken hoe dat zich ontwikkelt morgen en maandag. Het is ook een stuk vermoeidheid. Met zo'n topwedstrijd voor de boeg woensdag kan de knop ook wel weer omgezet worden."

De trainer reageerde daarnaast ook op de kritiek die hij kreeg na het verloren bekerduel tegen NAC Breda, waarin hij een paar spelers rust gaf: "Nu begrijpt men hopelijk in Nederland ook dat spelers soms een wedstrijd rust moeten krijgen." Volgens Koeman heeft het drukke programma van de Eindhovenaren zijn weerslag op de prestaties van de selectie.

De Mos woedend op spelers

Vitesse heeft al anderhalve maand geen wedstrijd meer weten te winnen. Gisteren ging de Arnhemse formatie wederom onderuit. Vitesse verloor met 2-3 van Excelsior dat zelfs al drie maanden geen wedstrijd meer had gewonnen.

"Ik ben van binnen witheet. Ik vind dit onprofessioneel tegen een totaal ongevaarlijke tegenstander. Die krijgt twee cadeautjes van ons", aldus De Mos over de wanprestatie van zijn elftal.

Vitesse heeft nog altijd het doel om bij de top negen te eindigen en zich via de play-offs te plaatsen voor Europees voetbal. De ploeg uit Arnhem speelt volgende week tegen ADO Den Haag en De Mos realiseert zich dat er nog hard gewerkt moet worden deze week. "Er is veel werk voor ons om de koppies fris te krijgen voor de wedstrijd tegen ADO, volgende week. Ons werk begint zondagochtend, om 9.00 uur"

Doodstraf dreigt voor Iraans incestslachtoffer

Icoon Buitenlands Een Iraanse vrouw dreigt de doodstraf te krijgen, omdat ze haar vader heeft vermoord. De nu 22-jarige Samira vergiftigde haar vader nadat hij haar jarenlang had misbruikt en uiteindelijk zwanger had gemaakt.

Volgens de Iraanse krant Etemad-Melli hebben de grootmoeder en ooms van de vrouw, onder wie een oom die haar eveneens zou hebben misbruikt, geëist dat de vrouw wordt terechtgesteld. Volgens de islamitische wet mogen familieleden van een verdachte vragen om de doodstraf. Samira heeft bekend dat ze haar vader een dosis cyanide heeft toegediend.

Call of Juarez naar de Xbox 360

Call of Juarez, de western shooter van de Poolse developer Techland, komt naar de Xbox 360.

In deze shooter zal je met de bijbel in de rechterhand en een gun in de linker de wereld verlossen van gespuis. De game zal op de Xbox 360 verbeterde graphics meekrijgen en een multiplayer mode via Xbox Live.

De game wordt van de zomer verwacht. Lees hier onze review van de PC versie.



IDC: Wii aan de leiding in 2008

Volgens markt research firma International Data Corporation (IDC) zal Nintendo's Wii spelcomputer in 2008 de leiding nemen in de verkopen van spelcomputers wereldwijd. Volgens Billy Pidgeon, analist bij IDC, verstoort de Wii de gebruikelijke markt voor spelcomputers en verbreedt zij deze. De prijs van de console zou met name non-gamers verleiden een Wii te kopen.

De wereldwijde markt voor spelcomputers en handhelds groeide in 2006 met 3,6% naar 62,3 miljoen, gesteund door zeer sterke verkopen voor Nintendo's DS lite handheld. IDC verwacht dat de verkopen dit jaar met een aanzienlijke 26% zullen groeien naar 78,5 miljoen, gesteund door toenemende verkopen van "next-gen" spelcomputers zoals de Wii.

De omzet van de gehele gamesindustrie kwam afgelopen jaar uit op 29,6 miljard dollar (22,5 miljard euro) uit, wat een toename inhield van 16,7% ten opzichte van 2005. Deze groei werd met name veroorzaakt door sterke software verkopen voor de Nintendo DS, Xbox 360 en Wii.

Het totaal aantal verkochte Xbox 360 consoles zal volgens IDC groeien van de 10 miljoen die men eind 2006 had verkocht tot bijna 20 miljoen aan het einde van dit jaar. Eind 2008 verwacht men dat dit getal gegroeid zal zijn tot iets meer dan 30 miljoen. Ondanks de problemen waar de PlayStation 3 mee te kampen had rond de launch verwacht IDC dat ook deze spelcomputer succesvol zal zijn en schat dat er eind dit jaar 11,7 miljoen exemplaren over de toonbank zullen zijn gegaan. Een jaartje later zou dit op 24,5 miljoen uitkomen. IDC heeft echter de grootste verwachtingen van de Wii, de firma verwacht dat deze spelcomputer eind dit jaar 13,3 miljoen keer verkocht zal zijn, en denkt dat eind 2008 er iets meer dan 32,1 miljoen Wii's bij mensen thuis zullen staan. Het marktaandeel tussen de drie zou dan uitkomen op 35% voor Microsoft, 28% voor Sony en 37% voor Nintendo.

Werk (weer) mee aan een game

Na de oproep van David Perry is het nu ook mogelijk om aan een andere game mee te werken.
Jeff Orking, in het verleden verantwoordelijk voor de AI in No-One Lives Forever 2 en F.E.A.R, heeft een project opgestart om op een nieuwe manier een Artificiële Intelligentie te maken.

Normaal gesproken wordt een AI altijd met de hand gecreëerd, maar Jeff is ervan overtuigd dat dit beter kan. Hij wil graag de acties van gamers in de AI terug zien, en niet de gedachtenspinsels van de developers.

Hij heeft nu daarom een kleine game gemaakt, met als doel deze problemen op te lossen. Het spel heet "The Restaurant Game", een game die zich in een restaurant afspeelt waar een klant bediend moet worden. Zowel de ober als de klant zijn in dit geval echte spelers, en op basis van de acties van de spelers zal een AI worden gemaakt. Hier zijn echter meer dan 1000 speelsessies voor nodig voor er een betrouwbaar resultaat uit komt. Deze AI zal gebruikt worden in een single player spel welke gepresenteerd zal worden op het Independent Game Festival 2008.

Kijk op deze site voor meer informatie, en download het spel en zie jezelf terug in een AI. Een enkele speelsessie draagt al bij aan de AI, en zal niet meer dan 10 minuten in beslag nemen.
Als je het spel speelt zal je in ieder geval een credit krijgen als Game Designer. Speel je het spel echt veel en echt goed, dan is het zelfs mogelijk om Lead Designer te worden van de nieuwe game.



The Restaurant

Uitslag Sevilla - Barcelona

FC Barcelona heeft de eerste plaats in de Primera División moeten afstaan aan Sevilla. De ploeg van Frank Rijkaard ging in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan met 2-1 onderuit.

Sevilla startte verdedigend, en dat gaf Barça direct kansen. Barcelona profiteerde optimaal van het overwicht; een voorzet van Gianluca Zambrotta werd na dertien minuten binnengekopt door Ronaldinho. De Braziliaan werd een kwartier later neergehaald door Aitor Ocio nadat hij doorgebroken was. De Spanjaard kreeg direct rood, Ronaldinho stapte zelf naar voren maar miste vanaf elf meter, doordat Andrés Palop met de benen redde. De fans van de thuisploeg spoorden hun club aan om de aanval te kiezen. Dat resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker. Aleksandr Kerzhakov schoot knap binnen vanuit de draai.

Na rust gingen Los Palanganas door met aanvallen, ondanks de man-minder-situatie. Na een uur spelen verdiende Sevilla een vrije trap. Daniel Alves schoot de bal via de muur in de verre hoek, en maakte zo zijn derde goal van het seizoen. Twee minuten later moest ook Ludovic Giuly het veld ruimen. De Fransman deed weinig verkeerd, maar kreeg alsnog rood van de arbiter. Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog erger voor de Catalanen. Zambrotta kreeg geel, en had vervolgens commentaar op de scheids. Deze 'beloonde' de Italiaan direct met nog een gele, en dus rode kaart. In de slotfase werden er door beide teams nog grote kansen gemist, maar ook de ingevallen Samuel Eto'o en Javier Saviola konden het net niet vinden.

Sevilla pakt de leiding na een 2-1 overwinning op Barcelona. De Catalanen verloren de afgelopen weken ook al van Liverpool en Valencia, en moeten nu aankomend weekend Giuly en Zambrotta missen in de Clásico tegen Real Madrid. Deze nederlaag heeft één voordeel voor de ploeg van Rijkaard: als Barcelona na de laatste speelronde gelijk staat met Sevilla, wordt het alsnog kampioen, omdat het onderlinge resultaat beter is, na de 3-1 in Camp Nou eerder dit seizoen.

Sevilla FC - FC Barcelona 2-1
13' Ronaldinho 0-1
28' Ocio (Sevilla)
29' Ronaldinho (Barcelona) mist strafschop
39' Kerzhakov 1-1
61' Alvés 2-1
63' Giuly (Barcelona)
76' Zambrotta (Barcelona)

Van der Wal zestiende op halfpipe

Dolf van der Wal is bij de wereldbekerwedstrijd halfpipe in Calgary als zestiende geëindigd. De Nederlandse snowboarder staat in het algemeen klassement om de wereldbeker vierde. De tweede Nederlander, Tobias Aalderink, eindigde gisteren als 22e.

De Japanner Ryoh Aono, die ook aan de leiding gaat in het algemeen klassement, won de wedstrijd, voor de Amerikaan Dylan Bidez en de Canadees Martin Brad.

Hjelmeset wint slotnummer op WK

Op de slotdag van het WK in Sapporo heeft de Noor Odd-Björne Hjelmeset de gouden medaille op de 50 kilometer klassiek gewonnen.

Hjelmeset en zijn landgenoot Estil, die het zilver pakte, maakten deel uit van een vijftal langlaufers, dat zich in de laatste kilometers had afgescheiden van de rest. Op het laatste klimmetje gingen de twee Noren ervandoor, waarna Hjemeset in de sprint de snelste was. Voor de 35-jarige langlaufer was het pas zijn eerste goud op een individueel nummer.

Film: The Night of the Hunter

Vaak gaan de bioscoopfilm reviews over de meest recente films. Dit keer echter een film die een halve eeuw geleden al het levenslicht zag. Het Filmmuseum is één van de weinige organisaties die zich ook bezig houdt met de distributie en vertoning van oude klassiekers, en dit maal is The Night of the Hunter uit 1955 de gelukkige. De zwart-wit klassieker is recentelijk gerestaureerd en zal in april te zien zijn in het Filmmuseum.

Betis in beroep tegen straf

Real Betis gaat in beroep tegen de straf van drie thuiswedstrijden zonder publiek. De Spaanse voetbalbond legde Betis de straf op wegens rellen tijdens de gestaakte derby met Sevilla van afgelopen woensdag.

Juande Ramos, de trainer van Sevilla, kreeg tijdens die wedstrijd een volle plastic fles tegen zijn hoofd, waarna hij een tijd buiten bewustzijn raakte. De coach is inmiddels weer hersteld.

Daarnaast oordeelde de Spaanse bond dat de resterende 33 minuten van het duel moeten worden afgewerkt in het stadion van Getafe.

Vooruitblik: Ajax - SC Heerenveen

Nadat de afgelopen weken twee grote wedstrijden op het programma stonden, was het afgelopen week weer de beurt aan de users om te kiezen. Deze week gingen de meeste stemmen naar de wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen. Hieronder volgt de vooruitblik op dit duel.

Ajax stond voor aanvang van de 27e speelronde op de tweede plaats in de vaderlandse competitie. De directe achtervolgers, AZ en FC Twente, hebben een achterstand van respectievelijk één en twee punten op de ploeg van trainer Henk ten Cate. De Amsterdammers beschikken in het duel met de Friese club over een fitte selectie. Er bestaat nog wel enige twijfel over het meespelen van Jaap Stam en Ryan Babel. Toch heeft de oefenmeester de hoop uitgesproken dat hij over dit tweetal kan beschikken.

SC Heerenveen staat op dit moment op de achtste plaats in de Eredivisie. De achterstand op de huidige nummer één PSV is al opgelopen tot 22 punten. De Friezen zullen er dan ook alles aan doen om de playoff-wedstrijden te halen. Komend weekend zal trainer Gert-Jan Verbeek, in het duel met Ajax, geen beroep op André Hanssen kunnen doen. De Noor heeft nog altijd last van een blessure aan zijn lies, maar keert komende week weer terug bij de groep. Ook Bo Storm zal het duel met de Amsterdammers aan zich voorbij laten gaan. Verder is ook Ugur Yildirim nog niet van de partij. De speler heeft nog teveel last van een bovenbeenblessure. Tot slot zal de Friese formatie het ook zonder Afonso Alves moeten doen. De topscorer van de club staat inmiddels weer op het veld, maar is nog niet fit genoeg om al wedstrijden te spelen.

In het verleden speelden de twee ploegen veertien keer tegen elkaar in Amsterdam. Ajax wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk elf. SC Heerenveen wist de drie punten slechts eenmaal meer naar huis te nemen. Verder eindigden twee confrontaties in een gelijkspel. De laatste keer dat de Amsterdammers en de Friezen tegenover elkaar stonden was op 28 oktober 2005. Toen stond er na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Of deze editie ook weer gelijk zal eindigen wordt komende zondag duidelijk. Dan spelen de twee clubs namelijk tegen elkaar. Om 14:30 begint de wedstrijd in de Amsterdam ArenA, welke door arbiter Pieter Vink geleid zal worden.

Oranje met sterkste teams naar WK

Nederland zal aankomende week, bij het wereldkampioenschap afstanden in Salt Lake City, op de ploegachtervolging met zijn sterkste teams aan de start verschijnen. Zowel bij de mannen als de vrouwen kan bondscoach Wopke de Vegt beschikken over de schaatsers die hij wenst.

De keuzes van De Vegt zijn niet verrassend. Bij de mannen starten Erben Wennemars, Sven Kramer en Carl Verheijen. Dat trio veroverde vorig jaar bij de Winterspelen in Turijn brons. Bij de vrouwen zijn Ireen Wüst, Renate Groenewold en Paulien van Deutekom aangewezen. De eerste reserves voor de teams zijn Wouter Olde Heuvel en Wieteke Cramer.

28e titel voor tafeltennisser Heister

Zoals al werd verwacht hebben tafeltennissers Danny Heister en Li Jiao de nationale titel in het gemengd dubbelspel gewonnen. Het duo versloeg in de finale Barry Wijers/Carla Nouwen met 3-1 (11-7 8-11 11-7 11-5).

Voor Heister was het zijn 28e nationale titel. Daarmee kwam hij een stap dichter bij het record van Bettine Vriesekoop die in haar carrière 30 keer Nederlands kampioene werd. Indien de Arnhemmer vandaag ook de titel in het dubbelspel en enkelspel verovert, zal hij dat record evenaren.

WB Calgary: Kramer rijdt wereldrecord

Sven Kramer heeft bij de WB-finale in Calgary een nieuw wereldrecord gereden op de 5.000 meter. Met 6.07,48 was hij 1,30 sneller dan zijn oude toptijd.

Carl Verheijen eindigde als tweede, voor de Italiaan Enrico Fabris. Tevens verzekerde Kramer zich van de eindoverwinning in de wereldbeker op de gecombineerde 5/10 kilometer. Kramer won eerder dit seizoen vier van de vijf WB-wedstrijden over 5 of 10 km en telkens eindigde Carl Verheijen als tweede. Alleen in Moskou, waar het duo ontbrak, won Enrico Fabris de 10 kilometer.

CD: Godfried! - De vijvervrouw en andere liedjes

SubheaderGodfried Bomans (2 mrt 1913 - 22 dec 1971) was niet alleen de schrijver van "Erik of het klein insectenboek", maar heeft ruim 60 titels op zijn naam staan. Daaronder vallen naast de vertellingen over Pa Pinkelman ook een groot aantal sprookjes en fabelen. Doordat hij niet alleen schreef maar ook graag op de televisie, de radio en in het openbaar verscheen was Godfried Bomans een goede voorloper van de Bekende Nederlander zoals we hem tegenwoordig kennen. Maar over deze mening zou hij toch zeker een uiterst serieuze maar humorvolle uitspraak weten te geven. De aparte mix van humor en ironie die Bomans gebruikte wordt dan ook wel "Bomansiaanse Humor" genoemd. Nu is er dan de groep Bomans! die een cd hebben uitgebracht met 10 nummers, elk gebaseerd op een sprookje van Godfried Bomans zelf. De groep Bomans! bestaat uit André van der Lugt, Harm Peter Smilde en Daniel van Dalen. Hun doel was om liedjes te schrijven die zowel boeiend waren, en die je ook gewoon op de achtergrond kon draaien. Met Morris Kliphuis en Susanne Blokhuis als respectievelijk gastmuzikant en artiest hebben ze dit project kunnen volbrengen.

Uitstoot broeikasgassen VS blijft hard groeien

Icoon BuitenlandsDe uitstoot van broeikasgassen in de Verenigde Staten blijft hard groeien. De Amerikaanse regering verwacht dat de uitstoot tussen 2002 en 2012 met 11 procent zal zijn toegenomen. De groei is daarmee nagenoeg even groot als in de periode 1992-2002, aldus The New York Times zaterdag.

De krant baseert zich op een rapport dat de Amerikaanse overheid al een jaar geleden had moeten overleggen aan de Verenigde Naties. Volgens bronnen van het dagblad houdt Washington de publicatie tegen door aanhoudende ambtelijke vertragingstactieken.

Iran krijgt nucleair bankbiljet

De centrale bank van Iran brengt een nieuw bankbiljet uit ter waarde van 50.000 rial, zo'n vijf euro, waarop een nucleair symbool prijkt. Dit berichtten diverse Iraanse media gisteren.

De internationale druk op Iran om af te zien van hun plannen om zelf kernenergie op te wekken is groot. Zo zou Iran niet zelf uranium mogen verrijken, omdat grote wereldmachten vrezen voor minder vreedzame toepassingen, zoals kernwapens.

Het bankbiljet, trots verwijzend naar Irans nucleaire ambities, vertegenwoordigt straks de grootste hoeveelheid rials op een bankbiljet. Nu is dat nog het biljet van 20.000 rial.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.