Taylor wint Japan Darts Masters na thrillers tegen Anderson en Wright

Raymond van Barneveld is tijdens de kwartfinale van de Japan Darts Masters in Yokohama afgedroogd door Phil Taylor. De Hagenaar wist een totale afgang te voorkomen na een 5-0 achterstand, maar Taylor ging er met de winst vandoor: 8-3.

The Power stoomde door naar een 5-0 voorsprong maar was er daarna even niet bij. Barney kon drie legs terugpakken, maar uiteindelijk wist de Brit de winst uit het vuur te slepen. Met een dramatisch scoringspercentage van 16 procent op de dubbels bracht Van Barneveld simpelweg te weinig om aanspraak te kunnen maken op de winst.

Het opvallende aan de partij is dat Van Barneveld halverwege de partij van dartpijlen wisselde. Het leverde geen succes op. Van Barnveld kwam niet verder dan een gemiddelde van 84 en Taylor had een gemiddelde van 90. 

Michael van Gerwen haalde wel eenvoudig de halve finale. Hij won met 8-5 van Stephen Burnting en had een gemiddelde van 106. Gary Anderson versloeg James Wade met 8-1 en Peter Wright versloeg Adrian Lewis met 8-4. 

De halve finales worden later vandaag gespeeld. Van Gerwen speelt tegen Wright en Anderson neemt het op tegen Taylor.

Update 14.30 uur 

Michael van Gerwen heeft in een zeer spannende wedstrijd zijn meerdere moeten erkennen in Peter Wright. De nummer één van de wereld stond achter en kwam voor, maar greep toch uiteindelijk aan het korste eind. Het werd 8-7 voor Wright. 

Van Gerwen kende een dramatische start en keek binnen no time tegen een 3-0 en 4-1 achterstand aan. Met een twaalfdarter keerde Van Gerwen terug in de wedstrijd en pakte vijf legs op een rij om 4-6 voor te komen. 

Wright was echter op tijd bij de les en in het slot van de wedstrijd ontspon zich een ware titanenstrijd. Bij 7-7 moest een beslissende leg worden gespeeld en daarin bleek Wright het koelst. Snakebite gooide 141 uit terwijl Van Gerwen op 41 stond te wachten. Beide spelers hadden een gemiddelde van 100. Wright speelt later vandaag de finale in Yokohama tegen Phil Taylor of Gary Anderson. 

Update 16.15 uur

Phil Taylor heeft de Japan Darts Masters gewonnen. Hij moest nog wel langs Gary Anderson en Peter Wright in twee thrillers. Anderson kwam 1-3 voor tegen Taylor, waarna The Power terug kwam met finishes van 108 en 124. Anderson antwoordde met 140 voor 4-4. Het werd 7-7, waarna Taylor de beslissende leg won. 

In de finale wist Taylor Wright direct te breaken, maar de Schot brak direct terug. Mede eet finishes van 84, 120 en 86 werd het 7-2 voor The Power en de finale leek gespeeld. Snakebite kwam sterk terug met finishes van 108, 121, 129 tot 7-5. Taylor kreeg in de dertiende leg drie pijlen voor de wedstrijd, maar gooide het niet uit en het werd 7-7. . In de beslissende vijftiende leg was het dan toch Taylor die er met de zege vandoor ging.