Geliquideerde man is bokser Nordin Ben Salah

--HOOLIE-- en NiceBear hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 32-jarige man die gisteravond werd geliquideerd in Amsterdam op de President Kennedylaan is profbokser Nordin Ben Salah. De bokser werd door twee mannen op een motor onder vuur genomen en overleed in het ziekenhuis.

De in Marokko geboren Ben Salah was een knockoutspecialist die nooit de kans kreeg op een wereldtitelgevecht bij een van de grote boksbonden. De inwoner van Purmerend begon zijn vechtsportcarrière als kickbokser. Nadat hij in 1994 in die discipline het allerhoogste bereikte (In Amsterdam werd hij wereldkampioen), stapte hij over naar het boksen.

Al in 1997 greep hij zijn eerste titel: Benelux-kampioen in het middengewicht. In 2001 bokste 'Fighting Nordin' om de intercontinentale WBA-titel in het supermiddengewicht. De eerste poging mislukte, maar in de revanchepartij versloeg hij Sidney Msutu. Op 16 maart 2003 raakte Ben Salah die gordel kwijt aan de Argentijn Mora, maar een half jaar later nam hij sportieve wraak. Nordin won op punten van Mora en mocht zich wederom kampioen noemen.

Ben Salah wilde op korte termijn nog vechten om de wereldtitel in de WBA-klasse. Hij kwam het afgelopen jaar echter - mede wegens blessures - niet meer in actie. Een bijrolletje in de Nederlandse film Shouf Shouf Habibi was het laatste waarmee hij in de schijnwerpers stond.

De politie heeft overigens officieel nog niet bevestigd dat het inderdaad om de bokser gaat. Maar zijn sportschool in Purmerend heeft het wel bekend gemaakt. De politie houdt in ieder geval ernstig rekening met een liquidatie in het criminele circuit, uitgevoerd door meerdere daders.


Website 'Fighting Nordin'