Oud-voetballer George Best overleden

Svensational, Judas3rd, mistermaniac en Borisz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Oud-voetballer George Best is vanmiddag op 59-jarige leeftijd in het Cromwell-ziekenhuis in Londen overleden. Door overmatig alcoholgebruik was de toestand van de voetballegende al langere tijd kritiek. Nadat gister al bekend werd dat de toestand van Best verslechterd was, besloten de doktoren vanmorgen de behandeling stop te zetten.

In 2002 kreeg George Best een nieuwe lever. Geheel tegen het advies in van zijn doktoren greep hij vorig jaar toch weer terug naar de fles. Per 1 oktober jl. werd hij weer in het ziekenhuis opgenomen vanwege een infectie, die later doorsloeg naar zijn nieren. Afgelopen vrijdag werd hij ook nog getroffen door een longontsteking. Volgens de doktoren van Best was er geen redden meer aan en besloten ze daarom om hem niet langer te behandelen. Dokter Roger Williams zei vannacht: "Hij heeft geen pijn, maar het zou een wonder zijn als hij nog langer dan 24 uur zou leven. Ik zou het graag willen, maar helaas is dat niet mogelijk". Vanmorgen zijn vrienden en familie van Best naar het ziekenhuis in Londen gegaan om afscheid te nemen van de oud-aanvaller van Manchester United.

De op 22 mei 1946 in Belfast geboren Best kwam in totaal elf seizoenen uit voor Manchester United. Vanaf 1963-1964 tot 1973-1974 maakte hij in 361 duels 136 doelpunten. In 1968 werd hij Europees voetballer van het jaar. Hij werd tweemaal landskampioen, won de Engelse beker en in 1968 won hij met de Mancunians de Europa Cup I. In dat zelfde jaar werd hij ook topscorer van Engeland. Na zijn carriere bij Manchester speelde hij onder andere nog in Schotland en de Verenigde Staten. Best wordt door velen gezien als de beste Noord-Ierse voetballer aller tijden.



-
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!