FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 september 2004

Nieuw Europees televisiestation in oktober

Europa krijgt er vanaf half oktober een nieuw televisiestation bij. TV 1 EU gaat non-stop nieuws, loterijen en andere 'eenvoudige, maar gevarieerde programma's' uitzenden. Ruim honderd miljoen huishoudens in Europa moeten de zender kunnen zien.

Initiatiefnemer is Paul Hakan van TV 1 EU Broadcasting uit Brussel. De programma's worden aangeboden in alle officiële talen van de Europese Unie. Een van de programma's dat dagelijks te zien zal zijn is 'Bonjour Europa'. Voor de jeugd komt JuniorTV en 'Teenage'. De hele zondag wordt geschakeld tussen 120 camera's voor live-beelden van mooie plekken in de grootste steden van de EU.

Tiger Woods PGA Tour 2005 bereikt gold status

Er zijn een paar dingen in het leven waar ieder mens zeker van kan zijn. We moeten allemaal belasting betalen, we gaan allemaal ooit dood, en EA brengt elk jaar van elk van hun sportgames weer een nieuwe telg op de markt. We zijn inmiddels aanbeland bij de 2005 edities, en op 20 september is Tiger Woods PGA Tour 2005 aan de beurt.

Net als in vorige edities zal je het wederom tegen golf legendes als Arnold Palmer en Jack Nicklaus op kunnen nemen (wie kent ze niet?). Ook zul je met behulp van een uitgebreide editor je eigen greens, roughs of bunkers kunnen maken.

Tiger Woods PGA Tour 2005 zal, zoals het hoort bij een EA Sports titel, uitkomen op de PC, Gamecube, Xbox en PS2.

Naaktlopen in Barcelona nog steeds verboden

Het stadsbestuur van Barcelona heeft helemaal niet besloten om naaktlopen toe te staan. Dat blijkt uit een simpel telefoontje van het vakblad De Journalist naar de Spaanse stad. Het verhaal werd door het persbureau ANP op 31 augustus overgenomen uit de Catelaanse krant El Periodico. Het verhaal is echter onjuist. De krant meldde zelf zelfs in de middag al op haar website dat het verhaal niet klopte.

Burgemeester Clos van Barcelona heeft op de Spaanse televisie verklaard dat het stadsbestuur zo'n beslissing helemaal niet heeft genomen. "Hoewel het gemeentebestuur de rechten van het nudisme erkent, zouden wij nimmer het naaktlopen op straat aanmoedigen of promoten. Integendeel", zo zegt de burgemeester.

Het ANP lijkt te klakkeloos het bericht over te hebben genomen. Een aantal prominente kranten had het nieuws de volgende dag zelfs op de voorpagina.

Uitslag Power Unlimited Gameplay Awards 2004

Dit jaar waren de Power Unlimited Awards omgedoopt tot Power Unlimited Gameplay Awards en het bijbehorende evenement duurt dit jaar twee dagen in plaats van één dag.

Hiermee is de Power Unlimited Gameplay het grootste games-evenement van Nederland.

De uitslag van de awards zoals die vandaag rond 20:00u. bekend gemaakt zijn:

Beste PC game:

Far Cry
Call of Duty
Unreal Tournament 2004

Beste PS2 game:

Prince of Persia: The Sands of Time
Pro Evolution Soccer 3
Final Fantasy X-2

Beste Xbox game:

Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Grand Theft Auto Doublepack
Ninja Gaiden

Beste Gamecube game:

Metroid Prime
Mario Kart: Double Dash
Zelda: The Windwaker

Beste Gameboy Advance game:

Mario & Luigi: Superstar Saga
Pokemon Ruby/Sapphire
Advance Wars 2

Beste online game:

Unreal Tournament 2004
Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Warcraft: Frozen Throne

Beste Console:

Playstation 2
Xbox
Gamecube

Beste Winkelketen:

Dixons
Free Record Shop
E-Plaza

Beste Gameshop:

Replay
Dimension Plus
Nedgame

Beste Game-accessoire:

Wavebird
Eye-toy
Gameboy Player

En als laatste de Beste Game Overall:

Zelda: The Windwaker
Ninja Gaiden
Final Fantasy X-2

Ook dit jaar prijzen te winnen !

We hebben het lang geheim kunnen houden, maar een enkeling zal hier of daar reeds een overzicht van de prijzen hebben weten te bespeuren. Ook dit jaar kan FOK! weer prijzen bieden. Hierbij een overzicht.

Namens EA Sports kunnen we de houders van de eerste tien plaatsen in de eindstand een exemplaar van FIFA Football 2005 aanbieden (systeem naar keuze: Playstation 2, Gamecube, PSone, Xbox, PC CDROM en Gameboy Advance). Uiteraard ligt voor de nummer één ook de FOK!Voetbalmanagertitel weer klaar.

Máár dat is nog niet alles. De nummers één tot vijf in de eindrangschikking krijgen van Mill Products een PowerBall cadeau. De Gyro Exerciser kan je net dat beetje oefening geven dat fingerspitzengefuhl opwekt voor de juiste voorspelling. Daarnaast biedt het de meest effectieve training voor het verkrijgen van een betere coördinatie en het versterken van je handspieren, onderarmen, biceps, triceps en schouderspieren.

Winnaars hebben een streepje voor, vandaar dat de topdrie nog een prijs ontvangt. Alternate is meester in computeraccessoires. Voor de winnaar is er een Qware Backlight Keyboard. Een volledig functioneel toetsenbord met geintegreerd nummeriek keypad. Het Qware backlight keyboard is dankzij de verlichting onder de toetsen in donkere of slechtverlichte omgeving te gebruiken.

De nummer twee ontvangt de Ozaki Speakerset DT500 2.1. Deze boxenset is een ideale aanvulling voor de computer, met een RMS output vermogen van 48Watt kan je behoorlijk wat geluid produceren. Prima voor spellen, muziek en andere multimedia toepassingen. De set bestaat uit twee speakers en een houten subwoofer die een prima bassweergave verzorgt, je kunt de set regelen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Derde worden levert je tevens de Trust 450L Mouse Optical. Deze optische USB muis van Trust is voorzien van twee knoppen, een scrollwiel met klikfunctie en twee navigatieknoppen aan de zijkant.

Zie voor meer informatie en afbeeldingen de prijzenpagina

Basketbalheren verliezen opnieuw

De Nederlandse basketbalheren hebben ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK verloren. Tegen Bosnië Herzegovina werd er met 77-82 verloren.

De basketbalwedstrijdwedstrijd ging lange tijd gelijk op. Nederland speelde sterker dan verwacht en het team leek in het begin van de wedstrijd goed op elkaar ingespeeld. In het derde en vierde kwart schakelde Bosnië Herzegovina echter een tandje hoger.

Er werd feller gespeeld en afgedekt. Bosnië Herzegovina dekte vooral Elson goed af. Het Nederlandse spel raakte verstoord doordat ze Elson, die topscorer van Nederland was deze wedstrijd met 18 punten, niet meer konden bereiken. Door het verlies lijkt de rol van Nederland in deze kwalificatie uitgespeeld.

Uitslagen HCE (11-09-04)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen - De Graafschap (2-0)
85' Samaras 1-0
90' Yildirim 2-0

Geel: Seip (Hee), Berck Beelenkamp, Kalezic, De Graef (allen Gra)

Willem II - Roda JC (3-1)
5' Bobson 1-0
25' Bobson 2-0
52' Cissé 2-1
63' Redan 3-1

Geel: Reuser (Wil), Van Mosselveld (Wil), Luijpers (Rod), Bodor (Rod)

RBC Roosendaal - Vitesse (4-1)
17' Amoah 0-1
55' Ikedia 1-1
57' Smolders 2-1
67' Smolders 3-1
72' Dingsdag 4-1 (ed)

Geel: Hofs, Vreven, Knopper (allen Vit)

PSV - RKC Waalwijk (1-0)
14' Vennegoor of Hesselink 1-0

Geel: Bouma (PSV), Putter (RKC), Van Diemen (RKC)

Bekijk de huidige stand

Blatter boos op Engels nationaal team

Sepp Blatter, voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, veroordeelt de persboycot van het Engelse nationale team. De voetballers wilden na de wedstrijd tegen Polen niet met de pers praten.

De voetballers waren verontwaardigd over de manier waarop ze in de pers waren besproken. Na de wedstrijd tegen Oostenrijk was keeper David James vergeleken met een ezel, nadat hij voor de zoveelste keer had geblunderd. Na de volgende wedstrijd tegen Polen weigerden de spelers de pers te woord te staan.

Blatter bemoet zich ermee en vindt het niet kunnen: "Ik ben erg bezorgd over deze actie. De spelers moeten via de media praten met hun fans. We leven in de eeuw van de communicatie en in een wereld van communicatie." Vorig jaar hielden de spelers van het Nederlands elftal ook al een persboycot na de interland tegen Schotland.

DVD: The Awful Truth

Michael Moore heeft de laatste tijd veel roem verworven onder het grote publiek met twee films: Bowling for Columbine en Fahrenheit 9-11. In beide films laat hij het publiek zien wat hij belangrijk vindt en geeft hij vaak op bijzondere wijze zijn mening over bedrijven en politiek. In 1999 en 2000 was hij in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië te zien met het programma 'The Awful Truth', een mix van komedie en onthullende reportages waarin hij de kijkers wil laten zien hoe de stand van zaken in de wereld is. 'The Awful Truth' is uiteraard ook in Nederland uitgezonden, maar nu kun je zelf bepalen wanneer je de serie wilt bekijken: de twee uitgezonden series zijn nu namelijk op DVD verschenen.


Reuzenrad in Londen stil door 'Spiderman'

Een man gekleed in Spidermankostuum is zaterdag in het 125 meter hoge reuzenrad in Londen geklommen. Door de actie van de man is het rad meteen stilgezet. De politie probeert de man naar beneden te praten.

De in het Spidermanpak gehulde man zou een vader zijn die zijn dochter al een jaar niet meer mag zien. Op deze manier probeert hij waarschijnlijk aandacht voor zijn situatie te vragen. Hij verkreeg toegang tot het rad door zich voor te doen als onderhoudsmedewerker. De man bezette eind vorig jaar ook al zes dagen een bouwkraan in het centrum van Londen.

Het reuzenrad, de London Eye, is een toeristische attractie. Voor zaterdag waren al 5000 kaarten verkocht. De exploitant heeft al verklaard dat indien het rad niet meer gaat draaien vandaag, dat de mensen hun geld terug krijgen.

Schietpartij op Amsterdamse Bijlmerplein

Icoon Binnenlands nieuwsBij een schietpartij vanmiddag op het Bijlmerplein in de Amsterdamse Bijlmermeer is een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Er zijn meerdere kogels op de man afgevuurd, inmiddels is hij buiten levensgevaar.

Over de toedracht van de schietpartij is volgens een woordvoerder van de politie nog niets bekend. Het slachtoffer werd neergeschoten voor een videotheek in de Amsterdamse Poort, het winkelcentrum in de Bijlmermeer. De traumahelikopter was snel ter plekke, evenals de politie om uitvoerig onderzoek te doen.

Nederland krijgt terreurrecht

De ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken hebben laten weten dat Justitie, politie en de AIVD vergaande bevoegdheden krijgen in de strijd tegen terreur. Zo mogen potentiële terroristen in een vroegtijdig stadium worden geobserveerd, opgespoord of hinderlijk gevolgd, zelfs wanneer er nog geen sprake is van strafbare feiten. Verder mag bij het vermoeden van een terroristische dreiging het preventief fouilleren worden uitgebreid en mag justitie verdachten van terroristische activiteiten langer in verzekerde bewaring stellen.

Opsporingsinstanties krijgen zodoende de mogelijkheid om lieden, waarvan gedacht wordt dat ze iets kwaads in de zin hebben, dusdanig hinderlijk te volgen dat de persoon feitelijk geen rol meer kan spelen in aan terrorisme gerelateerde zaken (dit wordt omschreven als 'verstoringsacties'). Ook de wettelijke mogelijkheden van telefoontaps, infiltratie en observatie worden uitgebreid. Verder hoeft het OM bij terrorismeverdenking ook niet binnen de gestelde termijn de stukken aan de advocaat van de verdachte te overhandigen.

De voorgestelde maatregelen leidt tot een toepassing van het strafrecht ''die eerder lijkt op een oorlogssituatie of een andere uitzonderingstoestand, dan in een normale situatie'', zo wordt gesteld in een ministeriële notitie over terrorismebestrijding.

De ministerraad is akkoord gegaan met de maatregelen. Remkes noemde gisteren in een toelichting de actuele dreiging van terroristische aanslagen in Nederland onverminderd groot.

Vink fluit Belgisch topduel

Scheidsrechter Pieter Vink heeft de eer als eerste Nederlandse scheidsrechter een 'topwedstrijd' in de Belgische Jupilerleague te fluiten. Hij zal op 18 september het duel tussen Anderlecht en Lierse SK onder zijn hoede nemen.

Verleden jaar begon de KNVB een project met de Belgische Voetbalbond. Onderling werden scheidsrechters uitgewisseld, die wedstrijden in de lagere regionen van de eredivisie danwel eerste klasse floten. Dit verliep niet vlekkeloos, maar men was wel tevreden over het resultaat. Vorig jaar floot Vink Lierse ook al eens, toen speelde het tegen Gent.

Een Belg zal evenzo een Nederlands duel fluiten. Paul Allaerts zal op 19 september Feyenoord - FC Utrecht begeleiden.

Hamilton wint tijdrit in Vuelta

Tyler Hamilton heeft de lange tijdrit in de Vuelta gewonnen. Floyd Landis neemt de leiderstrui over van teamgenoot Manuel Beltran.

De achtste etappe, een tijdrit, ging over 40,1 kilometer over een industrieterrein in de nabijheid van Valencia. Voor de favorieten was het de tweede test om de vorm te meten deze Vuelta. Hoewel in de bergen de Vuelta echt zal worden beslist, mochten de favorieten vandaag niet te veel tijd verliezen.

Ondanks een gekneusde pols bleek Tyler Hamilton de snelste. Floyd Landis reed het eerste deel erg sterk, maar kon op het eind het tempo niet vasthouden en werd derde. US Postal-teamgenoot Victor Hugo Peña werd tweede. De jonge Nederlander Joost Posthuma deed het met een tiende plaats erg goed.

Uitslag:
1. Tyler Hamilton (VS) 47.16
2. Victor Hugo Peña (Col) + 0.15
3. Floyd Landis (VS) + 0.18
4. Manuel Beltran (Spa) + 0.28
5. Isidro Nozal (Spa) + 0.37
6. Francisco Mancebo (Spa) + 0.57
7. Rubén Plaza (Spa) + 1.05
8. Carlos Sastre (Spa) + 1.09
9. Bert Grabsch (Dui) + 1.16
10. Joost Posthuma + 1.30

'Belgische kinderen gratis naar de tandarts'

Vanaf komend jaar zullen alle Belgen jonger dan 18 jaar gratis naar de tandarts mogen, tenminste als het aan minister Rudy Demotte van Sociale Zaken ligt. Hij heeft het plan ingediend.

Tot op heden konden in België alleen kansarme kinderen (15.000) kostenloos naar de tandarts. Volgend jaar zou dat voor alle kinderen moeten gelden. De minister maakt zich zorgen over de gebitsverwaarlozing die thans plaatsvindt. Zonder kosten zullen kinderen vaker naar de tandarts gaan, stelt hij. Bijkomend voordeel is dat uit onderzoek is gebleken dat met een gezond jeugdgebit de toekomstige medische kosten minder hoog uitvallen.

De Vlaamse Tandartsen Vereniging ziet niet veel nut in de maatregel. Nu kost een halfjaarlijks onderzoek nog 3,50 euro en een tandvulling ongeveer 2,50 euro, dat verschil is niet schokkend. "Deze bedragen zijn dus niet van dien aard dat ze mensen afschrikken", aldus een woordvoerder.

Net als in Nederland kampt men in België met tekorten in de zorg, er zal derhalve bezuinigd worden. Deze tandartsmaatregel zou onder andere betaald kunnen worden door overbodige kraamafdelingen te sluiten. Dit zal later verder worden ingevuld. De Belgische staat biedt overigens nu al andere zaken gratis of goedkoop aan, zoals het openbaar vervoer.

'Iraans duo pleegde 22 kindermoorden'

Icoon Buitenlands nieuws

Twee mannen zijn in Iran opgepakt op verdenking van verkrachting van en moord op 22 kinderen. Het duo begroef bij het versgedolven graf van hun slachtoffers een kat of hond om de lijkengeur te maskeren.

Iraanse media omschrijven de twee 25-jarige daders als 'hyena's' en 'vampieren van de woestijn'. De slachtoffers werden naar een woestijngebied ten zuiden van de hoofdstad Teheran meegenomen, waar ze werden verkracht en vermoord. Tot de slachtoffers behoren vooral kinderen van arme, illegale immigranten.

Nuyens wint Parijs-Brussel

Nick Nuyens heeft vandaag de wedstrijd Parijs-Brussel gewonnen. In de slotkilometers sprong hij weg bij een flink verdund peloton en wist dit net vol te houden tot aan de streep.

De rijders hadden te maken met slecht weer. Hoewel de wind in de rug stond, hadden de renners wel veel last van regen. De Nederlander Kemna en de Fransman Poilvet kregen meer dan 13 minuten voorsprong bij een ontsnapping, maar reden zichzelf over de kop. In de laatste 50 kilometer werd nog 10 minuten voorsprong ingelopen.

In het peloton was het een onrustige wedstrijd. Veel mensen probeerden te ontsnappen en het bleef hollen en stilstaan. Uiteindelijk bleef er een klein peloton over. Op 11 kilometer van de streep, nadat de koplopers waren ingelopen, probeerde Paolo Bettini te ontsnappen. Nadat hij was ingelopen plaatste Nick Nuyens zijn succesvolle demarrage.

Nuyens was zelf verrast met de winst: "Ik reed eigenlijk voor Bettini. Pas toen hij gepakt werd, ben ik mijn kans gegaan. Toen kreeg ik tactische hulp uit de auto, want de mannen die mee waren, zijn sneller dan ik. Op het laatste bergje speelde ik het link, heb ik gedemarreerd en was ik alleen weg."

Uitslag:
1. Nick Nuyens (Bel) 5.04,31
2. Philippe Gilbert (Bel) + 0.02
3. Allan Johansen (Den) z.t.
4. Jeremy Hunt (Eng) + 0.10
5. Paolo Bettini (Ita) z.t.
6. Marc Wauters (Bel) z.t.
7. Rik Reinerink z.t.
8. Matthe Pronk z.t.
9. Manuele Mori (Ita) z.t.
10. Nico Eeckhout (Bel) z.t.
11. Aart Vierhouten z.t.
12. Stefan van Dijk z.t.
13. Michele Bartoli (Ita) z.t.
14. Tristan Hoffman z.t.
15. Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.

Uitslag kwalificatie Monza

Rubens Barrichello heeft de Ferrari fans op Monza laten juichen door de pole te pakken voor de Italiaanse Grand Prix morgen.

De Braziliaan was op het zonnige circuit maar liefst een halve seconde sneller dan de rest van het veld. Naast Barrichello staat de Colombiaan Juan Pablo Montoya op de eerste startrij. In de eerste kwalificatiesessie was hij nog de snelste, maar in de tweede sessie moest hij zijn meerdere erkennen in de Braziliaan.

Wereldkampioen Michael Schumacher moest genoegen nemen met een derde plaats, hij was net iets langzamer dan Montoya. De verschillen waren sowieso al klein, het verschil tussen Montoya en de nummer 10, David Coulthard, was nog geen halve seconde.

Volledige uitslag:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:20.089
2 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1:20.620
3 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:20.637
4 Fernando AlonsoRenault F1 1:20.645
5 Takuma SatoBAR Honda 1:20.715
6 Jenson ButtonBAR Honda 1:20.786
7 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:20.877
8 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 1:20.888
9 Jarno TrulliRenault F1 1:21.027
10 David CoulthardMcLaren Mercedes 1:21.049
11 Ricardo ZontaToyota Racing 1:21.520
12 Mark WebberJaguar Racing 1:21.602
13 Olivier PanisToyota Racing 1:21.841
14 Christian KlienJaguar Racing 1:21.989
15 Giancarlo FisichellaSauber Petronas 1:22.239
16 Felipe MassaSauber Petronas 1:22.287
17 Nick HeidfeldJordan Ford 1:22.301
18 Giorgio PantanoJordan Ford 1:23.239
19 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 1:24.808
20 Gianmaria BruniMinardi F1 1:24.940

Uitslag van de pre-kwalificatie

Mexès toch speelgerechtigd

De Fransman Philippe Mexès kan aankomende zondag toch in actie komen voor zijn nieuwe club AS Roma.

Het Sporttribunaal in Lausanne verwierp de schorsing die de Franse verdediger was opgelegd door de FIFA. De schorsing van zes weken had hij gekregen omdat zijn transfer van AJ Auxerre naar As Roma onjuist was verlopen.

Mexès had al een contract bij de Italiaanse club getekend, terwijl de beide clubs het nog eens moesten worden. Momenteel hebben de beide clubs nog een conflict over de transferprijs, Roma wil acht miljoen euro betalen, terwijl de Franse club 15 miljoen euro vraagt. De Fifa zal nu uitspraak moeten gaan doen over wat het juiste bedrag is.

Diamond Award voor Céline Dion

angel007 had ons via de nieuws-submit te melden:

Céline Dion is de best verkochte zangeres aller tijden. Om haar daarvoor te onderscheiden zal de Canadese volgende week op de World Music Awards in Las Vegas de speciale Diamond Award uitgereikt krijgen. Dit heeft haar manager en echtgenoot René Angelil tegen een Canadees blad gezegd.

De 36-jarige Dion heeft van 1987 tot nu bijna 175 miljoen platen en cd's verkocht. Ook won ze twee keer een Oscar: voor de titelsong van Beauty and the Beast en voor het nummer 'My Heart Will Go On' van de Titanic. Laatstgenoemde nummer stond in Nederland lange tijd op nummer één in de Top 40.

De Award zal worden uitgereikt door acteur Michael Douglas.

Nintendo DS prijs en releasedatum uitgelekt

Winkelketen Wal-Mart heeft de pre-orderprijs en datum van de nieuwste Nintendo portable, de Nintendo DS, vermeld, waarmee ze in feite het grote geheim bekend maken. Volgens Wal-Mart gaat het nieuwe apparaatje $199.82 kosten en komt hij uit op 30 November. Dit is natuurlijk geen algehele verrassing, want er was al min of meer voorspeld dat het apparaat rond de $200 zou gaan kosten en ergens in november uit ging komen. Hiermee zijn deze geruchten dus bevestigd.

Eerder meldden wij al dat Nintendo op 3 november een tour zal beginnen in Japan waar zij het publiek voor het eerst met de nieuwe handheld kennis zal laten maken.

Van Gaal: spelers moeten makelaar betalen

Louis van Gaal vindt dat voetballers voortaan de commissie voor een makelaar zelf moeten gaan betalen.

Nu betaalt de club nog de spelersbegeleiding bij een transfer, maar van Gaal vindt dat de begeleiders daaraan soms zelfs teveel verdienen.

Van Gaal, die deze uitlatingen doet in de Volkskrant, zegt dat er harde afspraken moeten worden gemaakt met de Eredivisie NV om de rol van de voetbalmakelaars te verkleinen. "Bij Ajax proberen we direct contact met de club te zoeken," aldus de technisch directeur.

Van Gaal krijgt steun van de voorzitter van de spelersvakbond VVCS, Theo van Segelen. Volgens hem wil geen enkele voetballer tiendduizenden euro`s aan een begeleider betalen.

Bord 'vlieg binnen op 9/11' valt slecht

Een reclamebord met daarop de tekst '11 September, Vlieg bij ons binnen' is slecht gevallen in Bussum. Het bord stond ruim een etmaal bij café 't Raedthuys in de Gooise gemeente. Pas nadat meerdere mensen opmerkingen hadden gemaakt over de associaties met de aanslagen in New York en Washington, vandaag drie jaar geleden, haalde bedrijfsleider Carolien Jansen het bord weg.

"Het was een ondoordachte grap", aldus Jansen. Het bord was bedoeld als reclame voor een 'singles-night', die vanavond plaatsvindt in het Bussumse etablissement. De tekst was bedacht door de organisator van het feest.


Het gewraakte bord

Naomi Campbell geeft verslavingen toe

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Naomi CampbellNaomi Campbell heeft in een Britse talkshow openhartig gesproken over haar alcohol- en drugsverslaving. Ze vertelde de presentator dat zij zich, in ieder land waar zij komt, onmiddellijk inschrijft bij een anonieme zelfhulpgroep.

'Toen ik 24 jaar was, gebruikte ik voor de eerste keer drugs. Het was cocaïne', aldus het fotomodel. Niemand heeft me ooit gedwongen het te nemen, het is mijn eigen schuld. Ik wilde het zelf.'

Naomi was jarenlang verslaafd aan deze drug. Nu is zij het zat en heeft zichzelf aangegeven bij een kliniek. Het supermodel weet toch bijna zeker er nooit helemaal er vanaf te komen: 'Eens een verslaafde, altijd een verslaafde.'

Van Basten neemt het op voor Tsjech Baros

Oranje-coach Marco van Basten is van mening dat de wereldvoetbalbond FIFA de gele kaart voor de Tsjechische aanvaller Milan Baros moet kwijtschelden.

Baros kreeg de waarschuwing toen hij tijdens de wedstrijd Nederland - Tsjechië zonder voetbalschoen een actie maakte. Dat zou in strijd zijn met de voetbalreglementen.

De bondscoach noemde de gele kaart overdreven. "Buiten zijn schuld om raakte hij zijn schoen kwijt, maar als hij straks weer een gele kaart oploopt dan krijgt hij een schorsing op de koop toe. Dat kan dus niet", aldus Van Basten. Hij heeft bij de FIFA een verzoek ingediend de kaart kwijt te schelden. "De Tsjechische bond krijgt zoiets waarschijnlijk niet ongedaan, maar als ik als tegenstander ook een signaal afgeef sorteert dat misschien wel het beoogde effect."

Goldeneye: Rogue Agent screenshots

Veel mensen sprongen een gat in de lucht van geluk toen ze hoorden dat EA een nieuwe Goldeneye ging maken, aangezien de gelijknamige game voor de N64 voor veel mensen een van de beste games ooit is. EA maakte bekend dat het geen vervolg zou zijn maar een totaal nieuwe game, waar jij aan de kant van de bad guys staat.

Het is dus geen simpele remake, maar een compleet nieuw spel. De vraag is of EA kan tippen aan het hoge niveau van het origineel. Het is in ieder geval een pluspunt dat de game niet klakkeloos gekopieerd is; wat betekent dat men in ieder geval iets origineels ervan probeert te maken.

In de game zijn ook diverse characters en lokaties uit de diverse films te vinden zoals Oddjob, Pussy Galore, Fort Knox en Dr. No's basis.

De releasedatum staat gepland op 29 oktober, in de tussentijd kun je al een eerste beoordeling geven aan de hand van deze verse screenshots.



Trulli erkent contract te hebben

Jarno Trulli heeft gezegd dat zijn fans zich geen zorgen hoeven te maken. Hij heeft al een contract op zak om volgend jaar Formule 1 te rijden.

Al sind Trulli zijn vertrek bij Renault bekend maakte, gaan de geruchten dat hij heeft getekend bij Toyota. De vraag is alleen waarom zo lang wordt gewacht met de bekendmaking. Sommige mensen gooien het op een publiciteitsstunt van Toyota bij de Grand Prix van Japan, maar andere mensen beweren dat het te maken heeft met een clausule, waardoor Trulli kan afwachten of hij bij een beter team terecht kan.

Trulli wilde echter zijn fans niet langer in spanning laten zitten: "Op het moment heb ik nog geen verklaring uitgegeven en alles wat ik kan zeggen is dat ik volgend seizoen Formule 1 rijdt; ik heb een contract. Maar ik moet nog wachten voor ik het bekend kan maken bij welk team dat is." Hij vertelde wel dat het een team is waar hij verwacht races te kunnen winnen, als het team zich volledig inzet.

Rekbare man toont talent in Londen

Garry Turner uit het Britse Lincolnshire is de man met de meest rekbare huid ter wereld. Althans als zodanig staat hij vermeld in het Guinness World Book of Records. Om te vieren dat dit boek 50 jaar bestaat toonde hij zijn talent op de brug van het Millennium in Londen.

In 1999 haalde hij het nieuws door de huid van zijn maag uit te rekken tot meer dan 15 centimeter.

Garry Turner lijdt aan het Syndroom van Ehlers-Danlos. Een zeldzame, erfelijk bepaalde aandoening die zich kenmerkt door een zeer rekbare huid en overstrekbare gewrichten. Met als mogelijk gevolg het sneller ontstaan van slijtage van de gewrichten en het vaker optreden van blauwe plekken.


Turner toont een kunstje aan een voorbijgangster.

Kijkcijfers 'Joey' vallen tegen

Icoon Showbiz nieuwsDe eerste aflevering van de nieuwe show van 'Friends'-ster Joey Tribbiani, gespeeld door acteur Matt LeBlanc, is door zo'n 18,6 miljoen mensen bekeken. Dat valt tegen, de hitserie 'Friends' scoorde de afgelopen jaren met de eerste aflevering van het seizoen minstens twintig miljoen kijkers.

De show is een afgeleide van de serie 'Friends'. In deze serie speelde LeBlanc jarenlang de rol van Joey. De serie beleefde vorig jaar zijn laatste seizoen, in de nieuwe show verhuist Joey van New York naar Hollywood. Er werd veel verwacht van de première van 'Joey'. De laatse tijd was er veel reclame te zien voor de nieuwe show. Ook is 'Joey' te zien op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip als 'Friends'.

Matt LeBlanc
Friends-ster Matt 'Joey' LeBlanc

Nieuwe blessure voor Hamilton

In de poging van Tyler Hamilton om zijn seizoen goed te maken in de Vuelta is een flinke tegenslag gekomen. Hij heeft tijdens een valpartij zijn pols flink genkneusd.

Na een valpartij in de etappe van gisteren was Hamilton bang zijn pols te hebben gebroken. Hoewel hij de etappe uitreed ging hij naderhand toch naar het ziekenhuis. Daar bleek uit de röntgenfoto dat zijn pols niet is gebroken.

Hamilton zal echter wel met een brace moeten rijden. Hij heeft een stijve brace die in de nacht de pols moet beschermen. Voor het rijden in de Vuleta heeft hij een zachtere brace die wel ondersteuning geeft, maar het wielrennen niet belet. Het schakelen en remmen met zijn rechterhand zal wel de nodige pijn kosten.

Van Basten neemt het op voor Tsjech Baros

Oranje-coach Marco van Basten is van mening dat de wereldvoetbalbond FIFA de gele kaart voor de Tsjechische aanvaller Milan Baros moet kwijtschelden. Baros kreeg de waarschuwing toen hij tijdens de wedstrijd Nederland - Tsjechië zonder voetbalschoen een actie maakte. Dat zou in strijd zijn met de voetbalreglementen.

De bondscoach noemde de gele kaart overdreven. "Buiten zijn schuld om raakte hij zijn schoen kwijt, maar als hij straks weer een gele kaart oploopt dan krijgt hij een schorsing op de koop toe. Dat kan dus niet", aldus Van Basten. Hij heeft bij de FIFA een verzoek ingediend de kaart kwijt te schelden. "De Tsjechische bond krijgt zoiets waarschijnlijk niet ongedaan, maar als ik als tegenstander ook een signaal afgeef sorteert dat misschien wel het beoogde effect."

Voor meer sportnieuws zie Sport.fok.nl!!

Van Hooijdonk wil bij NAC eindigen

Pierre van Hooijdonk heeft gezegd dat hij zijn voetballoopbaan graag wil afsluiten bij NAC Breda.

De spits zei in een gesprek met Omroep Brabant dat hij in 1995 had beloofd om zijn carrière in Breda te beëindigen en hij is die belofte niet vergeten.

De 34-jarige van Hooijdonk speelde tussen 1991 en 1994 voor NAC Breda, dat hem had overgenomen van RBC Roosendaal. Daarna kwam hij in actie voor Celtic, Nottingham Forest, Vitesse, Benfica en Feyenoord, voordat hij naar Turkije verhuisde en bij Fenerbahçe ging spelen, de club waar hij nu ook nog voor uitkomt.

Kluivert in opspraak bij Newcastle

Kluivert kan zodra Graeme Souness als manager bij Newcastle United is begonnen een pittig gesprek verwachten. Kluivert zou hebben geweigerd voor het tweede elftal van de club uit te komen.

Komende week begint Souness als manager bij de club, maar hij zal snel orde op zaken willen stellen. Souness staat bekend als een trainer die met harde hand en strikte discipline werkt. Hij had dinsdag graag Kluivert en Ameobi samen in de aanval van het tweede elftal aan het werk gezien. Binnen Newcastle United wordt gezegd dat Kluivert dit heeft geweigerd.

De manager van Kluivert, Paul Foortse, beweert echter dat de aanvaller nooit van de club die vraag heeft gehad. Ook weet de manager niks van een probleem binnen de club. Voor Kluivert staat waarschijnlijk wel een gesprek te wachten met Souness.

Eerste details Ico-vervolg Wanda

Gisteren maakte SCEJ bekend dat er twee nieuwe games in ontwikkeling zijn, waaronder een opvolger voor het PS2 adventure-spel Ico, Wanda To Kyozou (Wanda and the Colossus). Meer details zouden pas op de Tokyo Game Show op 24 september vrijgegeven worden. Op een persconferentie in Tokyo werd echter alvast wat informatie onthuld door Fumito Uedo (director, game designer en art director) en Kenji Kaido (producer), die beiden diezelfde rollen vervulden bij de ontwikkeling van Ico.

Wanda to Kyozou is inderdaad het spel dat tijdens de ontwikkeling NICO werd genoemd (een Japanse woordspeling op de woorden Ico en twee). Het basisidee voor het spel is het bevechten van een gigantische vijand. Het verhaal draait om een jonge held die het levenloze lichaam van een jong meisje op zijn paard tilt en aan een lange tocht begint. Wanneer hij haar lichaam in een grafkelder op een altaar legt krijgt hij te horen hoe hij haar weer tot leven kan wekken, hij moet de reuzen verslaan.

Het spel zal geen officiële Ico-sequel worden. Kaido verklaarde: "Toen we Ico af hadden, moesten we uiteraard nadenken over het volgende spel. Normaalgesproken zouden we praten over een vervolg, maar hier was veel tegenstand tegen omdat Ico meer dan compleet was, zowel in termen van gameplay als van het verhaal, zodat het maken van een vervolg erg moeilijk zou worden. Ook vroegen we ons af of spelers wel zaten te wachten op een vervolg. Na veel overwegingen besloten we dat we een nieuw spel wilden maken. "

Toch zijn er veel overeenkomsten. Net als in Ico is er een held die in een eenzame wereld rondreist. Buiten de held en zijn paard is er niemand. Het is duidelijk dat het meisje een speciale plek in zijn hart heeft, maar hun relatie is niet bekend. "Het paard is zo'n beetje Ico's Yorda," volgens Ueda, verwijzend naar het meisje uit het eerste avontuur."Naast metgezel voor de hoofdpersoon speelt hij ook een rol in de gevechten."

De kolossen uit de titel zijn reuzen die opgesloten zijn in een eeuwenoud land. Ze bestaan in allerlei vormen, waaronder mensachtig en vogelachtig. Afhankelijk van hun vorm hebben ze verschillende eigenschappen, zo zijn sommigen sneller en anderen slimmer. Ze komen tot leven zodra de speler ze aanraakt. Dan kan hij in de reus klimmen om een zwak punt te vinden en aan te vallen.

Als voorbeeld werd een filmpje vertoond van een Colossus met een zwaard. Het wezen steekt het zwaard in de grond, waardoor de speler de kans krijgt via het zwaard in de reus te klimmen en zijn hoofd aan te vallen. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt, omdat de reus uiteraard zal proberen de held van zich af te schudden. Het lijkt erop dat het vinden van de zwakke punten en een goede aanvalspositie innemen de belangrijkste onderdelen van het spel gaan vormen. Het zoeken van een manier om omhoog te klimmen vormt de grootste puzzel, een soort doolhof. Sommige wegen zullen doodlopen en bij sommige wezens zal het aanvallen van een bepaald lichaamsdeel de rest van de doolhof veranderen waardoor de speler weer verder kan om het zwakke punt te bereiken.

Grand Theft Auto: San Andreas

De release van de nieuwe Grand Theft Auto game staat voor de deur. Bijna iedereen weet dat San Andreas 29 oktober onze huiskamers zal binnenvallen, maar wat nu echt de laatste nieuwtjes rondom deze game zijn is nog niet bij iedereen bekend. Na het overweldige succes van GTA III en GTA Vice City is het aan de makers van de stoere cyclus om het vervolg weer beter en groter te maken.

De officiële site is in ieder geval al een tijdje in de lucht en is hier te bekijken. Tevens vind je hieronder de officiële eerste trailer. Lees verder en ontdek de laatste informatie van Grand Theft Auto: San Andreas uiteraard vergezeld met de laatste screens.

Grand Theft Auto: San Andreas officiële trailer

Tokkies kunnen maar geen woning vinden

Het valt positiviteitsgoeroe Emile Ratelband nog niet mee een geschikte woning voor de Amsterdamse aso-familie Tokkie-Ruijmgaart te vinden. Keer op keer stuitte de weldoener tot nu toe op onwillige verkopers en protesterende buurten. Maar liefst 22 van de oorspronkelijke lijst van 28 'mogelijk interessante objecten' vielen af omdat de eigenaren niet wilden verkopen aan Ratelband. "Niet de Tokkies zijn de aso's, dit soort mensen is het", meent een verbolgen Ratelband.

De Arnhemmer kondigde ruim een maand geleden aan een woning te willen kopen voor het gezin, dat na een uit de hand gelopen burenruzie haar huis in Amsterdam-West was uitgezet. Doordat het gezin in het afgelopen jaar middels tv-uitzendingen landelijke bekendheid als Flodderfamilie verkreeg, is het bijkans onmogelijk naar een geschikte woning te zoeken. Zo gauw er een contact met een makelaar of verkoper wordt gelegd, gonst het meteen van de geruchten in de buurt waar gezocht wordt.

Deze week richtten bewoners van de Haarlemse Albert Schweitzerlaan spontaan een actiecomité op, toen bleek dat er in hun buurt gezocht werd. "De hele straat is in rep en roer", meldden buurtbewoners het Parool. "Deze mensen passen niet in dit straatbeeld", betoogde dezelfde woordvoerder in de Telegraaf. De verkoper rook geld en schroefde de vraagprijs op van 275.000 naar 350.000 euro. Dat ging mister Tsjakka te ver. "Ik ben gekke Henkie niet!"

In de Purmerendse wijk Weidevenne kwam de geruchtenstroom op gang nadat Ratelband op de radio gezegd zou hebben in de Noordhollandse groeigemeente op zoek te zijn. Makelaardij Van Overbeek gaf toe met de familie op stap te zijn geweest, maar ontkende in een woonwijk op zoek te zijn. "De opdracht is gegeven voor een combinatie van woning en bedrijfspand. Dan kom je eerder op een bedrijventerrein uit."

Twintig kilo afgevallen
Het zoekterrein is inmiddels uitgebreid en de huizenzoekers nemen voortaan in eerste instantie anoniem contact op met mogelijke verkopers. Ratelband: "We zoeken steeds verder uit Amsterdam, hoewel dat voor wat betreft het sociaal verkeer van de familie nogal onwenselijk is. Als het zo doorgaat, moet ik ze nog vragen bij mij in te trekken." Ondertussen gaat het beter met het omstreden gezin, volgens Ratelband dankzij zijn bemoeienis. De omvangrijke Hanna Tokkie zou in vier weken twintig kilo zijn afgevallen. "Zo zie je maar wat een beetje compassie kan doen."

Emile Ratelband en de Tokkies
Emile Ratelband zoekt naar een huis voor de Tokkies

Drie duels schorsing voor Ghaly

De tuchtcommissie heeft Hossam Ghali een schorsing van drie duels opgelegd. De speler van Feyenoord had een schikkingsvoorstel van vier duels naast zich neergelegd.

De aanklager van de KNVB eiste een schorsing van vijf duels waarvan één voorwaardelijk voor een elleboogstoot van Ghaly in de wedstrijd tegen Willem II. Die was door scheidsrechter Dick van Egmond gemist, maar op de televisiebeelden duidelijk te zien. De tuchtcommissie gaf een lagere straf: vier duels, waarvan één voorwaardelijk.

'Turkse overspelwet schaadt EU kans'

Het wetsvoorstel van de Turkse regering om vreemdgaan strafbaar te stellen, schaadt de kans op toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Dat heeft de Eurocommissaris voor Uitbreidingszaken Günter Verheugen gezegd in een interview met een Turks dagblad. Volgens Verheugen wekt de voorgestelde wet de indruk dat Turkije opschuift in de richting van een islamitische wetgeving. ''We zijn niet voor overspel, maar Turkije moet niet de indruk wekken dat het islamitische elementen in zijn wetgeving opneemt'', aldus Verheugen.

Volgens de regering van premier Recep Tayyip Erdogan is de wet bedoeld om gezinnen van overspeligen te beschermen. Inmiddels hebben Turkse vrouwengroepen en burgerrechtenbewegingen al fel tegen het voorstel geageerd. Tot 1996 was overspel ook bij wet verboden, maar het werd afgeschaft omdat vrouwen reeds werden gestraft als ze één keer waren vreemdgegaan en mannen alleen als ze langdurig 'buiten de pot piesten'. De maximumstraf bedroeg destijds overigens 3 jaar, maar werd zelden opgelegd.

De omstreden wet moet nog door het Turkse parlement worden behandeld.

Ziekenfondsverzekerden minder naar tandarts

Uit een onderzoek door de universiteit van Tilburg blijkt dat bijna een kwart van de ziekenfondsverzekerden minder vaak naar de tandarts gaat. Bijna vijf procent gaat sedert de nieuwe maatregel helemaal niet meer. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid (VWS) stelt dat het wegblijven eerder te wijten valt aan een ´algehele veronachtzaming van de gezondheid' en dat het niets te maken heeft met de bezuinigingen op het ziekenfondspakket .

Eerder stelde Prof.dr.F.Abbas, een Groningse hoogleraar parodontologie, dat door ontstoken tandvlees vrouwen een aanzienlijk hoger risico lopen om een miskraam te krijgen. Dit is doorgaans een gevolg van een slecht gebit of slechte mondhygiëne.

De ongezonde levensstijl van veel mensen is de minister echter wel een doorn in het oog. Hij wil de komende tijd meer aandacht gaan besteden aan het bestrijden van overgewicht en concrete afspraken gaan maken met de voedingsindustrie en scholen over gezondere producten in schoolkantines. Tevens wil hij reclame verbieden waarin men jongeren probeert te verleiden tot de aankoop van ongezonde producten.

De Consumentenbond eist ook hardere maatregelen tegen ongezonde voeding en overhandigde eerder deze week een pakket met eisen aan minister Hoogervorst van VWS.

Politie helpt bij bevalling

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

De politie van het Gelderse korps Bommelerwaard heeft in de nacht van donderdag op vrijdag geholpen bij een bevalling. De aanstaande moeder werd in paniek door haar man naar het politiebureau gebracht.

Rond 2.15 uur reed een auto met hoge snelheid de parkeerplaats van het bureau op, terwijl een man luid schreeuwend op het raam bonsde. In de wagen troffen twee agenten een vrouw aan, die al aan het bevallen was. Terwijl de ene agent een ambulance waarschuwde, hielp de andere de bevallende vrouw. Nog voor de ziekenwagen arriveerde, werd het kindje al geboren. Moeder en dochter konden daarna met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Premier: Nederland blijft christelijk

''De christelijke identiteit van Nederland blijft bestaan. Zelfs als niemand meer naar de kerk gaat, betekent dat niet dat je zomaar christelijke wortels wegpoetst. We blijven in die zin christelijk'', zo zegt minister-president Jan Peter Balkenende in het NRC Handelsblad. De krant publiceerde vandaag een interview met de premier over Europa. De CDA-leider ziet de Nederlandse ''eigenheid'' en de Nederlandse cultuur, ondanks invloeden van buitenaf, niet verdwijnen.

De premier lijkt in het interview een lans te breken voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Zo stelt Balkenende dat in Europa naast de Griekse, Romeinse en joods–christelijke ook islamitische en Arabische invloeden, bestaan. ''Daar is niets mis mee. Die zijn herkenbaar, die horen er ook bij''. Het lidmaatschap van Turkije van de EU kan volgens hem een positieve invloed hebben op andere islamitische landen in die regio.

Balkenende verzet zich in het interview tegen het beeld als zou na de 11 september aanslagen in Amerika een botsing tussen de islam en de Westerse beschaving op gang zijn gekomen. Wel is hij mede door die aanslagen op het idee gekomen om een debat over Europese waarden te organiseren. ''Als die dialoog niet tot stand komt, dreigt het risico van langs elkaar heen leven, elkaar niet ontmoeten.''

Op 6 oktober komt de Europese Commissie met een rapport of Turkije ver genoeg gevorderd is met de noodzakelijke politieke en economische hervormingen. In de commissie lijkt een diepe verdeeldheid te bestaan. Zo heeft scheidend EU–landbouwcommissaris Fischler zijn collega's een brief geschreven dat Turkije meer Aziatisch dan Europees is. Volgens hem kan de Turkse aansluiting alleen al aan landbouwsteun 11 miljard euro per jaar gaan kosten. Eerder waarschuwde zijn Nederlandse collega Frits Bolkestein voor de islamisering van Europa.

Bier zorgt voor gezonder seksleven

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Bier is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het liefdesleven van de mens. Dat beweert voedingsdeskundige Manfred Wenzel uit het Oostenrijkse Graz. "Mannen mogen minstens een liter bier per dag drinken, vrouwen ongeveer een halve liter", betoogt de wetenschapper in het Duitse mannenmagazine Matador.

De Duitse Federatie van Bierbrouwers betoogde in 2002 al dat het drinken van bier de kans op een beroerte kan verminderen. Behalve dat wakkert het gerstenat volgens Wenzel de lustgevoelens aan. Een op de drie vrouwen en mannen heeft door het drinken van bier meer plezier in seks.

Bier zorgt voor een gezonder leven
Bier zorgt voor een gezonder leven

Californië stelt seks met doden strafbaar

junkieXXXL, dannny en ringelding hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Californië heeft gouverneur Arnold Schwarzenegger vandaag een wet ondertekend die seks met lijken (necrofilie) verbiedt. Tot nu toe was niet in de wet geregeld dat seks met lijken verboden was. Het begrip necrofilie bestond gewoonweg niet.

Doordat seks met lijken niet expliciet als verboden stond aangemerkt moest justitie actieve necrofielen bijvoorbeeld veroordelen wegens grafschending of inbraak in een mortuarium. Maar als de dader werkzaam was in een mortuarium, ging zelfs die vlieger niet op.

De roep om een aanpassing van de wet werd luider toen onlangs een dronken man bewusteloos werd aangetroffen bovenop een dode vrouw in een lijkenhuis in San Francisco. Met de nieuwe wet is dergelijk gedrag vanaf nu een misdrijf waarop maximaal acht jaar gevangenisstraf staat.

Necrofilie is overigens in het Nederlandse wetboek van strafrecht ook niet als apart strafbaar feit opgenomen. Wel is lijkenschennis verboden, en daar valt seks met doden in Nederland strafrechtelijk gezien onder.

-
Info over het begrip necrofilie (van de NVSH).

Call of Duty: UO demo komende week uit

Ondanks dat Call of Duty: United Offensive op vijftien september in de VS uitkomt - en elf dagen later in Europa - heeft men besloten om op 16 september een demo van de game uit te brengen. De demo zal om en nabij de 250MB groot zijn en zal één compleet level bevatten. Welk level dit is, is nog niet bekend.


Er is daarnaast nog niets bekend over een multiplayerdemo, wat een beetje vreemd is aangezien Call of Duty: United Offensive veel nieuwe multiplayer-features zal bevatten in vergelijking met de originele game. United Offensive bevat drie nieuwe modi, waarvan 'tank battle' er één is. Daarnaast zal de game negen nieuwe multiplayer-maps bevatten. Tenslotte heeft men een nieuw rangensysteem ingebouwd waarmee nieuwe wapens verkregen worden in het geval dat bepaalde doelstellingen gehaald worden.

Millar stapt naar sporttribunaal

David Millar legt zich niet neer bij de schorsing van twee jaar die de Britse wielerbond hem opgelegd heeft.

De Britse wielrenner, die heeft toegegeven epo te hebben gebruikt , is in beroep gegaan bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) tegen de lengte van de schorsing en het feit dat deze pas op 5 augustus inging.

In juli bekende Millar, naar aanleiding van het dopingschandaal rond zijn werkgever Cofidis, dat hij zich in 2001 en 2003 schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van epo. Zijn wereldtitel tijdrijden heeft hij toen moeten inleveren, en hij werd geschrapt uit de uitslagen van de Dauphiné Libéré in 2003 en de Vuelta uit 2001. Tevens moest hij een boete van 1300 euro betalen.

Kamp Vinkenslag krijgt eigen politiepost

Icoon Binnenlands nieuwsHet Maastrichtse woonwagenkamp de Vinkenslag krijgt vanaf volgende maand een mobiele politiepost. De servicepost moet het werk van de politie ter plaatse verbeteren. De bewoners van het woonwagenkamp zien niets in de plannen.

Door het inrichten van een post bij het kamp willen de politie en burgemeester Leers van Maastricht zaken als het regelen van bouwvergunningen en het voeren van gesprekken met bewoners verbeteren. Bewoners stellen dat de politiepost een vorm van ondertoezichtstelling is.

De Vinkenslag kwam de laatste jaren regelmatig in het nieuws door acties van bewoners en invallen van de politie. In april van dit jaar blokkeerden kampbewoners urenlang een belangrijk kruispunt van de A2 bij Maastricht. De reden hiervoor waren vele controles van het woonwagenkamp vanwege de illegale activiteiten aldaar. Eerder bleek al dat Vinkenslag jarenlang nauwelijks belasting betaalde over bedrijfswinsten door gunstige afspraken met belastingambtenaren. Bij grote politie-invallen in 2003 werd een groot aantal hennepkwekerijen opgerold.

Tabula Rasa uitgesteld tot 2005

Waar op de E3 nog gemeld werd dat Tabula Rasa klaar zou zijn voor een launch deze winter heeft Executive Producer Richard Garriott nu op de officiële website een bericht geplaatst verteld wordt dat de game de beoogde release datum bij lange na niet gaat halen. Er is sprake van minstens enkele maanden uitstel.

Als reden wordt gegeven dat men de game verder wil perfectioneren, maar ook dat men enkele features toe wil voegen.

Tabula Rasa is een mmorpg die zich afspeelt in een sci-fi fantasy universum en je onder andere verschillende planeten laat bezoeken. De game moet zich onderscheiden door een nieuw levelsysteem waarmee je op elk moment kunt switchen van beroep zonder items of credits te verliezen. Meer features vind je hier.




3e fase preload Half-Life 2 gestart

Gisteren begon voor gebruikers van steam de 3e fase van de preload van Half-Life 2. De preload wil zeggen dat gebruikers die er voor kiezen HL2 te kopen via steam bestanden binnen halen van de game zoals geluidsbestanden en dat wanneer de game officieel gereleased wordt ze het direct kunnen spelen.

De 3e fase houdt in dat je het grootste deel van de models gebruikt in de game kan downloaden. Echter wel in versleutelde vorm zodat men er niet bij kan.

Wanneer HL2 precies gereleased wordt is nog steeds onbekend.

Armstrong wil smartengeld

Lance Armstrong wil geld zien van de uitgever van het boek 'LA Confidential'. Hij wil twee miljoen euro schadegeld voor de laster in het boek.

Voor de publicatie van het boek spande Armstrong een rechtzaak aan om, of de publicatie tegen te houden, of een hoofdstuk aan het boek te mogen toevoegen. Die eisen werden door de rechter afgewezen. Nu eist Armstrong smartengeld vanwege de beschuldigingen van dopinggebruik tegen Armstrong die in het boek voorkomen.

Hij eist twee miljoen euro van de uitgever van het boek en een miljoen euro van het Franse tijdschrift l'Express, dat een uittreksel op de markt bracht. Daarnaast klaagt hij de schrijvers en zijn ex-masseuse, die als bron is gebruikt voor de dopingaantijgingen, aan.

De sluipmoordenaar in de zestien

Voetbal is een spel van details. Een elftal is afgestemd op de individuele kwaliteiten van de afzonderlijke spelers en in een winnend elftal worden die optimaal benut. Een goede trainer laat zijn team spelen om de mogelijkheden van zijn spelers ten volle te benutten en niet om hun onmogelijkheden te verbloemen. De speler met het beste overzicht en de goede trap krijgt een centrale rol, de meedogenloze spelers in de selectie staan in het hart van de defensie en de man met de neus voor de goals gaat in de spits spelen.

CDA'er haalt hard uit naar moslimleiders

GizmoRulez en Bard_Yttap tipten FOK! via de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon politiek binnenland nieuws De partijvoorzitter van de CDA, Van Bijsterveldt, heeft tijdens een partijconferentie opvallend harde kritiek geleverd op de politieke en geestelijke leiders van de islam in Nederland. De leiders zouden zich niet genoeg distantiëren van gebeurtenissen die niet stroken met de beginselen van een democratische rechtsstaat, zoals eerwraak, discriminatie van vrouwen en terreur.

"De zorg en angst die in de samenleving heersen, met name over de fundamentalistische islam, wordt al met al toch onvoldoende diepgravend ontkracht door politieke en geestelijke moslimleiders", zo zei Van Bijsterveldt. Ze gaf toe dat het voor de moslims "vreselijk" is om zich steeds te moeten verdedigen tegen beelden en ideeën die ze zelf oproepen.

De uitspraken van Van Bijsterveldt zijn opvallend te noemen, omdat CDA-partijvoorzitters normaliter terughoudend zijn in het doen van gepeperde uitspraken op politiek gebied. Toch zijn er volgens haar goede mogelijkheden om de dialoog aan te gaan, maar dan moet er wel aan de voorwaarde worden voldaan dat de moslims zich verbinden met de Nederlandse democratie, haar wetten en regels.

Van Bijsterveldt erkende dat er reeds initiatieven zijn ontplooid binnen de moslimwereld om met name afstand te nemen van de fundementalistische Islam. Toch blijven er volgens haar teveel onduidelijkheden over de vraag hoe de uitgangspunten van onze rechtsstaat, maar ook de islamitische notie dat "in zaken van geloof geen dwang kan zijn, zich verhouden tot teksten die uitdrukken dat de rol van de vrouw ondergeschikt is aan die van de man, dat geloofsafvalligheid verboden moet zijn en eigenlijk zou moeten worden gestraft en over de rol van de islamitische sharia met haar regels en wetten."

Wanneer moslimleiders duidelijker en meer afstand nemen van de excessen en regels die niet sporen met de democratische rechtsstaat, is het goed mogelijk dat het vertrouwen van autochtonen in de islam zal groeien. Ook zal er dan een draagvlak binnen de moslimgemeenschap voor democratie en rechtsstaat ontstaan, aldus Van Bijsterveldt.

Dode door schietpartij in Zwanenburg

Icoon Binnenlands nieuwsBij een gewapende overval op een winkel in Zwanenburg, tussen Haarlem en Amsterdam, is vandaag een man om het leven gekomen. Het slachtoffer was eigenaar van de zaak en is door twee daders neergeschoten, aldus de politie Kennemerland .

De schietpartij vond rond zes uur plaats in een winkel aan de IJweg in Zwanenburg. Na de man te hebben neergeschoten, zijn de twee daders gevlucht in een rode personenauto en reden volgens ooggetuigen richting het centrum van Zwanenburg. Over de buit van de overval is niets bekend, ook over de identiteit van het slachtoffer kan de politie verder nog niets zeggen.

Tabasco houdt konijnen weg van de sla

Bushmaster had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNederlandse boeren hebben een 'hete' oplossing gevonden tegen konijnen en andere knaagdieren die gewassen op het land aanvreten; tabasco. Het spuiten van de brandende smaaktoevoeger over de gewassen doet de etende dieren van schrik 'een meter de lucht inspringen', om vervolgens het hazepad te kiezen, aldus een woordvoerder van een landbouworganisatie.

De inhoud van vijf flesjes is voldoende om een hectare jonge aanplant mee te beschermen. Dierenbeschermers hebben inmiddels laten weten niets tegen het gebruik van tabasco te hebben. "We juichen dergelijke preventieve maatregelen toe. Het is beter dan het veld in te gaan met een geweer", aldus woordvoerder Niels Doorland van de Dierenbescherming.

Landbouworganisaties trachten momenteel tabasco als officiële pesticide geregistreerd te krijgen, zodat men aanspraak kan maken op subsidies en het op grotere schaal kan inzetten. Het gebruik heeft geen gevolgen voor de smaak van de gewassen op het moment dat het op het bord van de consument ligt.

'Nederlanders moeten minder op vakantie'

Icoon politiek binnenland nieuwsNederlanders zouden minder vaak en korter op vakantie moeten gaan. Dat betoogde staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip (CDA) tijdens een toespraak in Washington. De bewindsvrouw pleitte soepelere Europese economie en sprak de mening uit dat werknemers open moeten staan voor veranderingen.

Van Gennip sprak op een bijeenkomst die in het teken stond van de liberalisering van de wereldhandel. De staatssecretaris zei blij te zijn met het recent gesloten beginselakkoord over een vrijere wereldhandel en hoopt dat de internationale gemeenschap erin slaagt deze lijn vast te houden. De rede van Van Gennip sluit aan bij een brief van minister Brinkhorst die eerder deze zomer naar buiten kwam. De minister schetste hierin het beeld dat Nederland economisch achteropraakt, en gaf als oplossing dat Nederlanders langer moeten werken.

Russische damesfinale in New York

De US Open beleeft dit jaar een Amerikaanloos slotweekend. Na de zwaarbevochten zege van Elena Dementieva op Jennifer Capriati resteren enkel Europeanen.

Dementieva wist vooraf dat ze in de finale landgenote Svetlana Kuznetsova zou kunnen treffen. Kuznetsova rekende namelijk al eerder af met Lindsay Davenport (1-6, 6-2, 6-4). Davenport werd in die partij gehinderd door een overstrekking in de linkerheup en kon de negentienjarige Kuznetsova zo uiteindelijk geen tegenspel meer bieden. Davenport had tot aan vandaag 17 wedstrijden achtereen gewonnen, waarmee ze vier toernooititels veroverde.

Dementieva moest tegen Capriati wel degelijk vol aan de bak. Capriati had de voorgaande drie ontmoetingen tussen beide gewonnen. Deze keer had ze het echter zwaar met de harde slagen van de Russische. Lang bleef de Amerikaanse koel retourneren, maar Dementieva trok uiteindelijk aan het langste eind: 6-0, 2-6, 7-6 (5).

Kanker!

Kanker is voor sommige mensen een zwaar beladen woord. Voor andere mensen is het een fijne krachtterm om je vloek extra kracht mee te geven. Daarnaast is het werkwoord kankeren een normaal Nederlands woord, welke ook in de Van Dale terug te vinden is. Ik maak gebruik van het woord in al haar betekenissen. In de eerste plaats is het mijn favoriete vloekwoord. Als ik mijn teen weer eens stoot tegen de trap, is het een kankertrap. Als mijn vriend me overstuur heeft gemaakt, is het een kankerklootzak. Gaat hij écht heel ver, dan is hij een gore vieze teringkankerklootzak.

Maar in de tweede plaats is kanker een verwoestende ziekte, die aan veel van mijn dierbaren het leven heeft gekost. Mijn grootvader, tante, surrogaat-oma en een aantal kennissen zijn overleden aan kanker. Soms als ik gefrustreerd loop te kankeren, zeggen mensen tegen me dat ik blijkbaar nog nooit iemand heb verloren aan kanker, want anders zou ik het woord niet op die wijze gebruiken. Ik word altijd een beetje moedeloos van dat soort opmerkingen. Toen ik bij mijn tante aan haar ziektebed zat en zij vertelde over haar pijn, floepte ik er uit dat het toch ook een gore kankerziekte was. Door haar tranen heen moest mijn tante ontzettend lachen. Ze noemde haar medicijnen ook altijd kankermedicijnen en de bijwerkingen waren kankerbijwerkingen. Toen de arts haar een keer onbeschoft had behandeld, was hij dan ook een kankerklootzak.

Als zelfs mijn tante het woord als een vloek gebruikte, terwijl ze er zelf onder leed, waarom mag ik dat dan niet? Waarom wordt er zo gestruikeld over het woord? Als ik bijvoorbeeld naar scheldpartijen hier op het forum kijk, mag iedereen elkaar uitschelden voor achterlijke helmjosti, teringdebiel, tyfuslijer en weet ik wat meer, maar zodra je kankermongool zegt, dán valt iedereen over je heen. Tering en tyfus zijn ook vreselijke ziektes, maar daar hoor je niemand over. Ook komt niemand op voor mensen met het syndroom van Down als het woord mongool gebruikt wordt. Niemand kijkt op van onbeschoft en respectloos gedrag, maar zodra je gebruik maakt van het "K-woord" dan ben je de personificatie van alles wat slecht is.

Ik denk dan ook dat het hoog tijd is om het taboe rond het woord kanker op te heffen. Maak gewoon onderscheid tussen de krachtterm en de ziekte. Als ik iemand een kankerdebiel vind, vind ik die persoon een hele, hele erge debiel. Door de kankertoevoeging geef je aan hoe debiel je iemand vindt. Dat staat in mijn beleving helemaal los van de ziekte. Kijk, zeg ik tegen iemand; krijg kanker, debiel, ja dan mag je me best een preek geven over hoe erg kanker is. Maar mensen, alsjeblieft schiet niet zo in de stress en moraalriddermodus als je ergens het woord kanker leest of hoort.

Dus hou op met kankeren over kanker en leer het onderscheid kennen tussen de krachtterm en de ziekte.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.