Armstrong: Rentree uit wraak op Fransen

Amootje, P.A., Sterke_Yerke en DarkDancer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsLance Armstrong is boos. De wielrenner is de dopingverhalen die vooral de Franse media over hem publiceert zelfs zo zat dat hij vandaag een mogelijke terugkeer in het wielerpeleton niet uitsloot. "Ik denk erover na. Volgens mij is dat de beste manier om de Fransen boos te krijgen", zo liet de zevenvoudig Tourwinnaar in een interview weten.

Met name de jongste berichten afkomstig van de Franse krant L'Equipe hebben de Amerikaan gekrenkt. Uit nieuw onderzoek van een Frans laboratorium zou zijn gebleken dat in meerdere urinestalen uit 1999 sporen van EPO zijn aangetroffen. Zelfs Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc reageerde op het gerucht door zijn teleurstelling in Armstrong, die in juli direct na zijn zevende Tourzege zijn wielercarrière stopzette, uit te spreken.

Of de wielerkampioen daadwerkelijk weer wedstrijden gaat rijden valt nog te bezien, maar volgens zijn ploegleider Johan Bruyneel zou Armstrong inmiddels weer aan het trainen zijn geslagen. "Lance heeft na drie weken nietsdoen de draad opgepakt en hij fietst weer dagelijks. Het is duidelijk dat hij weer honger heeft naar de fiets en bovendien is hij o zo geïnteresseerd in de prestaties van het team", zegt Bruyneel. Hij bevestigde dat de 33-jarige Texaan in december aan een trainingsstage van de wielerploeg Discovery Channel zal deelnemen.

Lance Armstrong
Lance Armstrong wil sportieve wraak op de Fransen

Huwelijk
Ondertussen is er ook op privévlak nieuws te melden uit huize Armstrong. De voormalige topsporter zal in het voorjaar trouwen met zijn vriendin, zangeres Sheryl Crow (43). Armstrong was eerder getrouwd, en heeft drie kinderen uit dat huwelijk. Voor Crow is het de eerste echtverbintenis, na affaires met onder meer rocker Eric Clapton en acteur Owen Wilson. Armstrong en Crow hebben sinds oktober 2003 een relatie.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!