Playboy wil naaktfoto Bridget van internet

ShowbizzPlayboy dreigt met juridische acties tegen sites die naaktfoto's van Bridget Maasland publiceren uit de reportage die in de aankomende editie komt te staan. Sinds zondag is er op internet een foto uit die shoot verschenen.

Ook rechtstreekse links naar de foto's op andere sites, wil het mannenblad niet hebben. FOK! kreeg van de Juridische afdeling van Playboy een email met het verzoek een directe link naar de foto te verwijderen: ''Wij sommeren u om de link naar het inbreukmakende fotomateriaal met onmiddellijke ingang van uw website te verwijderen.'' Dat hoefde overigens niet meer, want de site waar wij naar toe verwezen, had hem zelf al weggehaald. Een groot Nederlands weblog, VKmag, heeft de foto overigens al sinds 9 april on-line staan (zelf maar even zoeken waar precies, want van rechtstreekse links wordt de Playboy boos), maar vermoedelijk zal ook die wel snel verdwijnen.

Playboy zegt verrast te zijn door het uitlekken van de foto. Een woordvoerder geeft toe dat zijn blad normaal gesproken niet vies is van publiciteit rondom een blootsessie van een bekende Nederlandse. Ook lekten er wel vaker foto's uit op internet: ''Maar in het verleden gebeurde dat vlak voor of na het uitkomen van de nieuwe Playboy. In dit geval zag ik afgelopen zondag de foto al verschijnen en dat is wel heel vroeg. We zijn de regie over de publiciteit nu kwijt'', aldus de woordvoerder.

Niet bekend is wie de foto op internet heeft gezet. Gezien de foto die op internet is verschenen, die duidelijk leek te zijn gemaakt van een al op papier afgedrukte foto, kan het iemand bij de drukkerij zijn geweest. De Playboy wordt momenteel gedrukt want die moet op 20 april in de winkel liggen. Playboy gaat in ieder geval met de uitgeverij en de drukker om de tafel zitten om ''dit soort toestanden'' in de toekomst te voorkomen.

-
Geen linkjes naar foto's plaatsen, dat wil de Playboy niet hebben.