Moord 'minimiss' JonBenet blijft onopgelost

John Mark Karr blijkt toch niet de dader te zijn van de moord op het in 1996 6-jarige Amerikaanse schoonheidskoninginnetje JonBenet Ramsey. DNA-sporen in het ondergoed van het meisje komen niet overeen met het erfelijk materiaal van John Mark Karr. Dat heeft het Amerikaanse tv-station KUSA-TV gemeld.

Het meisje, bekend omdat ze vele schoonheidswedstrijden won, werd op tweede kerstdag in 1996 dood gevonden in de kelder van haar huis. De zaak werd nooit opgelost, maar zo'n 1,5 week geleden leek er een doorbraak te zijn. In Thailand werd een 41-jarige man aangehouden die indertijd in de buurt van het meisje werkzaam was als lagere schoolleraar. Hij werd later door Thailand uitgeleverd aan de VS.

Tegen de Thaise politie zou hij hebben verklaard dat hij verliefd was op het meisje, dat hij haar ontvoerd heeft en haar vervolgens per ongeluk heeft gedood. Dat laatste blijkt nu dus, op basis van DNA-materiaal, toch niet te kloppen.

Karr zou later vandaag worden voorgeleid aan de Amerikaanse rechter, maar die eerste voorgeleiding is nu afgelast. Karr wordt niet in staat van beschuldiging gesteld, zo heeft het Openbaar Ministerie in de staat Colorado laten weten. Hij blijft overigens nog wel vastzitten in verband met een kinderpornozaak in Californië.

John Mark Karr en JonBenet Ramsey
John Mark Karr en JonBenet Ramsey