Mogelijk meerdere daders brandbom Delfgauw

Rooiegeweten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen zondag gepleegde aanslag in een woning in Delfgauw was mogelijk door meerdere personen uitgevoerd. Dat zei een politiewoordvoerder maandag. De politie hield zondag een belangrijke verdachte op Schiphol aan.

Bij de aanslag raakte een 38-jarige vrouw zwaargewond. De politie zoekt nog twee mannen die tijdens de aanslag in de buurt van het huis liepen. Wie de twee mannen van rond de twintig zijn die justitie zoekt, is nog onduidelijk. Volgens getuigen renden deze twee personen weg, toen buren naar buiten kwamen om de vrouw te helpen. ,,De mannen gedroegen zich zo verdacht dat we ze graag willen spreken'', aldus de politiewoordvoerder.

De vrouw raakte zondagochtend rond 9.00 uur gewond, toen zij de voordeur opendeed voor iemand die aanbelde. Er werd meteen een brandende vloeistof bij de woning naar binnen gegooid. Doordat het slachtoffer een nachthemd van synthetische stof aanhad, heeft zij enige tijd in brand gestaan. Haar ouders en zoons raakten lichtgewond toen zij probeerden de vlammen te doven.

Zeer waarschijnlijk is de aangehouden verdachte de (ex-)partner van het slachtoffer. De politie wilt dit niet bevestigen, in het belang van het onderzoek.