Fats Domino gered in New Orleans

Kenner, Bachus, ummagumma en LeefbaarFok hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Onder de vele vermisten als gevolg van de orkaan Katrina blijkt zich ook rhythm & blues-legende Fats Domino te bevinden. Volgens zijn manager Al Embry is er al enkele dagen niks meer vernomen van de inmiddels 77-jarige zanger en pianist, bekend van hits als Blueberry Hill en Ain't That A Shame. De laatste jaren leidde Domino een teruggetrokken bestaan.

Embry heeft Domino op zondag voor het laatst via de telefoon gesproken, waarbij de laatste aangaf met vrouw en dochter in New Orleans te willen blijven, ondanks de dreiging van de orkaan. Aanvankelijk had Embry de hoop dat Domino veilig was, omdat iemand hem op het balkon van zijn huis zou hebben gezien. Fats Domino woont in één van de lager gelegen wijken van New Orleans. Op het ogenblik is er, door verbroken telefoonverbindingen, geen communicatie met de politiebureaus en ziekenhuizen in het rampgebied mogelijk, zodat het nagenoeg onmogelijk is om het lot van de vermisten te achterhalen.

Fats Domino
Fats Domino: spoorloos in New Orleans


Update vrijdag
Inmiddels is bekend dat Fats Domino terecht is. Een dochter herkende haar vader op een persfoto met evacués. Domino stapt net uit een boot, waarmee hij gered werd. De 77-jarige zanger woonde in de overstroomde straat Lower 9th Ward, waar hij de orkaan had afgewacht. De Amerikaanse zender CNN suggereerde dat hij naar het opvangcentrum in het stadion Superdome is gebracht.