Tabasco houdt konijnen weg van de sla

Bushmaster had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNederlandse boeren hebben een 'hete' oplossing gevonden tegen konijnen en andere knaagdieren die gewassen op het land aanvreten; tabasco. Het spuiten van de brandende smaaktoevoeger over de gewassen doet de etende dieren van schrik 'een meter de lucht inspringen', om vervolgens het hazepad te kiezen, aldus een woordvoerder van een landbouworganisatie.

De inhoud van vijf flesjes is voldoende om een hectare jonge aanplant mee te beschermen. Dierenbeschermers hebben inmiddels laten weten niets tegen het gebruik van tabasco te hebben. "We juichen dergelijke preventieve maatregelen toe. Het is beter dan het veld in te gaan met een geweer", aldus woordvoerder Niels Doorland van de Dierenbescherming.

Landbouworganisaties trachten momenteel tabasco als officiële pesticide geregistreerd te krijgen, zodat men aanspraak kan maken op subsidies en het op grotere schaal kan inzetten. Het gebruik heeft geen gevolgen voor de smaak van de gewassen op het moment dat het op het bord van de consument ligt.