Peiling: Meer dan 80 procent PVV'ers voor Grexit

Ongeveer 45 procent van de Nederlanders is voor een Grexit en 38 procent is ertegen. Bij PVV-kiezers is 83 procent voorstander en bij D66-aanhangers een op de vijf. Bijna 60 procent van de Nederlanders heeft medelijden met de Grieken.

Het vertrek van Griekenland uit de eurozone (Grexit) heeft negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie, denkt 42 procent. Van de VVD'ers heeft kennelijk 50 procent de griekse zaakjes al geregeld en is voor een Grexit.

Een en ander blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Vooral D66'ers vinden de Grieken zielig (71 procent). PVV'ers met 42 procent het minst.

Update 10.52 uur
Ook de schuldvraag werd gepeild blijkt op peil.nl. Daaruit blijkt dat 54 procent de opgestoken Griekse middelvinger beantwoord met een Nederlandse wijsvinger. Een schamele 15 procent legt het verwijt bij Europa.

Daarin is anti-EU partij PVV met 32 procent koploper met een EU-verwijt, hoewel 44 procent weer vindt dat de Grieken het hebben gedaan. De VVD is met 67 procent weer koploper met naar de Grieken wijzen als schuldige. Van de D66'ers vindt 10 procent dat de EU heeft gefaald. Echter houden CDA'ers het meest van de EU, daar vindt slechts acht procent dat de EU het heeft gedaan.