10.000 liter bier voor winst op Bayern München

De eerste ploeg die Bayern München in de Duitse competitie weet te verslaan, kan een flink feest voorbereiden. Bierbrouwer Bitburger geeft namelijk 10.000 liter vloeibaar goud aan de fans van de betreffende club. Bayern heeft al vijftien wedstrijden op rij gewonnen in de Bundesliga.

"We willen een beetje opwinding creëren", aldus woordvoerder Dietmar Henle van de Duitse brouwer. "We hebben niets tegen Bayern, maar het moet wat spannender worden. We hopen dat de fans worden aangespoord hun teams nog meer aan te moedigen dan ze gewend zijn." Bayern München won de laatste negen wedstrijden van het vorig seizoen en werd onbedreigd kampioen. Ook dit jaar staat de ploeg op zes overwinningen uit zes wedstrijden.

Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz is aanstaande zaterdag de eerste kanshebber op het bier. De ploeg doet het dit jaar verrassend goed en staat na zes wedstrijden op de tweede plaats, uiteraard achter de Beierse concurrent. Als HSV er niet in slaagt Bayern te verslaan, maakt de volgende tegenstander kans op 11.000 liter bier. Bitburger verhoogt de prijs per wedstrijd met 1000 liter, totdat Bayern verslagen wordt.

De laatste ploeg die erin slaagde Bayern te verslaan, was Schalke 04, dat op 13 maart met 1-0 wist te winnen. Schalke maakt mogelijk op 15 oktober kans op het bier.