Landis ontkent, maar testosteron is kunstmatig

Icoon Wielrennen Tourwinnaar Floyd Landis heeft zaterdag na de positieve contra-expertise opnieuw gezegd onschuldig te zijn. "Ik heb nooit doping gebruikt, ook testosteron niet", zegt hij op zijn website. "Ik zal deze beschuldigingen bestrijden met dezelfde overgave als in mijn trainingen en wedstrijden. Het is mijn doel om mijn naam te zuiveren en te herstellen waar ik zo hard voor heb gewerkt".

Op een persconferentie in Madrid verklaarde de 30-jarige eindwinnaar van de Ronde van Frankrijk vorige week dat hij altijd al een hoge testosteronwaarde heeft gehad en dat die waarde op "natuurlijke wijze" tot stand komt. "Mijn eindzege in de Tour de France is een gevolg van jarenlange training en toewijding aan het wielrennen. Ik sta voor een schone sport. Ik ben nog steeds trots op mijn eindzege. Ik was de sterkste in Frankrijk".

Update 17.34 uur
Landis mag dan nog ontkennen, hij krijgt meer en meer alle schijn tegen. Ondertussen bevestigde Pierre Bordry, het hoofd van de Franse antidopingraad, dat de aangetroffen testosteron in de urine van de Amerikaanse bijna ex-Tourwinnaar wel degelijk synthetisch, en dus niet natuurlijk, is. "Ik heb een bericht gekregen van het lab in Chatenay-Malabry. Het B-staal bevestigt dat Landis exogeen testosteron heeft toegediend."



Landis blijft ontkennen


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!