'Selah Sue beste nieuwe Europese artiest'

Muziekliefhebbers in heel Europa hebben de Vlaamse zangeres Selah Sue uitgeroepen tot beste nieuwe Europese artiest van 2011. Dat werd woensdagavond in Groningen bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA's). Selah Sue ging aan de haal met de publieksprijs.

Begin oktober kende de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, al EBBA's toe aan de Nederlandse dj Afrojack, de Deense Agnes Obel, het Zweedse collectief Swedish House Mafia, Elektro Guzzi (Oostenrijk), de Ierse James Vincent McMorrow, Alexandra Stan uit Roemenië, Ben L'Oncle Soul (Frankrijk), het Duitse duo Boy, de Britse Anna Calvi en Selah Sue. Muziekliefhebbers mochten uit de EBBA-winnaars de afgelopen maanden een publieksfavoriet kiezen.

Met de awards zet de Europese Commissie Europees muziektalent in het zonnetje, dat in het afgelopen jaar buiten het eigen land succes boekte met zijn of haar debuutalbum. Dat succes wordt bepaald aan de hand van onder meer verkoopcijfers en airplay in het buitenland en optredens op Europese festivals.

De EBBA's werden woensdag voor de negende keer uitgereikt tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. De awardshow wordt elk jaar gepresenteerd door de bekende BBC-presentator Jools Holland en live uitgezonden in een groot aantal Europese landen. Vorig jaar kende het publiek de Duitse groep The Baseballs de publieksprijs toe.


Selah Sue - Raggamuffin