Veel doden door hotelbrand in Parijs

junkieXXXL, Da_Was_Ik_Nie en kepler hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een grote brand in hotel Paris-Opéra in de Rue de Provence (9e arrondissement) in Parijs heeft vanochtend aan ten minste dertien mensen het leven gekost. Zeker twaalf personen raakten ernstig gewond. 45 anderen liepen lichtere verwondingen op of kampten met ademhalingsmoeilijkheden. Waarschijnlijk zal het dodental nog oplopen omdat er nog lichamen onder het puin van het uitgebrande hotel kunnen liggen.

De brand ontstond rond 02:00 uur in het zes verdiepingen tellend hotel in het centrum van Parijs. In paniek sprongen meerdere personen uit ramen. In het nabijgelegen warenhuis Galeries Lafayette, populair bij toeristen, is een noodhospitaal ingericht. Hier zijn in eerste instantie ook de doden opgebaard. Er verbleven 76 mensen in het hotel op het moment van de brand.

In het eenvoudige hotel, vlakbij het historische Garnier Operahuis, verbleven in de nacht van donderdag op vrijdag 76 personen. In de gelegenheid overnachtten volgens omwonenden veel Afrikaanse gezinnen met kinderen. Over de identiteit van de slachtoffers is echter nog geen mededeling gedaan.

Hulpdiensten rukten massaal uit om de brand te bedwingen. Ondanks de inzet van 240 brandweermannen, die het vuur na ruim een uur onder controle hadden, werd het gebouw volledig verwoest. De oorzaak van de brand, een van de ernstigste die zich de afgelopen jaren in Parijs heeft voorgedaan, is nog onbekend.