FOK! wat een weer...Zon en wolken

Goedemorgen! Een tweedeling vandaag. In het noorden vinden we de meeste bewolking, terwijl in het zuiden van het land de zon het grootste gedeelte van de dag zal schijnen. Wel is het weer iets warmer vandaag. In het bewolkte noorden is 20 graden de grens, maar verder zuidwaarts loopt de temperatuur op richting 24 graden.

Het midden van het land zit hier precies tussen. De zon zal daar af en toe schijnen, maar deze wordt afgewisseld door de oplossende wolkenvelden vanuit het noorden. Hier zal het ongeveer 22 graden worden. Wind is er nauwelijks en wat er aan wind staat komt uit een westelijke richting. Tot na het weekend houden we dit rustige en droge weer en daarbij zou het op zondag op diverse plaatsen wel eens 25 graden kunnen worden. Ook in het noorden komt er dan meer zon.

Wat opviel: Nog steeds de buien die aanhielden in het centrale deel van de Middelandse Zee. In Brindisi viel 44mm. Ook nog steeds flinke buien rondom Algerije en Marroko en de mensen weten niet wat ze daar beleven. Verder is het al een beetje winter in de bergen van Noorwegen met daar vanaf 1300 meter sneeuw en kwam het daar al tot 7 graden vorst.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooi weer op AmelandPrachtige bloemen op een bewolkt Ameland. Foto:Theo Kiewiet.