Ajax-fans niet welkom in Den Haag

B_BOY, robinotten en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VoetbalNaar aanleiding van de vechtpartij tussen ADO Den Haag en Ajax supporters, die gisteren uitbrak voor het supportershonk van ADO, zullen de Amsterdamse fans morgen niet welkom zijn bij de wedstrijd in het Zuiderpark. De rel werd uitgelokt door hooligans uit Amsterdam die naar Den Haag waren afgereisd om het honk van de ADO-fans aan te vallen.

Zo'n 70 Ajax-fans drongen gisteravond het ADO-clubhuis binnen en vielen de aanwezige ADO-aanhangers aan. Onder de Haagse supporters vielen 8 gewonden: twee liepen steekwonden op, één werd bewerkt met een honkbalknuppel. Ook werd gepoogd het ADO-honk in de brand te steken, maar dat mislukte.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag heeft daarom besloten tot het verbod op de aanwezigheid van Ajax-fans morgen. Vermoedelijk zal binnenkort zelfs worden besloten dat Ajax-aanhangers de komende vijf jaar niet meer welkom zijn in de Hofstad.

Na de vechtpartij wist de politie op de snelwegen A4 en A44 tien Ajax-hooligans te arresteren. Volgens justitie behoren zij tot de zogenaamde harde kern.