Klagende moeder krijgt pleinverbod

Kuuke2k5 en Bastian hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Klachten, klachten en nog eens klachten. Het schoolbestuur, de gemeente en de onderwijsinspectie werden onpasselijk van alle mailtjes en brieven die ze kregen van een klagende moeder uit Zuidhorn. Vorig jaar stuurde ze vijftig e-mails, twintig brieven en werd ze negen keer te woord gestaan door de directie van basisschool De Borgh in de Groningse plaats.

Voor de schoolleiding was de maat dan ook vol. Ze spanden een kort geding aan tegen de vrouw. De rechter heeft het bestuur nu gelijk gegeven. Hij vond net als de school dat het aantal brieven en mails in geen verhouding staan tot de aard van de klachten.

De vrouw mag daarom niet meer op het schoolplein van de school komen. Daarnaast mag ze nog maar één brief per maand schrijven en moet die naar een door de school opgegeven e-mailadres sturen. Pas als de school na zes weken niet gereageerd heeft mag ze op een andere manier contact zoeken. Bovendien mogen haar brieven voortaan niet langer zijn dan "één pagina A4-formaat, reguliere regelafstand en regulier lettertype", aldus de rechter. Slechts wanneer de dochter van de klagende vrouw onverhoopt ziek mocht worden mag ze het schoolterrein kort betreden, om haar kind op te halen.