Ook Gent voert verbod op burka's in

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

burka Steeds meer gemeenten in België stappen over op een burkaverbod. Korte tijd na de invoering van een verbod op burka's in Antwerpen verbant nu ook de Vlaamse stad Gent het allesbedekkende islamitische gewaad. Dit om te voorkomen dat mensen onherkenbaar zijn. Dat zegt de burgemeester Frank Beke.

Het is volgens Beke niet te doen om het verbieden van religieuze symbolen, daar het verbod ook geldt voor bivakmutsen en gezichtsbedekkende helmen. Het is een veiligheidsissue volgens hem. Komend voorjaar gaat de regel van kracht.

De discussie over het dragen van een burka is niet nieuw in België. Een aantal maanden geleden noemde de Vlaamse regionale minister van Binnenlandse zaken en Inburgering, Keulen, het gewaad een onaanvaardbaar symbool van onderdrukking van vrouwen. Ook de gemeente Maaseik overweegt een dergelijk verbod. Daar leidde het tot bedreigingen aan het adres van de burgemeester.

Keulen wil vooralsnog geen algeheel burkaverbod in Vlaanderen afkondigen, maar zal plannen van gemeenten om dit te verbieden niet verhinderen. "Een burka kan niet worden beschouwd als een normaal religieus symbool en ook niet als een vorm van vrije meningsuiting."