Israël beschiet kantoor Palestijnse premier

Icoon Israël/Palestina Het Israëlische leger heeft eerder vandaag het vuur geopend op het kantoor van de Palestijnse premier Haniya. Er zouden geen gewonden zijn gevallen, maar de schade is groot. Met de aanvallen probeert Israël de vrijlating van een gegijzelde 19-jarige soldaat te bewerkstelligen.

Haniya reageerde met afkeer op de 'krankzinnige' aanval. "Dit is een aanval op een Palestijns symbool. We vragen de internationale gemeenschap en de Arabische Liga om hun verantwoordelijkheid te nemen jegens ons volk en in te grijpen om een einde te maken aan deze agressie."

De afgelopen dagen voerde Israël een grote hoeveelheid aanvallen uit op doelen in de Gazastrook. Daarbij zouden ook doden zijn gevallen, maar vooral de schade aan de infrastructuur zou enorm zijn.

Voorlopig lijken de Israëlische acties zonder succes te blijven; de ontvoerde soldaat is nog altijd niet vrijgelaten. Zijn ontvoerders eisen de vrijlating van zo'n duizend gevangenen in ruil voor het leven van de 19-jarige soldaat.