Eis van zes jaar in hoger beroep Samir A.

FOKwa en Razor21 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Samir A.Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zes jaar en negen maanden cel tegen de 19-jarige terreurverdachte Samir A. geëist voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. In april werd hij hier nog voor vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Vandaag start het hoger beroep.

Dit hoger beroep staat los van de aanhouding in oktober. Die strafzaak moet nog beginnen. Samir A. werd drie weken geleden aangehouden omdat hij van plan zou zijn geweest een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al uit de lucht te schieten. Ook wilde hij aanslagen op politici plegen, waaronder Jan Marijnissen van de SP en Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas.

Alhoewel er in deze zaak geen bewijs is dat Samir A. een concrete terroristische daad uit zou willen voeren, heeft hij volgens het OM wel de intentie gehad. Dat het materiaal ondeugdelijk was voor het maken van een bom doet hier niets aan af, zei de aanklager. Verder bewijzen de door A. gemaakte plattegronden en schetsen met aantekeningen volgens het OM dat hij specifieke doelen op het oog had. Het ging dan onder meer om de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele en Schiphol. Het Hof doet op 18 november uitspraak.