Honkbal: Nederland naar halve finale

Kapt.Ruigbaard had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Nederlands honkbalteam heeft in de kwartfinale van het wereldkampioenschap met ruime cijfers van Puerto Rico gewonnen. In Haarlem werd het maar liefst 10-0. Hiermee schrijft Oranje geschiedenis, want het is voor het eerst dat het nationale honkbalteam de halve finales van een WK honkbal bereikt.

Het begon allemaal in de tweede inning waarin Percy Insenia en Sharnol Adriana achter elkaar een homerun sloegen. Dit bracht de stand op 2-0. In de derde inning maakte Nederland daar met goed slagwerk 6-0 van. De Puerto Riaanse werpers konden geen grip krijgen op de Nederlandse slagploeg.

De Nederlandse pitcher Diegomar Markwell liet zich van zijn beste kant zien; alleen in de zesde inning dreigde Puerto Rico bijna te scoren met het tweede en derde honk bezet en nul uit. Markwell had net vier wijd gegooid, maar door een mooi dubbelspel dat hij zelf opzette was het gevaar weer uit de lucht.

Na acht innings was de wedstrijd beslist en werd Markwell uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij kreeg in de gehele wedstrijd slechts twee hits tegen. Bondscoach Robert Eenhoorn wist niet wat hem overkwam: "Op een gegeven moment zit je gewoon relaxed te kijken en dat is raar in een kwartfinale. We scoren zó gemakkelijk. Dat biedt perspectief."

Vrijdag speelt Nederland in Rotterdam de halve finale. Tegenstander zal dan Zuid-Korea zijn, dat Japan met 5-1 opzij zette. Oranje kwam de Koreanen al eerder dit toernooi tegen. Die wedstrijd werd met 6-2 gewonnen.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!