Nieuws
Vis vaak bedorven verkocht
Voor het onderzoek is de hoeveelheid totaal vluchtige stikstofbasen (TVB-N) gemeten. Deze gassen, die we ruiken als de bekende vislucht, zijn een indicator voor visbederf.
Voorverpakte vis scoort het slechtst: 46 procent voldoet niet aan de TVB-N-normen. Bij de onverpakte verse vis is dat 17 procent. De diepgevroren vis en visproducten voldoen wel in alle gevallen aan de normen.
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
OT: Lekker is dat, al vind ik in de meeste gevallen de vis die ik koop wel lekker smaken foto
Misschien allemaal maar weer aan de vissticks ? foto
Maar tis wel verontrustend, een lekker vissie gaat er altijd wel in...
Ik kon het ff niet plaatsen...
"vraagt zich af of heeeeel veel vrouwen dan ook over de datum zijn"
"
Maar ja de garantie is toch al meestal verlopen, en inruilen krijg je ook niet veel van terug foto
http://s1.bitefight.nl/c.php?uid=23506
1. Er vallen veel te veel onnodige slachtoffers door de slechte kwaliteitscontrole van de visverkopers.
2. De kwaliteitscontroles zijn te streng.
Als ik vis in de supermarkt koop dan ruikt die vaak ook best naar 'vis'. Dan eet ik die dus niet meer, want ik weet wel wat de gevolgen dan zullen zijn.
En dus eet ik inderdaad alleen nog maar diepvrieskabeljauw ofzo.
En dat terwijl het bekend is dat vis goed is tegen hart- en vaatziekten. Ja, dat zal best. Maar volksziekten nummer 1 zijn niet de hart- en vaatziekten, maar de spijsversteringsziekten.
Dan eet je dus vis om je hart en bloedvaten goed te houden, ga je dood aan de ziekte van Crohn ofzo.
Ik vind het ueberhaupt schandalig hoe slecht er in 'Het Westen' omgegaan wordt met voedsel door de heren voedselfabrikanten. Soylent Green ligt om de hoek op de loer, mensen...
Daarom doen ze bij Haring altijd uitjes...
Dan ruik je het niet goed foto
ik weet hoe verse vis ruikt... en in 75% van de vishandels waar ik kom, ist overduidelijk niet vers... :'(
En trouwens, een hengel is tegenwoordig vaak nog goedkoper als een quasi verse vis. Kan jezelf je ultra verse vissen vangen... Als rasechte ijmuidenaar doe ik dat al jaren op de pier....
Belachelijk... dat ziet men toch zelf ook wel neem ik aan... maar ach, dit gaat alleen over vis.. Met de Super de Boer bij mij in de buurt in Enschede is helemaal treurig gesteld... daar is wel meer ongeschikt voor in de schappen dan alleen de vis... foto
(O.o )
(> < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination
Als een verse vis vrijwel geurloos is en heel slijmerig aanvoelt, heb je bingo! Dat is de vis die je moet hebben.
Vooropgesteld natuurlijk dat de visboer hem niet 'kunsmatig' slijmerig houdt.. (door er af en toe een flinke rochel overheen te ketsen.. das niet zo fris en eerlijk dan van meneer de visboer.. foto )
Vroeger schijnt het zo geweest te zijn dat sommige visboeren van tijd tot tijd over hun geetaleerde vissen heen-pisten om de mooie kleur en glans te behouden... das ook weer minder prettig natuurlijk.. maar jah.. als je zo'n vis goed kookt/ bakt, proef je daar ook weer niets van. Goed voor je afweersysteem.. foto
Dat 46% van de voorverpakte (supermarkt-)vis niet meer vers is is al heel lang bekend, btw. Toendertijd had de Albert Heijn zo'n 'versheidsstip' op de verpakking zitten, die verkleurde naar mate de vis langer in 't schap lag. Ze hebben die stip er later weer vanaf gehaald; vermoedt werd dat ze daardoor te weinig omzet meer maakten.
* RRRobert koopt z'n vis ook bij voorkeur bij een visboer die bekend staat om z'n kwaliteit en daar ook regelmatig prijzen mee wint.
Daarbij kan je verpakte vis in de supermarkt niet even voelen dan wel ruiken... Als het mis is, dan zie je dat...
Wel lekker hoor, vis! foto
verser KAN NIET foto
zo uit de vijver de pan in foto+
Gore vis.., gewoon visje bij de visboer halen, is veel lekkerder..
als ik denk aan water, denk ik aan de zee,
als ik denk aan de zee, denk ik aan kwallen,
als ik aan kwallen denk, denk ik aan jou.
Tell me, have you seen the motherless breadfish?
Swimming in the ocean waters?
Have you seen the motherless breadfish,
it´s like an invert sandwich,
food for fisherman and shark.
foto
Crevice is... but security isn't.
Eigen schuld natuurlijk, ik heb van me moeder vaak genoeg gehoord dat je geen vis moet kopen op zulke warme dagen. Maarja, luisteren naar je moeder doe je vaak pas als het te laat is foto
I've got my propaganda, I've got revisionism. I've got my violence in hi-def ultra-realism. All a part of this great nation. I've got my fist, I've got my plan, I've got survivalism.
Hoe ze in een water-en visland als Nederland (zowel zout-als zoetwatervis) die prijzen zo achterlijk hoog kunnen houden...belachelijk.
Vang m'n voorntjes wel in de Maas.
Vorige week nog gestoofde snoekbaars....mmmmm foto
1. Vis dient altijd op ijs gepresenteerd te worden. Geen ijs is niet kopen.
2. Verse vis ruik je niet.
3. Verse vis heeft heldere ogen.
4. Verse vis heeft een slijmlaagje.
Wil je nog meer info en uitleg van een chefkok?
http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=61&n=381
maar ik weet zeker dat pseudo wetenschappers ongelijk hebben.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken