Vader Bianchi: "Jules geeft niet op"

Philippe Bianchi, de vader van Formule 1-coureur Jules Bianchi, heeft tegenover La Gazetta dello Sport gesproken over zijn zoon. De Marussia-coureur ligt nog altijd met zwaar hersenletsel in coma in een Japans ziekenhuis. Vader Bianchi blijft hoopvol.

"De dokters hebben ons verteld dat het al een wonder is dat Jules überhaupt nog leeft. Ze hebben nog nooit iemand zo'n zwaar ongeluk zien overleven. Hij zal niet opgeven, dat weet ik zeker. Ik kan het zien, ik geloof erin. Ik praat tegen hem, en ik weet zeker dat hij me kan horen. Zijn trainer Andrea heeft me ook gezegd dat als iemand hier doorheen kan komen, het Jules is."

Toch blijft de onzekerheid overheersen, want het is niet duidelijk of Bianchi het overleeft en zo ja, hoe hij er aan toe zal zijn. "De ene dag gaat het beter, de volgende slechter. De dokters kunnen niet veel zeggen. Het hersenletsel is zwaar, maar we kunnen onmogelijk zeggen waar het heen gaat. Het is een wanhopige situatie. Elke keer als de telefoon gaat, ben ik bang dat het ziekenhuis belt om te vertellen dat Jules dood is." Vader Bianchi voegde eraan toe dat het enige wat de familie kan doen wachten is.

Hij voelt de steun van de Formule 1-wereld die in Rusland stilstond bij de situatie van zijn zoon. "We waren er zeer door geraakt. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Veel coureurs, zoals Alonso, Vergne en Massa, hebben me al geschreven. Hamilton stuurde ook een hartverwarmende mail, waarin hij zijn hulp aanbood als dat nodig is."