Ook Hindoes tegen komst Hussain Ahmed

Nadat eerder al het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) protesteerde tegen de komst van de Pakistaanse moslimleider Qazi Hussain Ahmed naar Nederland, heeft nu ook de hindoegemeenschap in ons land laten weten dat de geestelijkleider wat haar betreft niet welkom is. Zij is van plan om te demonstreren tegen Qazi, wanneer hij toestemming krijgt Nederland binnen te komen. ''Deze man is een verstorende factor voor de vrede in Europa, hij zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op'', aldus hindoevoorman S. Sital.

Qazi Hussain Ahmed is uitgenodigd door de Arabisch Europese Liga (AEL) om een lezing te geven in ons land, maar die kan tot nu toe geen ruimte vinden om die lezing te houden. De beweging van Abou Jahjah reserveerde met medeorganisator Al Beit al-Arabi een zaal in het congrescentrum te Den Haag, nadat de Haagse Hogeschool een streep door de plannen had gehaald. Het congrescentrum meldde gisteren echter dat de AEL met Hussain Ahmed bij hun ook niet welkom is.

Tussen Nederland en België, waar Qazi op 22 mei door de AEL wordt ontvangen, vindt momenteel overleg plaats over het mogelijk weren van de moslimleider. Dat heeft de Belgische minister Dewael van Binnenlandse Zaken laten weten in antwoord op kamervragen in België.

Van Qazi Hussain Ahmed is bekend dat hij het Taliban-regime in Afghanistan steunde en Osama bin Laden altijd een warm hart heeft toegedragen. Qazi is afgelopen weekeinde verder in opspraak geraakt toen hij in de Libanese hoofdstad Beiroet een, zoals de Telegraaf omschrijft ''haatcongres'' van moslimorganisaties toesprak. Op het congres trad Qazi zij aan zij op met Mohammed Nazaal, de leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, en met de geestelijk vader van de zelfmoordaanslagen, sjeik Yousef al-Qardawi.

De AEL Nederland, die tot nu toe een wervende uitnodiging had staan op haar website voor de lezing van Qazi Hussain Ahmed, heeft nu alles daaromtrent van de site gewist.

-
Zie ook: AEL ook niet welkom in congrescentrum.