Crowdfunding voor FOK!ker met MS

De FOK!ker Individual lijdt aan multiple sclerose, de vorm primary progressive. Dit is de ergste vorm van MS en wordt steeds erger naarmate de tijd vordert. Zijn broer en tevens FOK!-user Viajero richtte daarom met hem een crowdfundingsactie op om stamceltherapie te kunnen betalen. Andere behandelopties zijn er helaas niet.

Individual post al een tijdje niet meer op FOK! vanwege zijn ziekte, want typen gaat nu ook erg moeizaam. Inmiddels zit hij in een rolstoel en heeft verder ook weinig controle over zijn lichaam. Hij postte erg veel in KAA (kaaskoppen in het buitenland) en ook in TRV (travel).

Er is nog hoop voor Individual. Stamceltherapie zou een kans geven om hem beter te maken. Omdat het nog in de kinderschoenen staat wil de verzekering het niet vergoeden, ondanks dat het een veelbelovende behandeling is. Omdat de verzekering het niet wil vergoeden is er een crowdfundingsactie gestart om de behandeling te kunnen betalen.

De crowdfundingsactie is op verschillende manieren te steunen. Er is een Nederlandstalige pagina waar iDeal gebruikt kan worden om te betalen en er is een Engelstalige site waar PayPal gebruikt kan worden.

Tevens is er een Nederlandstalige Facebookpagina en een Engelstalige Facebookpagina. De pagina kan geliked of gedeeld worden om meer aandacht voor de actie te vragen.

Vele FOK!kers hebben in diverse topics al aangegeven te hebben gedoneerd. Topics waar over de crowdfundingsactie gesproken wordt zijn te vinden in LIF, KAA en FB.