Ecclestone wil Formule 1 hervormen

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil zijn sport grondig op de schop nemen. De 84-jarige Brit wil het huidige reglement in de prullenbak gooien en met behulp van de fans de sport opnieuw vorm gaan geven.

Bij de ZDF, in een gezamenlijk interview met voormalig FIA-president Max Mosley, gaf Ecclestone aan niet blij te zijn met de huidige motor en dat Mercedes en Ferrari domineren. "We moeten niet vergeten dat wij in de entertainmentsector zitten, dus wij moeten regels hebben die het publiek wil. Wij moeten de fans vragen wat zij missen aan de huidige Formule 1 en wat ze vroeger goed vonden."

"Mensen zullen zeggen dat ik te oud ben en dat de jeugd wat anders wil, dus wij moeten de sport opnieuw uit gaan vinden. Deze regels zijn net een oud Victoriaans huis dat mensen telkens wat verspijkeren. Je moet het plat gooien en het opnieuw op gaan bouwen. Je kunt niet zomaar een regeltje uitwissen en er wat anders voor in de plaats zetten. Dat werkt niet."

De huidige 1,6 liter V6-turbomotoren krijgen er weer flink van langs van de Brit. De coureurs krijgen volgens hem te veel hulp van buitenaf. "Het is een competitie van man én machine. Als strijd tussen machines de bovenliggende partij wordt van de strijd tussen de mensen dan verliest de Formule 1 een belangrijk element."