Neo-nazi's tuigden Antilliaan af

MisdaadOp 20 mei blijkt in Papendrecht op het Westeind een 49-jarige Antilliaan zwaar te zijn mishandeld door een groep neo-nazi's. De politie maakte het incident onlangs pas bekend en het NOS Journaal berichtte gisteren pas over de achtergrond van de daders.

In de weken na de mishandeling heeft de politie zes mensen gearresteerd. Het betreft vijf leden van het neo-nazistische Aktiefront Zuid-Holland Zuid. De andere arrestant is de beruchte extreem-rechtse Duitser Michael K (29).

De Nederlandse verdachten zijn een 22-jarige man uit Alblasserdam, een 24-jarige Papendrechter, een 22-jarige man uit Beuningen, een 27-jarige inwoner van Breda en een 17-jarige jongen uit Papendrecht. De laatste is geschorst door de rechter-commissaris. De 24-jarige Papendrechter zou Robbie G. zijn, die wordt gezien als één van de drijvende krachten achter het Aktiefront Zuid-Holland Zuid.

Aktiefront
Het slachtoffer hield aan de mishandeling onder meer gebroken ribben over. Hij werd afgetuigd toen hij een café verliet. Justitie in Dordrecht doet er overigens nog het zwijgen toen wat betreft de achtergrond van de mishandeling en over de zes verdachten van wie er vijf nog vastzitten.

Doelstelling van het Aktiefront is onder meer ''het bestrijden van volksvreemde eigenschappen'' binnen Nederland en ''het waarmaken van een volkseigen Nederland binnen een Europa van volkeren.'' Ook ''het bestrijden van onze vijanden'' staat hoog op de agenda. Het Aktiefront is bekend bij de AIVD. Die noemt de groep nog niet erg bedreigend.

Met dank aan calvobbes, SCwookie, Allanon666, Duiveltja, Super7fighter en Kozzmic voor de submit.