Voetbal: Uitslag Rode Ster Belgrado - PSV

UEFAPSV heeft het eerste duel in de derde kwalificatieronde voor de Champions League met 3-2 verloren van Zrvena Zvezda (Rode Ster Belgrado). In Belgrado ging PSV vooral door verdedigingsfouten onderuit.

PSV begon goed aan het duel, het ontfermde zich over de bal. Al na negen minuten kwam het 0-1 voor nadat Mark van Bommel met een pass de Servische verdediging splijtte. Een terugkopbal belandde voor de voeten van Park. Hij kapte daarop een speler uit en schoot de bal van even binnen de zestienmeter langs de keeper. PSV kreeg meer mogelijkheden, maar kwam toch op achterstand. Eerst was het vanuit een vrije trap verdediger Dudic die met het hoofd gelijkmaakte. Vervolgens schoot Jankovic na een domme overtreding een vrije trap door de Eindhovense muur in het doel. Keeper Gomes ging bij beide doelpunten overigens vrijuit.

Na rust maakte PSV wederom verdedigingsfouten. De 3-1 werd gemaakt door Pantelic, die in vrije positie zijn hoek mocht uitzoeken (3-1). John de Jong kon echter het eindresultaat nog wat opfleuren. Een goed uitgespeelde goal was zijn deel. De return is op 25 augustus in Eindhoven. Er zal dan gewonnen moeten worden.