Overlast door storm neemt verder toe

Icoon WeerAls gevolg van het weer is na een eerdere melding het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal Station en Utrecht Centraal Station nu helemaal stilgelegd. Amsterdam Centraal Station is gedeeltelijk ontruimd. De politie achtte het niet langer veilig in verband met bouwmateriaal dat over de perrons heen waaide. Ook zijn delen van de glazen overkapping van het station in Amsterdam naar beneden gekomen.

Het treinverkeer lag al grotendeels stil; in Noord-Holland en Utrecht rijdt er nog maar een enkele stoptrein. Busbedrijven hebben ook al gemeld dat door de storm de dienstregeling niet kan worden aangehouden. Ook veerboten en ponten varen op veel plaatsen niet meer.

Update 18.10 uur
ProRail meldt dat er weinig aan de problemen op het spoor gedaan kan worden. "De NS en ProRail werken aan een oplossing, maar steeds als we iets verzinnen valt er weer een boom op het spoor", aldus een woordvoerder. Het Rode kruis is inmiddels bezig noodopvang te realiseren in de Jaarbeurs in Utrecht.

Ook luchthaven Schiphol ondervindt ernstige hinder van de storm. Er is slechts één start- en landingsbaan beschikbaar. Piloten hebben soms meerdere aanvliegpogingen nodig om hun kist veilig aan de grond te kunnen zetten.

Ook dierentuin Artis heeft de deuren gesloten want ook voor de dieren geldt een waarschuwing om binnen te blijven. "Er komt toch geen hond kijken", aldus het NOS-journaal.

Ook in Rotterdam zijn er problemen: de Erasmusbrug is volledig afgesloten voor alle verkeer en op diverse plaatsen in het centrum zijn tramlijnen ingekort.